Όταν οι γονείς σας δεν εγκρίνουν το σύντροφό σας

Όταν είστε σε μια σχέση, μπορεί να είναι σημαντικό για εσάς η οικογένειά σας να τα πηγαίνει καλά με τον σύντροφό σας. Και αυτό είναι απολύτως λογικό! Είναι υπέροχο άλλωστε οι γονείς μας να μπορούν να συμμετέχουν σε βασικούς τομείς της ζωής μας και να τα πηγαίνουν καλά με τα άλλα άτομα που μας ενδιαφέρουν.

Τι γίνεται όμως αν αυτό δεν ισχύει; Τι γίνεται αν οι γονείς σας ή άλλα μέλη της οικογένειάς σας αποδοκιμάζουν τον σύντροφό σας; Αυτό μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο. Μπορεί να σας κάνει να νιώθετε απαίσια ή διχασμένοι ανάμεσα στην οικογένειά σας και τον σύντροφό σας.

Μπορεί να θέλετε να αντιδράσετε αμυντικά και ίσως θυμωμένα προς την οικογένειά σας εάν σας πουν ότι δεν εγκρίνουν τον σύντροφό σας. Μπορεί ακόμη και να θέλετε να αγνοήσετε αυτά που λένε και να τους κρατήσετε σε απόσταση ή να κρατήσετε τη σχέση σας μυστική από αυτούς. Αυτές είναι αρκετά συνηθισμένες πρώτες αντιδράσεις, αλλά ίσως πρέπει να σκεφτείτε περαιτέρω την κατάσταση.

Το να κρατάτε τη σχέση σας μυστική από την οικογένειά σας θα σας έκανε να νιώθετε καλά μακροπρόθεσμα; Μπορεί να φαίνεται η ευκολότερη λύση, αλλά να θυμάστε: όλες οι υγιείς σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη, το σεβασμό και την επικοινωνία, και αυτό περιλαμβάνει τη σχέση σας με την οικογένειά σας. Εάν έχετε ήδη μια σχετικά υγιή σχέση με τα μέλη της οικογένειάς σας (με άλλα λόγια, νιώθετε ασφάλεια όταν τους μιλάτε και δεν ανησυχείτε μήπως γίνουν λεκτικά ή σωματικά βίαια), το να μάθετε ποιες είναι οι συγκεκριμένες αντιρρήσεις τους θα σας βοηθούσε.

Αν και η συζήτηση μπορεί να είναι δύσκολη, είναι σημαντικό να προσεγγίζετε τα μέλη της οικογένειάς σας όσο το δυνατόν πιο ήρεμα και με σεβασμό. Ρωτήστε τους γιατί έχουν πρόβλημα με τον σύντροφό σας. Νιώθουν ότι ο σύντροφός σας ελέγχει υπερβολικά; Δεν τους αρέσει ο τρόπος που σου μιλάει ο σύντροφός σου; Πιστεύουν ότι ο σύντροφός σας δεν σας σέβεται; Μπορεί να δουν κάποιες ανθυγιεινές συμπεριφορές στον σύντροφό σας που εσείς δεν βλέπετε. Ακόμα δεν έχετε πειστεί; Ρωτήστε τους φίλους σας τι πιστεύουν για τον σύντροφό σας. Έχουν τις ίδιες ανησυχίες με την οικογένειά σας; Εάν ναι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε εάν κάποια από τις συμπεριφορές του συντρόφου σας είναι προειδοποιητικά σημάδια.

Εάν τα μέλη της οικογένειάς σας δεν μπορούν να τοποθετηθούν με ισχυρά επιχειρήματα και συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους δεν εγκρίνουν τον σύντροφό σας ή αν δεν τους αρέσει η φυλή, η θρησκεία, ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή η εμφάνιση του συντρόφου σας, τότε η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη. Το να αντιπαθείς κάποιον με βάση αυτούς τους παράγοντες ονομάζεται προκατάληψη και αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τα μέλη της οικογένειάς σου παρά με τον σύντροφό σου.

Ο τρόπος με τον οποίο θα το χειριστείτε αυτό εξαρτάται από το είδος της σχέσης που έχετε με την οικογένειά σας, εάν εξακολουθείτε να μένετε μαζί τους και από το πόσο ασφαλείς αισθάνεστε μαζί τους. Μπορείτε να τους ενημερώσετε με σεβασμό ότι ενώ εκτιμάτε τα συναισθήματά τους, δεν συμφωνείτε μαζί τους.

Θα μπορούσατε να προτείνετε να προσπαθήσετε όλοι να περάσετε περισσότερο χρόνο μαζί για να γνωρίσουν καλύτερα τον σύντροφό σας. Εάν η σχέση προκαλεί υπερβολική διαμάχη με την οικογένειά σας, μπορείτε να σκεφτείτε να κάνετε ένα βήμα πίσω και να δημιουργήσετε μια φιλία με τον σύντροφό σας ενώ επιλύετε τα πράγματα με τα μέλη της οικογένειάς σας, εάν αυτό είναι δυνατό. Τελικά, αυτό που είναι σημαντικό είναι να κάνετε ό,τι είναι πιο υγιεινό για εσάς και τη ζωή σας.

Διαβάστε επίσης

Νόαμ Τσόμσκι: Όχι μόνο δεν πέθανε, αλλά παίρνει και εξιτήριο

10 συμβουλές για δυνατή καρδιά και μακροζωία

Σχετικά Άρθρα
%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%87%cf%8c%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b50
Γυναικεία απασχόληση: Κυριαρχούν ανεργία, έλλειψη σχεδιασμού και κινήτρων, φυλετικός ρατσισμός
Tι είναι το «τριπλό τάλακ» με το οποίο η πριγκίπισσα του Ντουμπάι χώρισε τον σύζυγό της
Tι είναι το «τριπλό τάλακ» με το οποίο η πριγκίπισσα του Ντουμπάι χώρισε τον σύζυγό της
Staycation: Τι είναι το delulu mode διακοπών που... μάλλον ήρθε για να μείνει
Staycation: Τι είναι το delulu mode διακοπών που… μάλλον ήρθε για να μείνει
t%ce%bf-658-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ae%ce%bd%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bc%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b5%ce%af-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%8c%cf%81%ce%bf-%ce%b3%cf%85%ce%bd0
Tο 65,8% των Ελλήνων συμφωνεί με τον όρο «γυναικοκτονία»
%cf%84%ce%b5%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b7-10-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%8e%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%b5%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd0
Τετάρτη 10 Ιουλίου: Πώς θα σε επηρεάσουν σήμερα τα άστρα;
%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5-%cf%85%ce%b3%ce%b9%ce%ae-%ce%b9%cf%83%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%af0
Σε ποιες χώρες θα βρείτε υγιή ισορροπία ανάμεσα σε προσωπική και επαγγελματική ζωή

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του