Θέλεις να ξεφουσκώσεις πριν το ρεβεγιόν; Κι όμως προλαβαίνεις

Αν και φέτος επιλέξεις στενό φόρεμα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μήπως ήρθε η ώρα να απαλλαγείς από το ενοχλητικό φούσκωμα στην περιοχή της κοιλιάς; Μία σωστή διατροφή μπορεί να αποτελέσει «σύμμαχό» σου και να σε βοηθήσει να ανακουφιστείς από το δυσάρεστο αίσθημα της δυσφορίας, μας λέει η Ελίζα Τζόβα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

«Ολική» επαναφορά!

Τα προϊόντα ολικής αλέσεως έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συστατικά που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προάγουν την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Έτσι, από τη μεριά τους μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του ενοχλητικού φουσκώματος και ιδιαίτερα αν συνδυαστούν με την επαρκή πρόσληψη υγρών. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτά έχουν την ιδιότητα να σας κάνουν να νιώθετε το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα, περιορίζοντας έτσι την πείνα σας, με αποτέλεσμα να καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα φαγητού και να μην επιβαρύνεστε με τις θερμίδες του άσκοπου τσιμπολογήματος.

Στραφείτε στα.. σκούρα και ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα μπολ δημητριακά ολικής αλέσεως, με ημιαποβουτυρωμένο γάλα ή γιαούρτι, σε συνδυασμό με ένα φρούτο. Επίσης, φροντίστε να συνοδεύετε το κυρίως γεύμα σας με αμυλούχα τρόφιμα ολικής άλεσης όπως το «καστανό» ρύζι και το πολύσπορο ή ολικής άλεσης ψωμί, ενώ μην ξεχνάτε πως μπορείτε να εντάξετε τις πολύτιμες φυτικές ίνες και στα ενδιάμεσα γεύματα επιλέγοντας «έξυπνα» σνακς όπως ένα γιαούρτι σε συνδυασμό με μερικά φρέσκα φρούτα και ανάλατους ξηρούς καρπούς ή 2-3 ρυζογκοφρέτες καλαμποκιού, ή ακόμη και ένα bar δημητριακών ολικής αλέσεως με λευκή ή μαύρη σοκολάτα που θα καλύψει και την ανάγκη σας για γλυκό.

Αλατίστε.. με μέτρο!

Πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε νάτριο και ταυτόχρονα χαμηλά σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας έτσι στο δυσάρεστο αίσθημα του φουσκώματος. Περιορίστε λοιπόν το αλάτι στη διατροφή σας αποφεύγοντας τα παστά, αλατισμένα, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και τα αλλαντικά και αυξήστε παράλληλα την κατανάλωση τροφίμων που είναι πλούσια σε κάλιο, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Μασήστε συχνότερα!

Τα περισσότερα και συχνότερα γεύματα, σε σχέση με τα δύο ή τρία μεγάλα που πολλοί πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα βοηθήσουν στη μείωση της αίσθησης του φουσκώματος, ενώ ταυτόχρονα θα συνεισφέρουν και στη διαχείριση της πείνας σας. Επίσης μην ξεχνάτε να τρώτε αργά, μασώντας καλά το φαγητό σας, καθώς η κατάποση αερίων θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους που αισθάνεστε την κοιλιά σας πρησμένη.

«Χτυπήστε» χαμηλά!

H κατανάλωση light γαλακτοκομικών όπως γάλακτος, γιαουρτιού και τυριού έχει συσχετισθεί με τον καλύτερο έλεγχο βάρους σε διάφορες μελέτες, δείχνοντας πως εν τέλει μπορεί να δώσει μία «χείρα βοηθείας» και στο αδυνάτισμα. Παράλληλα, τα προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση και περιέχουν προβιοτικά («καλά» βακτήρια), όπως είναι τα γαλακτοκομικά, μπορούν να συμβάλλουν και στη μείωση του αντιαισθητικού φουσκώματος.

Στροφή στη γυμναστική

Μπορεί οι κοιλιακοί να μην είναι από μόνοι τους αρκετοί προκειμένου να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος, όμως η επιμήκυνση, η τόνωση και η ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών μπορούν να βελτιώσουν αισθητά την εμφάνιση και τη στάση του σώματος, κάνοντας την περιοχή της κοιλιάς να φαίνεται πιο αδύνατη. Τι θα λέγατε για μερικά σετάκια;

Σχετικά Άρθρα
%ce%bf-%ce%b8%ce%b1%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%cf%87%cf%85%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%840
Ο θαυματουργός χυμός που θα σε προστατεύσει από τις ουρολοιμώξεις
%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b7-%ce%b1%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%81%ce%bf0
Αναιμία: Αιμικός και μη αιμικός σίδηρος – Ποιος απορροφάται καλύτερα;
%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%b8%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af0
Αν ακολουθείτε διαλειμματική νηστεία οκτώ ωρών, διατρέχετε αυτόν τον κίνδυνο
Μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά: Ποια είναι και ποια τα οφέλη τους για την υγεία;
Μικροθρεπτικά και μακροθρεπτικά συστατικά: Ποια είναι και ποια τα οφέλη τους για την υγεία
Διατροφή του Ατλαντικού vs Μεσογειακή: Ποια αξίζει να ακολουθούμε;
Διατροφή του Ατλαντικού vs Μεσογειακή: Ποια αξίζει να ακολουθούμε;
Καφεΐνη: Συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας και οστεοαρθρίτιδας
Καφεΐνη: Συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας και οστεοαρθρίτιδας

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του