Paperclipping: Το νέο τοξικό dating trend και πώς να το αποφύγεις

Ωραία, έχεις ακούσει για το ghosting, αλλά αν είσαι single, χρειάζεται να ενημερωθείς για το νέο τοξικό dating trend, που ακούει στο όνομα paperclipping.

Η ρίζα της ονομασίας του είναι πραγματικά κάπως αστεία. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Bruce Y. Lee, MD, σε άρθρο του στο Psychology Today, προέρχεται από τον animatedν τον συνδετήρα που εμφανιζόταν στα προγράμματα της Microsoft,στις αρχές των 00’s, για να σου κάνει ερωτήσεις, οι οποίες αντί να σε βοηθήσουν τελικά σου αποσπούσαν την προσοχή.

Όταν, όμως, αφορά ρομαντικές σχέσεις, το να βιώσεις paperclipping δεν είναι και τόσο αβλαβές, όπως το να σου αποσπάσει την προσοχή έναw animated χαρατήρας του Office.

paperclipping-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%b9%ce%ba%cf%8c-dating-trend-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%cf%8d%ce%b30

Τι ακριβώς σημαίνει paperclipping

Όσον αφορά τις σχέσεις, ο Clippy, είναι αυτός που σε αποσπά από την καθημερινότητά σου. Ο άνθρωπος που σου στέλνει ανά διαστήματα μηνύματα, ρωτώντας: «Γεια σου, τι κάνεις» ή σκέτο «Τι κάνεις;» και αφού απαντήσεις, η συζήτηση σπάνια καταλήγει κάπου. «Στην πραγματικότητα πολύ πιθανό να μην πάρεις καν απάντηση», σημειώνει ο Lee στο Psychology Today.

Όπως επισημαίνει, η ερώτηση που λαμβάνεις δίνει την εντύπωση, ότι το πρόσωπο αυτό θέλει να σου μιλήσει ή έχει κάτι να σου πει, αλλά τελικά απάντηση δεν παίρνεις. Αυτό μπορεί να είναι ένα κόλπο για να μείνετε σε επαφή, αλλά ουσιαστιά «χωρίς πραγματική δέσμευση»

Ποιος μπορεί να σου κάνει paperclipping;

«Αυτό το πρόσωπο μπορεί να είναι κάποιος, με τον οποίο έχεις βγει λίγα ραντεβού, δεν προχώρησε η σχέση σας παρακάτω, αλλά προσπαθεί να σε κρατήσει σε εγρήγορση με τον λιγότερο δυνατό κόπο. Ή πρόκειται για έναν άνθρωπο, που θα μπορούσε να είναι ένας πρώην, που θέλει να σε έχει κάτω από το συναισθηματικό του έλεγχο», λέει ο Lee.

Το πρόβλημα με αυτό είναι, ότι σου δίνει λάθος ελπίδες, ενώ την ίδια στιγμή σε αφήνει να αντιληφθείς, ότι δεν είσαι τόσο σημαντική για αυτό το άτομο και σού παίζει παιχνίδια, που το μόνο που δημιουργούν είναι στρες και εκνευρισμό, ενώ την ίδια στιγμή επηρεάζει την αυτοπεποίθησή σου. Και για αυτό θεωρείται τοξικό.

Πώς μπορείς να προστατευθείς

Ο Lee επισημαίνει, ότι όλες αυτές οι σύντομες συνομιλίες δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής, (ίσως το άτομο είναι σε μια συνάντηση ή στο ντους), όταν τα μηνύματα είναι συχνά και οι συνομιλίες δεν προχωρούν ποτέ παρακάτω, τότε πρόκειται για περίπτωση paperclipping.

Αυτό που συστήνει είναι να αναρωτηθείς, αν ν η επικοινωνία που έχεις με αυτό το άτομο μοιάζει με paperclipping. Πόσο δηλαδή επενδύει ο άνθρωπος που σου στέλνει μηνύματα στην επικοινωνία σας, γιατί όπως είπαμε μπορεί να σου έχει στείλει μήνυμα και να μην απαντήσει στο δικό σου επειδή κάτι του έτυχε. Αν όμως δεν έτυχε κάτι και δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει ξανά μαζί σου σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε δεν αξίζει την προσοχή σου.

Αν το αναγνωρίσεις αυτό, υπάρχουν δύο επιλογές, σύμφωνα με τον Lee. Η πρώτη είναι να συνεχίσεις το παιχνίδι των ερωτήσεων και των μηνυμάτων που δεν οδηγούν σε τίποτα (κάτι που μπορεί να σε κάνει να χάσεις χρόνο και ενέργεια), ενώ η δεύτερη είναι να αγνοήσετε αυτά τα μηνύματα και να σταματήσεις να απαντάς, κάτι που μπορεί να κάνει τον άλλο να σου δώσει παραπάνω σημασία, αν και αυτό μπορεί να πάρει χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Είσαι σε σχέση συνεξάρτησης; Ποια σημάδια σού χτυπούν «καμπανάκι»

Αυτή είναι η συνήθεια στο κρεβάτι που καταστρέφει τη σχέση σου και δεν είναι το κακό σεξ

Σχετικά Άρθρα
«O σύζυγός μου ελπίζει να πεθάνω για να μη δώσει διατροφή»
«O εν διαστάσει σύζυγός μου ελπίζει να πεθάνω για να μη δώσει διατροφή»
Όταν είστε σε μια σχέση, μπορεί να είναι σημαντικό για εσάς η οικογένειά σας να τα πηγαίνει καλά με τον σύντροφό σας. Και αυτό είναι απολύτως λογικό!
Όταν οι γονείς σας δεν εγκρίνουν το σύντροφό σας
Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Μέχρι και ντοκιμαντέρ αναλύει τον φημολογούμενο χωρισμό τους
Τζένιφερ Λόπεζ – Μπεν Άφλεκ: Μέχρι και ντοκιμαντέρ αναλύει τον χωρισμό τους
Six Breaths per Minute: Είναι το σώμα μας πάντα ένας ασφαλής χώρος για να εκφραστούμε ελεύθερα;
Six Breaths per Minute: Είναι το σώμα μας πάντα ένας ασφαλής χώρος για να εκφραστούμε ελεύθερα;
On/off σχέσεις: Όταν πρόκειται για ανακύκλωση ας περιοριστούμε στην οικολογική
On/off σχέσεις: Όταν πρόκειται για ανακύκλωση ας περιοριστούμε στην οικολογική
Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες
Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του