Ρεβιθοκεφτέδες: Η απόλυτη λιχουδιά για τη νηστεία και όχι μόνο

Είτε νηστεύετε, είτε είστε vegan, οι ρεβιθοκεφτέδες -γνωστά και ως φαλάφελ- αποτελούν μία ιδανική επιλογή για το τραπέζι. Εξαιρετικά θρεπτικοί, πεντανόστιμοι και θα τους λατρέψουν ακόμα και οι πιο «δύσκολοι».

Εμείς βρήκαμε μία φανταστική συνταγή από τον σεφ Γιώργο Τσούλη και σας την προτείνουμε.

Τι θα χρειαστείτε

  • 700 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 100 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
  • ¼ μάτσου δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 2 κ.γ. βασιλικός, ξερός
  • 2 κ.σ. θυμάρι, μόνο τα φύλα, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ψωμί, θρυμματισμένο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Στο πολυκοπτικό, προσθέτουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνουν πάστα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα καρύδια, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, την πάπρικα, το βασιλικό, το θυμάρι, το ψωμί και το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια 30-35 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί το λάδι.

Γεμίζουμε ένα σκεύος με αρκετό αλεύρι και πανάρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες.

Μόλις ζεσταθεί το ηλιέλαιο, τηγανίζουμε τους ρεβιθοκεφτέδες, μέχρι να χρυσαφίσουν.

Τους αποσύρουμε από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και τους μεταφέρουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

Διαβάστε επίσης:

5 συναρπαστικά βιβλία που θα μας συντροφεύσουν στις πασχαλινές διακοπές

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Υπό κράτηση για δύο σεξουαλικές επιθέσεις

Σχετικά Άρθρα
Πάβλοβα: Πάβλοβα: Το γλυκό με την πιο όμορφη ιστορία και μία συνταγή για να τη φτιάξετε
Πάβλοβα: Το γλυκό με την πιο όμορφη ιστορία και μία συνταγή για να τη φτιάξετε
Σνίτσελ Μελιτζάνας: Μία πρωτότυπη συνταγή που θα την απολαμβάνετε όλο το καλοκαίρι
Σνίτσελ Μελιτζάνας: Μία πρωτότυπη συνταγή που θα την απολαμβάνετε όλο το καλοκαίρι
Το πιο εύκολο φαγητό που φτιάξατε ποτέ: Ένα παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ!
Το πιο εύκολο φαγητό που φτιάξατε ποτέ: Ένα παστίτσιο χωρίς μπεσαμέλ!
Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη!
Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού χωρίς ζάχαρη!
Κέικ σπανακόπιτα: Μία υγιεινή και πολύ εύκολη εκδοχή της αγαπημένης μας πίτας
Κέικ σπανακόπιτα: Μία υγιεινή και πολύ εύκολη εκδοχή της αγαπημένης μας πίτας
Σας περίσσεψαν πασχαλινά αυγά; Φτιάξτε μια νόστιμη πατατοσαλάτα
Σας περίσσεψαν πασχαλινά αυγά; Φτιάξτε μια νόστιμη πατατοσαλάτα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του