Το θρυλικό «Μινιόν» των παιδικών μας χρόνων μεταμορφώνεται σε giga Zara

Ενδεχομένως μέχρι τα φετινά Χριστούγεννα  ένα νέο Zara flagship store είναι έτοιμο να κόψει «κορδέλα» εγκαινίων στην ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, το νέο giga Ζara θα είναι λίγο μεγαλύτερο και ελαφρώς διαφορετικό από το κατάστημα των 5.000 τ.μ. που άνοιξε πριν λίγες μέρες στον εμβληματικό Πύργο του Πειραιά και θα φιλοξενηθεί στο αναγεννημένο, θρυλικό «Μινιόν», στην Ομόνοια.

Η σχετική μισθωτική σύμβαση μεταξύ της Dimand, της ιδιοκτήτριας του θρυλικού πολυκαταστήματος, και της ITX Ελλάς, της ελληνικής θυγατρικής του κολοσσού της Inditex, πρόκειται να υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί η διευθέτηση κάποιων τεχνικών λεπτομερειών.

Στο νέο Μινιόν που πρόκειται να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό κτίριο μεικτών χρήσεων (καταστήματα, γραφεία και διαμερίσματα) με πιστοποίηση LEED Gold, οι εμπορικοί χώροι καταλαμβάνουν συνολικά περί τα 6.100 τ.μ., με το νέο Zara να έχει τη μερίδα του λέοντος (5.150 τ.μ.).

Το νέο κατάστημα θα αναπτυχθεί σε 4 επίπεδα: υπόγειο, ισόγειο, 1ος και 2ος όροφος και σε αντίθεση με το Zara flagship store στον Πύργο του Πειραιά δεν θα έχει τμήμα home.

Οι ιθύνοντες του ισπανικού κολοσσού fast fashion, που γνωρίζουν ιδιαίτερα καλά το κέντρο της Αθήνας και ειδικά την Ομόνοια, αφού τα κεντρικά γραφεία του ομίλου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Σταδίου 59 πάνω από το κατάστημα Zara, επανεξετάζουν την παρουσία τους στην περιοχή, ωστόσο προς το παρόν δεν θα αλλάξει το status.

Βεβαίως στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής «go big», ο όμιλος Inditex, στην ομπρέλα του οποίου περιλαμβάνονται τα εμπορικά σήματα Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho και Bershka, θα συνεχίσει τον εξορθολογισμό του δικτύου και δη των μικρών σημείων λιανικής, τα οποία ενδεχομένως συγχωνευθούν ή διακόψουν λειτουργία.

Όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές κοντά στην ελληνική εταιρεία, στόχος είναι η επέκταση των brands του ομίλου στις υφιστάμενες αγορές είτε με relocation είτε προσθέτοντας μέτρα.

Σήμερα ο ισπανικός όμιλος ελέγχει δίκτυο 155 καταστημάτων στην Ελλάδα, εκ των οποίων 41 Zara και 10 Zara Home, με τη χώρα μας να είναι μεταξύ των αγορών με τους καλύτερους δείκτες.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο Ερρίκος Πετιλόν: «Έχω διπολική διαταραχή, υποφέρω από εθισμούς, θέλω βοήθεια»

Ροζ νερό… τρέχει από τις βρύσες σε Γραμματικό και Μαραθώνα – Τι συνέβη

Σχετικά Άρθρα
Είναι απολαυστικό να είσαι ο εαυτός σου!
Είναι απολαυστικό να είσαι ο εαυτός σου!
«Handimals»: Ο «μάγος» του body-painting Guido Daniele για πρώτη φορά στην Ελλάδα
«Handimals»: Ο «μάγος» του body-painting Guido Daniele για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Ελληνική εταιρία διακρίνρεται σε "Great Place to Work"
Ελληνική εταιρία διακρίνεται σε “Great Place to Work”
Τα 10 φυτά που απομακρύνουν αποτελεσματικά τα κουνούπια
Τα 10 φυτά που απομακρύνουν αποτελεσματικά τα κουνούπια
Το φυτό του μήνα: Βασιλικός!
Το φυτό του μήνα: Βασιλικός!
Βρυσάκι: H αναβίωση μιας γειτονιάς
Βρυσάκι: H αναβίωση μιας γειτονιάς

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του