Τα ζυμαρικά αποτελούν μεγάλη γευστική αδυναμία μας, καθώς ετοιμάζονται σε χρόνο ρεκόρ και μπορούν να συνδυαστούν με ευρεία γκάμα υλικών και το αποτέλεσμα να μας δικαιώνει πάντα! Σήμερα, σκεφτήκαμε να τα συνδυάσουμε με σπανάκι και μανιτάρια, σε μια διαφορετική μακαρονάδα με πρωταγωνιστές τα φιογκάκια.



Υλικά:

500 γρ. φιογκάκια
30 γρ. τυρί φέτα (σε τετράγωνα κομμάτια)
500 γρ. σπανάκι
300 γρ. μανιτάρια
100 γρ. ελιές (χωρίς κουκούτσι)
400 γρ. ντομάτα (σε κύβους)
180 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. ζωμός λαχανικών
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα φιογκάκια για 11 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το πράσο και το σοτάρετε μαζί με τα μανιτάρια. Στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και το αφήνετε να βγάλει τα υγρά του. Ρίχνετε την ντομάτα και ανακατεύετε. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και τα ζυμαρικά. Μόλις ζεσταθούν, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό, τη φέτα και τις ελιές. Σερβίρετε και στολίζετε με ένα φύλλο βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

από Μαρία Ιωαννάτου