Απολαύστε ένα υγιεινό γεύμα με ζυμαρικά, ψητή ντομάτα και ρεβίθια, με μια συνταγή που γίνεται πανεύκολα!
Τα λαχανικά και τα ρεβίθια συνδυάζονται με τα ζυμαρικά και το σπανάκι. Είναι μια απλή και εύκολη συνταγή στην προετοιμασία.
Βρες φρέσκα, ώριμα ντοματίνια και σφιχτά κρεμμύδια για καλή γεύση. Τα φρέσκα λαχανικά βοηθούν στη γεύση. Όταν ψήνεις τα λαχανικά και τα ρεβίθια, αποκαλύπτεται η γλυκιά γεύση τους. Ψήσε τα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν λίγο τραγανά.
Τη συνταγή μας προτείνει ο food creator Πέτρος Μαουνατζής.
Υλικά
350 γρ. ζυμαρικά
450 γρ. βρασμένα ρεβύθια
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά φλωρίνης
450 γρ. ντοματίνια
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια baby σπανάκι
Κάρυ, παπρικα, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί, βάλε τα ρεβύθια, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά (ψιλοκομμένη), το λάδι και τα μπαχαρικά. Ανακάτεψε καλά και βάλε τα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βράσε τα ζυμαρικά. Μετά βγάλε το ταψί από τον φούρνο και πρόσθεσε το σπανάκι και τα βρασμένα ζυμαρικά.
Ο Κώστας Λειβαδάς αποκάλυψε ένα αστείο περιστατικό με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, όταν η αστυνομία τη…
Σήμερα, Κυριακή 23 Μαρτίου 2025, δεν γιορτάζει κάποιος γνωστός άγιος. Ωστόσο, είναι η Κυριακή Της…
Δέκα χρόνια συναγωνίζονται στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κόσμου, από τότε που ήταν, σχεδόν, μικρά παιδιά.…
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) σε συνεργασία με το Πνευμονολογικό Τμήμα του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου…
Θα διασχίσουν όλο το Αιγαίο, μια διαδρομή περίπου 870 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη έως την…
“Αλληλογραφία κύκλος Α” είναι ο τίτλος της πρώτης συλλογής τραγουδιών της συνθέτριας Αρετής Κοκκίνου σε…