Το κόλπο των 5 δευτερολέπτων για να σταματήσετε την αναβλητικότητα

H Life Coach Μελ Ρόμπινς ήταν παλιότερα αναβλητική. Δυσκολευόταν όλο και περισσότερο να σηκωθεί από το κρεβάτι τόσο που έφτανε στα όρια της εξάντλησης και αδυνατούσε να φέρει εις πέρας τα καθήκοντα της ημέρας.

Ώσπου μια μέρα, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσει, δημιούργησε μια απλή τεχνική για να τη βοηθήσει να ολοκληρώσει τις καθημερινές της υποχρεώσεις και να ολοκληρώσει όλους τους στόχους της ημέρας. Το ονόμασε «Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων», και είναι η μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει.

Ποιος είναι ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων για την καταπολέμηση της αναβλητικότητας;

Ο κανόνας είναι απλός: όταν πρόκειται να εκτελέσετε μια εργασία ή νιώθετε να πιέζεστε από κάτι δυσάρεστο που πρέπει να γίνει, αρχίστε να μετράτε αντίστροφα από το πέντε. Όταν φτάσετε στο ένα, ξεκινήστε τη δράση και πιάστε δουλειά. Η σκέψη είναι ότι θα κινητοποιήσετε τον εγκέφαλό σας να δράσει γρήγορα και πριν καν το καταλάβει θα έχετε ανακτήσει τον έλεγχο των σκέψεών μας.

«Νομίζεις ότι αυτό που σου λείπει είναι το κίνητρο, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια», λέει η Mel Robbins. «Για να αλλάξεις, να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, να είσαι καλύτερος γονιός, καλύτερος σύντροφος και να κάνεις όλα τα πράγματα που θέλεις για να πετύχεις στη ζωή, θα πρέπει οπωσδήποτε να περάσεις από τρομακτικά και αβέβαια πράγματα. Όμως πρέπει να το κάνεις». Η Robbins προσθέτει ότι η σκέψη πως η επιτυχία έρχεται μόνο όταν έχεις κίνητρο είναι μύθος. Στην πραγματικότητα, η επιτυχία είναι ο καρπός της αποτελεσματικής δράσης.

Ενεργήστε πριν σας αποθαρρύνει ο εγκέφαλος

Οι ειδικοί στη νευροεπιστήμη εξηγούν ότι η μέθοδος είναι επιτυχής επειδή δρα στον προμετωπιαίο φλοιό, μέρος που σχετίζεται με τη λήψη αποφάσεων, τη μνήμη και τη λογική. Όταν αντιμετωπίζετε κάτι αγχωτικό ή άβολο, ο εγκέφαλός σας θα προσπαθήσει να βρει μια δικαιολογία, αλλά εφαρμόζοντας τον κανόνας των 5 δευτερολέπτων της Robbins, ελέγχετε τις σκέψεις σας, ανακτώντας την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Με αυτό τον τρόπο καταπολεμάτε τους φόβους σας και σταματάτε να αγχώνεστε, ζείτε πιο ευτυχισμένοι και επιτέλους έχετε το θάρρος να μοιραστείτε και να υπερασπιστείτε τις ιδέες σας».

Εκτός από την αυξημένη παραγωγικότητα, η μέθοδος των 5 δευτερολέπτων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και στην αποφυγή φοβιών που σε παραλύουν, όπως είναι το να μιλάς δημόσια.

Διαβάστε επίσης

Blast from the past: Η άκρως θηλυκή αισθητική των ’00s επανέρχεται αυτή τη σεζόν!

Το «Κυνήγι Αρουραίων» του Peter Turini για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα
Διεθνής Ημέρα Γιόγκα: Η αρχαία πρακτική που ενώνει σώμα και πνεύμα
Διεθνής Ημέρα Γιόγκα: Η αρχαία πρακτική που ενώνει σώμα και πνεύμα
Cardio για γυναίκες βάρη για άντρες;
Cardio για γυναίκες βάρη για άντρες;
10 συμβουλές για υγιή καρδιά και μακροζωίας
10 συμβουλές για δυνατή καρδιά και μακροζωία
Navarino Challenge 2024: Το μεγαλύτερο multi-sport event παρουσίασε τις φετινές του δράσεις
Navarino Challenge 2024: Το μεγαλύτερο multi-sport event παρουσίασε τις φετινές του δράσεις
Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για έναν δραστήριο τρόπο ζωής - Η θέση της Αθήνας
Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για έναν δραστήριο τρόπο ζωής – Η θέση της Αθήνας
%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%be%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%8a%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%bf0
Νέος εξοπλισμός και προϊοντα που κάνουν την πεζοπορία με ζεστές καιρικές συνθήκες παιχνιδάκι

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του