Αρχική > Featured > Φέτος το καλοκαίρι έχουμε έναν πολύ καλό λόγο να επιλέξουμε τις Κυκλάδες για διακοπές

Φέτος το καλοκαίρι έχουμε έναν πολύ καλό λόγο να επιλέξουμε τις Κυκλάδες για διακοπές

Συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις, φεστιβάλ, δίνουν πνοή στην πολιτιστική ζωή των Κυκλάδων και μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς, διοργανώνει ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στα κυκλαδονήσια, σε τοποθεσίες που συνδυάζουν την πλούσια λαϊκή παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα.

Το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατοχύρωσε τρεις πολύ σημαντικές συνεργασίες για την πορεία του Πολιτισμού στις Κυκλάδες, ως ευτυχές επακόλουθο-ανταμοιβή του έγκαιρου προγραμματισμού του ετήσιου προγράμματος εκδηλώσεων Cyclades Culture 2018, από τις αρχές του έτους.

Έτσι, αφενός, το πρόγραμμα ενσωματώνεται στο σύνολο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, αφετέρου τελεί πλέον υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Το πρόγραμμα Cyclades Culture 2018 φέρει για φέτος το ειδικό σήμα του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 με το σύνθημα «Η κληρονομιά μας: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον».

Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο εντάσσει αξιόλογες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που προβάλλονται σε όλη την Ευρώπη με στόχο να δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα την πολιτιστική τους κληρονομιά και να συνυπάρχουν μέσω του Πολιτισμού στον κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Επίσης, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θέτει υπό την αιγίδα του το πρόγραμμα Cyclades Culture 2018, κάτι που εξασφαλίζει την προβολή των εκδηλώσεων των πολιτιστικών φορέων του Νοτίου Αιγαίου παγκοσμίως. Επιπλέον, στο πρόγραμμα έχει παραχωρηθεί η αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ο οποίος από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται σε τρεις βασικούς τομείς – τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και την Αλληλεγγύη.

Δεδομένου ότι το έργο του Τμήματος είναι ιδιαίτερα ογκώδες χάρη στην πληθώρα αιτημάτων που δέχτηκε, ο έγκαιρος προγραμματισμός των εκδηλώσεων και η δημιουργία ολοκληρωμένου προγράμματος για όλες τις Κυκλάδες, με τη φροντίδα για τη διασύνδεση Πολιτισμού και Τουρισμού, ήταν εξαρχής ζητούμενο.

Το Infowoman.gr είναι χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων

Παραδοσιακά Μουσικά Συγκροτήματα στη Μήλο: 27/5

Σεμινάρια Λαϊκού Πολιτισμού στην Άνδρο: 15-17/6

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Τραγαία Νάξου: 21-23/6

Φεστιβάλ Πάρου: 13-15/7

Γιορτή Παραμυθιών στην Κέα: 21-29/7

Φεστιβάλ Θήρας στο Μέγαρο Γκύζη: 24/7-28/8

Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου: 25/7-24/9

Φεστιβάλ Τζαζ στην Τήνο: 25-27/8

Εκδηλώσεις για το έτος Χαλεπά στην Τήνο: 01/6-30/9

Animasyros – Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων στη Σύρο: 26-30/9

Τις δράσεις και τις συνεργασίες του Τμήματος Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μπορείτε να δείτε εδώ.