Αρχική > Featured > Φεστιβάλ Αθηνών: Η Τζούλιαν Μουρ και ο Άλεκ Μπάλντουιν αφηγούνται περιπέτειες προσφύγων

Φεστιβάλ Αθηνών: Η Τζούλιαν Μουρ και ο Άλεκ Μπάλντουιν αφηγούνται περιπέτειες προσφύγων

Οι διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ, Τζούλιαν Μουρ και Άλεκ Μπάλντουιν, αφηγούνται περιπέτειες προσφύγων και ζωντανεύουν το προσφυγικό δράμα μπροστά στα μάτια των θεατών του Φεστιβάλ Αθηνών.

Από 30 Μαΐου στην Πειραιώς

Πρόκειται για βίντεο-εγκατάσταση της νοτιοαφρικανής Κάντις Μπράιτς που διερευνά τους μηχανισμούς της ταύτισης και της ενσυναίσθησης. Η βιντεοεγκατάσταση έχει τίτλο «Love Story» και παρουσιάζεται από 30 Μαΐου στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η δημιουργός στρέφει την προσοχή μας σε προσωπικές μαρτυρίες προσφύγων, προσώπων που συνήθως μένουν στη σκιά, αντιδιαστέλλοντάς τες με τη γοητεία που μας ασκούν οι διασημότητες. Το σφιχτοδεμένο μοντάζ αφαιρεί από τις αληθινές ιστορίες το βάθος και τις αποχρώσεις τους, μετατρέποντάς τες σε ένα προϊόν για μαζική κατανάλωση.

Στον πρώτο χώρο της εγκατάστασης, οι θεατές παρακολουθούν ένα εύπεπτο «δράμα» που υποδύονται δύο πασίγνωστοι χολιγουντιανοί σταρ, η Τζούλιαν Μουρ και ο Άλεκ Μπαλντουιν. Στον δεύτερο χώρο της έκθεσης, οι θεατές καλούνται να δουν τις αρχικές, αμοντάριστες συνεντεύξεις των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών.

Η 23χρονη που έφτασε κολυμπώντας από την Τουρκία στη Λέσβο

Μεταξύ αυτών και η συγκλονιστική μαρτυρία της Σάρας Μαρντίνι, της 23χρονης από τη Συρία που το 2015 διέσχισε κολυμπώντας τη θάλασσα μεταξύ Τουρκίας και Λέσβου, σώζοντας παράλληλα 18 συμπατριώτες της από τον πνιγμό, επέστρεψε στη Λέσβο την επόμενη χρονιά, για να βοηθήσει τις ακτιβιστικές ομάδες, και συνελήφθη πέρυσι από τις ελληνικές αρχές με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης προσφύγων -μια σύλληψη που προκάλεσε σάλο διεθνώς.

Πληροφορίες

Από 30 Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2019

Ώρες λειτουργίας: 19.00 – 24.00

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες