Φέτα, φασόλια και ρόδι: Ένα μοναδικό dip που κλέβει τις εντυπώσεις!

Φέτα, ρόδι, φασόλια! Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργος σαν συνδυασμός, όμως πιστέψτε μας: και τα τρία μαζί κάνουν μια υπέροχη σος για να συνοδεύετε τα φαγητά σας.  Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για το ρόδι από το φθινόπωρο!  Φτιάξτε λοιπόν ένα ξεχωριστό dip και κλέψτε τις εντυπώσεις!

Το ρόδι αποτελεί σύμβολο ζωής, γονιμότητας και ευημερίας στην παράδοση πολλών λαών από την αρχαιότητα. Το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να αναστείλει το σχηματισμό και πολλαπλασιασμό όγκων σε καρκινικές σειρές κυττάρων του μαστού και του προστάτη. Περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες μπορούν να περιορίσουν το οξειδωτικό στρες που μεταξύ άλλων οδηγεί στην εμφάνιση της νόσου Alzhemer’s. Ενώ έχει και αντιφλεγμονώδη δράση, αντιβακτηριδιακές, αντιικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.

Υλικά:

Μισή κούπα φέτα θρυμματισμένη

450 gr φασόλια αλεσμένα

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

3 κουταλιές της σούπας λάδι

2 κουταλιές της σούπας λεμόνι

1 κουταλιάς της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/4 της κούπας σπόροι ροδιού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Ανακατεύετε τα φασόλια, το γιαούρτι, τη φέτα, το λεμόνι με το λάδι, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε με το ρόδι και το μαϊντανό και ρίχνετε και το υπόλοιπο λάδι! Τόσο απλά! Αν θέλετε συνοδεύετε με λεπτές πίτες.

Σχετικά Άρθρα
Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο
Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του