Οι εκδόσεις Διόπτρα ανήκουν στις πολύ αγαπημένες μας. Σπάνια έχουμε διαβάσει κάτι να μας απογοητεύσει-ενδιαφέρουσες επιλογές ξένης και ελληνικής λογοτεχνίας, κλασικοί και μοντέρνοι συγγραφείς, λαχταριστά εξώφυλλα, άριστη ποιότητα χαρτιού.
Φέτος, ανυπομονούμε να διαβάσουμε τα εξής τέσσερα ξένα μυθιστροήματα που έρχονται από την Διόπτρα σε ελληνικές μεταφράσεις για το εγχώριο αναγνωστικό κοινό:
Η ΚΑΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΣΣΑ – Doris Lessing (Σεπτέμβριος 2025)
Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη
ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ
Η Άλις παλεύει με τους συντρόφους της για έναν καλύτερο κόσμο. Όμως, μέχρι πού είναι έτοιμη να φτάσει πραγματικά; Εμπνευσμένη από τη θητεία της στην Αριστερά και τη δράση του IRA τη δεκαετία του ’80, η νομπελίστρια Ντόρις Λέσινγκ δημιουργεί ένα πολύπλευρο μυθιστόρημα για τα όρια ανάμεσα στο προσωπικό και το πολιτικό, τη στράτευση και τον εξτρεμισμό.

24 ΩΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ: ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ – Kim Ho-Yeon (Νοέμβριος 2025)
Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης
Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξουμε, αρκεί να θυμηθούμε το ποιοι είμαστε. Η καλοσύνη ενός ξένου μπορεί να είναι το ακριβότερο δώρο.
Το βιβλίο που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο αντίτυπα στην Κορέα. Μια ιστορία για τη γενναιοδωρία που αξίζει σε όλους μας, όσο άτυχοι και αν υπήρξαμε.
Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ – Andrés Montero (Οκτώβριος 2025)
Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου
Σ’ ένα μικρό άγνωστο νησί, δυο δίδυμοι αδερφοί, που ο ένας έμεινε για πάντα εκεί κι ο άλλος έφυγε για να δει τον κόσμο, συναντιούνται ξανά. Μετά το Ο θάνατος έρχεται στάζοντας βροχή, ο Χιλιανός συγγραφέας Αντρές Μοντέρο αφηγείται μια ιστορία μαγική, που ξεπροβάλλει σαν νησί μέσα στη θάλασσα του χρόνου και της μνήμης.

ΤΟ ΚΩΔΩΝΟΣΤΑΣΙΟ – William Golding (Νοέμβριος 2025)
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ
Η κατασκευή ενός πανύψηλου κωδωνοστάσιου γίνεται σκοπός ζωής για τον πρεσβύτερο του καθεδρικού ναού… Ο νομπελίστας William Golding, συγγραφέας του Άρχοντα των μυγών, δημιουργεί, με φόντο τις δοξασίες και τον θρησκευτικό φανατισμό του Μεσαίωνα, ένα αριστοτεχνικό πορτρέτο της ανθρώπινης περηφάνιας και αλαζονείας.
Δείτε επίσης:
Athens Art Book Fair 2025: Έρχεται Διεθνές φεστιβάλ καλλιτεχνικών εκδόσεων





















Google News