Ποιος ο ρόλος της οικογένειας στην εξέλιξη και αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών

Το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την εβδομάδα ευαισθητοποίησης γύρω από τις διατροφικές διαταραχές. Μια παγκόσμια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο σ’ όλο τον κόσμο.

Στην περσινή εκδήλωση με τον γενικό τίτλο «Όλοι γνωρίζουμε κάποιον» η Μαρία Τσιάκα, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών και οι συνεργάτες της επιχείρησαν να καταρρίψουν τους μύθους γύρω από τη νόσο και αντίστοιχα να φωτίσουν όλες τις αλήθειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά της, τη μαζικότητα, τη σοβαρότητα, καθώς και τη δυνατότητα ίασης.

Η φετινή διοργάνωση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του παγκοσμίου οργανισμού F.E.A.S.T (Families Empowered and Supporting Treatment of Eating Disorders) και με την υποστήριξη του New York College, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Με τίτλο «Πουθενά σαν το σπίτι μας», οι ειδικοί θα εστιάσουν στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας στην εξέλιξη, καθώς και την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Προσκεκλημένη, η Laura Collins, ιδρύτρια του F.E.A.S.T και μέλος της επιτροπής των social media της Ακαδημίας Διατροφικών Διαταραχών που θα τιμήσει τη διοργάνωση με την παρουσία της και δύο πολύ διαφωτιστικές τοποθετήσεις.

Τη διημερίδα συντονίζει η Μαρία Λυσάνδρου, δημοσιογράφος υγείας, Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Plan Be και του www.healthupdate.gr

Επίσης, για πρώτη φορά, θα δοθεί βήμα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές, δηλαδή στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Μέσα από τις βιωματικές εισηγήσεις των τελευταίων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να φτάσει στον πυρήνα μιας ασθένειας που ταλανίζει- όπως υπολογίζεται- περίπου το 7-8% του ελληνικού πληθυσμού.

Info

Η δράση για φέτος με κεντρική θεματική: «Πουθενά σαν το σπίτι μας» πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 17:00 έως και τις 22:00. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα
Ο Καθηγητής Δημήτριος Κουρέτας μιλά για την επίδραση της νηστείας στην υγεία
Ο Καθηγητής Δημήτριος Κουρέτας μιλά για την επίδραση της νηστείας στην υγεία
%cf%80%cf%8e%cf%82-2-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%8d-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b1%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%8d-%cf%87%cf%850
Πώς 2 ποτήρια αυτού του θαυματουργού χυμού ρίχνουν την αρτηριακή πίεση!
Κρατηθείτε: Πόσες θερμίδες έχουν μελομακάρονα, κουραμπιέδες και άλλα χριστουγεννιάτικα γλυκά!
Κρατηθείτε: Πόσες θερμίδες έχουν μελομακάρονα, κουραμπιέδες και άλλα χριστουγεννιάτικα γλυκά!
Σίσσυ Χρηστίδου: Αποκάλυψε τη διατροφή που ακολούθησε κι έχασε κιλά
Σίσσυ Χρηστίδου: Αποκάλυψε τη διατροφή που ακολούθησε κι έχασε κιλά
Tips για να μειώσεις την κατανάλωση κρέατος
Tips για να μειώσεις την κατανάλωση κρέατος
Δεν μπορείς χωρίς γλυκό; Ιδού πρακτικά tips για να έχει θέση στη διατροφή σου χωρίς ενοχές
Δεν μπορείς χωρίς γλυκό; Ιδού πρακτικά tips για να έχει θέση στη διατροφή σου χωρίς ενοχές

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του