Ο διάσημος σχεδιαστής Versace δολοφονήθηκε έξω από την έπαυλή του στο Μαϊάμι με δύο σφαίρες στο κεφάλι, ενώ η καλή του φίλη Νταϊάνα βρισκόταν σε διακοπές στη Μεσόγειο με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ τον Ιούλιο του 1997, όταν έμαθε τα νέα που της ράγισαν την καρδιά.

Η Νταϊάνα είχε φορέσει άπειρες δημιουργίες του, από καθημερινά κομμάτια μέχρι μοναδικές τουαλέτες όπως το εντυπωσιακό γαλάζιο maxi φόρεμα, ίδιο με το χρώμα των ματιών της.

Οι φόβοι της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Το πρωί μετά τη δολοφονία του φίλου της, ο σωματοφύλακας του κροίσου Αλ Φαγιέντ βρήκε την πριγκίπισσα στο κατάστρωμα του γιοτ με το οποίο ταξίδευαν στη Μεσόγειο, να κοιτάζει τη θάλασσα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Express». Τότε η Νταϊάνα γύρισε, τον κοίταξε και ρώτησε: «Πιστεύεις ότι θα το κάνουν αυτό σε εμένα;».


Η πριγκίπισσα Νταϊάνα φοβόταν εκείνη την περίοδο ότι μπορεί να έχει παρόμοια μοίρα με τον διάσημο σχεδιαστή. Εξέφραζε συχνά τον φόβο ότι θα την δολοφονούσαν εξαιτίας κάποιου είδους συνωμοσίας. Τους φόβους της είχε καταγράψει και σε μια επιστολή στον μπάτλερ της Πολ Μπαρέλ. «Θα με σκοτώσουν ενώ θα είμαι σε ένα μικρό αεροπλάνο, σε ένα αυτοκίνητο που οδηγό, σε ένα ελικόπτερο», είχε αναφέρει στον σχεδιαστή φίλο της Ρομπέρτο Ντεβόρικ.

Επτά εβδομάδες μετά την επιστολή αυτή, η Νταϊάνα και ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο της γέφυρας Ντελ Αλμά στο Παρίσι.

από Μαρία Ιωαννάτου