Αρχική > Featured > “Τι πρέπει να κάνω για να αποδεσμευτεί η κατοικία μου από δάνειο του ΟΕΚ που πήρε ο πρώην σύζυγός μου;”
τι-πρέπει-να-κάνω-για-να-αποδεσμευτεί

“Τι πρέπει να κάνω για να αποδεσμευτεί η κατοικία μου από δάνειο του ΟΕΚ που πήρε ο πρώην σύζυγός μου;”

Καλησπέρα σας,

Θα παρακαλούσα να με διαφωτίσετε ποια νόμιμη ενέργεια ενδείκνυται εκ μέρους μου ώστε να αποδεσμευτεί η κατοικία μου (γονική παροχή πριν το γάμο μου) από το άτοκο, επισκευαστικό δάνειο του ΟΕΚ, το οποίο όμως αιτήθηκε ο πρώην σύζυγός μου το 2006 ως εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τη ρύθμιση για δάνεια ΟΕΚ (σχετική εγκύκλιος 2018) το συγκεκριμένο δάνειο θεωρείται αποπληρωμένο διότι έχει καταβληθεί πάνω από το 60% του κεφαλαίου. Η εκδίκαση λύσης του γάμου μου εκδικάστηκε προ οκταμήνου αλλά δεν έχω παραλάβει την απόφαση ακόμη. Δεν υπάρχει καμία δίοδος επικοινωνίας με τον πρώην σύζυγο και όπως μπορείτε να συμπεράνετε δεν θα έκανε καμία ενέργεια για να διευκολύνει την κατάσταση. Σας ευχαριστώ.

Απαντά η δικηγόρος Σοφία Νικολάου

Καλησπέρα σας,

Η αλήθεια είναι πως δεν υφίσταται κάποια νομοθετικά περιγραφόμενη δικαστική ενέργεια για τη συγκεκριμένη περίπτωση, πέραν της γενικά οριζόμενης αίτησης για καταδίκη σε δήλωση βουλήσεως, η οποία όμως είναι δαπανηρή και με αβέβαιη την πιθανότητα επιτυχίας. Η καλύτερη λύση στην περίπτωσή σας φαίνεται πως είναι να απευθυνθείτε στον ΟΕΚ, να περιγράψετε το πρόβλημα που έχει ανακύψει και, παρότι γραφειοκρατική υπηρεσία, φρονώ πως θα εξυπηρετηθείτε.

Με εκτίμηση,

Σοφία Νικολάου

Δικηγόρος Αθηνών

Διεύθυνση: Αμερικής 18, Αθήνα, 106 71

Τηλέφωνο: 211-1063900-98

Φαξ: 211-1063999

E-mail: [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του