Πού θα βρείτε τις καλύτερες λαγάνες της Αθήνας;

πού-θα-βρείτε-τις-καλύτερες-λαγάνες-τη

Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας ξεκινά από νωρίς, αλλά το έδεσμα που έρχεται πρώτο πρώτο, τραγανό και ζεστό, είναι η λαγάνα που επειδή έχει την τιμητική της, μία φορά τον χρόνο. Κάθε πρωί της Καθαρής Δευτέρας όλοι ψάχνουμε και αναζητούμε την καλύτερη.

Εμείς κάναμε μία προσπάθεια να συγκεντρώσουμε τους φούρνους, προσπαθώντας να συμπεριλάβουμε όσους περισσότερους και σε όσο το δυνατόν περισσότερες γειτονιές της πόλης, που φημίζονται για τη νόστιμη, λεπτή, με μπόλικο σουσάμι και τραγανή λαγάνα τους.

Αρτοποιείο ο Τάκης (Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι, 210 9230.052): Ένας από τους πιο γνωστούς φούρνους στην Αθήνα, βγάζει ζεστή λαγάνα από τις πρώτες πρωινές ώρες, ανοιχτά μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Πνύκα (Πρατίνου 13, 210 7251.941, Παγκράτι): Ανοιχτός από το βράδυ της Κυριακής, μέχρι τις 8 το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας, με μαύρη και άσπρη λαγάνα ψημένη σε γερμανικό φούρνο.

Χρήστου (Σεβαστουπόλεως 50, Αμπελόκηποι, 210 7785.228): Ανοιχτός από τα ξημερώματα, με εξαιρετική λαγάνα αλλά και διάφορα νηστίσιμα – οπωσδήποτε πάρε τους κυκλαδίτικους λουκουμάδες (με ρύζι).

Αρτοποιητής (Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, τηλ. 210 9230052): Για να διαλέξετε ανάμεσα σε διάφορες ποικιλίες.

Bakers (Γρ. Αυξεντίου 5 – 7, Ζωγράφου, 210 775 4730): Θα βρείτε 19 είδη ψωμιού για όλες τις ώρες και όλα τα φαγητά και βέβαια και μία πεντανόστιμη λαγάνα!

Κασσιανή (Ελευθερίου Βενιζέλου 129, Πετρούπολη): Απλά υπέροχη.

Κατσαρός (Σ. Καράγιωργα 56, Γλυφάδα, τηλ. 210 9630914): Γιαννιώτικη, παραδοσιακή.

Περί Ζύμης (Αγ. Βαρβάρας 80, Δάφνη, 210 9701.549): Η κυρία Ντίνα έχει την καλύτερη χωριάτικη λαγάνα –και σικάλεως και ολικής άλεσης–, εδώ θα βρεις και μεγάλη ποικιλία από συσκευασμένα σαρακοστιανά.

Τάκης (Μισαραλιώτου 14, Μακρυγιάννη): Σ’ αυτό τον φούρνο τα πάντα είναι υπέροχα και φυσικά και η λαγάνα.

Πλάτανος ( Διονύσου 68, Κηφισιά, τηλ. 210 8081243): Σ΄αυτό το φούρνο την φτιάχνουν με βάση μια παλιά οικογενειακή συνταγή και είναι φανταστική.

Γιάννενα (Μεγ. Αλεξάνδρου 35, Περιστέρι, τηλ. 210 5711606): Με μυστική γιαννιώτικη συνταγή.

Σαχινίδης (Μαντζουράκη 2, Φιλοθέη- Ψυχικό, τηλ.: 210 6926286): Απλά υπέροχη.

Καρράς (Λεωφ. Μαραθώνος 58, Άγιος Στέφανος, τηλ. 210 6217762): Από χωριάτικο αλεύρι, θα την λατρέψετε.

Εξαρχος: (Πλατεία Καπανδριτίου τηλ. 22950 53181): Αγνή, όπως θα την φτιάχνατε εσείς, αλλά ψημένη στον ξυλόφουρνο.

Σχετικά Άρθρα
Αυτές τις ημερομηνίες του Αυγούστου αξίζει να είμαστε στην πανέμορφη και παραδοσιακή Καρύταινα
Αυτές τις ημερομηνίες του Αυγούστου αξίζει να είμαστε στην πανέμορφη και παραδοσιακή Καρύταινα
Πώς θα φτιάξεις τη βαλίτσα των διακοπών σωστά και γρήγορα;
Πώς θα φτιάξεις τη βαλίτσα των διακοπών σωστά και γρήγορα;
Το ελληνικό καλοκαίρι έχει επιστρέψει δυναμικά και μαζί του έχει φέρει όλες τις στιγμές που μας έχουν λείψει και που είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε ξανά με την παρέα μας στον αγαπημένο μας προορισμό, με κάθε ασφάλεια!
Αυτή η συνήθεια θα δώσει γαλλικό αέρα στο καλοκαίρι σου!
Η Κέιτ Χάντσον διαφημίζει τις ομορφιές του Ναυπλίου σε όλο τον κόσμο – Το Παλαμήδι και η Παλιά Πόλη
Η Κέιτ Χάντσον διαφημίζει τις ομορφιές του Ναυπλίου σε όλο τον κόσμο – Το Παλαμήδι και η Παλιά Πόλη
Πώς θα πηγαίνουμε για φαγητό, καφέ και ποτό από σήμερα;
Πώς θα πηγαίνουμε για φαγητό, καφέ και ποτό από σήμερα;
Κι όμως! H μεγαλύτερη αμμουδιά της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα- Δείτε πού!
Κι όμως! H μεγαλύτερη αμμουδιά της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα- Δείτε πού!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του