Tη συνταγή της διάσημης Βρετανίδας ηθοποιού Έμιλι Μπλαντ για ψητές αγγλικές πατάτες μοιράστηκε η Ina Garden, η καταξιωμένη σεφ στις ΗΠΑ και προκάλεσε τόσο μεγάλο χαμό που «έπεσε» το site της!
Η Μπλαντ είχε μοιραστεί τη συνταγή της για λαχταριστές, τραγανές πατάτες φούρνου σε παλαιότερο επεισόδιο της εκπομπής μαγειρικής της αναφέροντας ότι αποτελεί βασικό πιάτο της οικογένειάς της.
Η συνταγή αποτελείται από 4 μόνο υλικά, είναι πανεύκολη και εντυπωσιασή καθώς οι πατάτες είναι κρεμώδεις πατάτες από μέσα και τραγανές απ’ έξω!
ΥΛΙΚΑ
-1,3 kg μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
-½ κούπα φυτικό λάδι
-Χοντρό αλάτι
-Ψιλοκομμένος μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε 2 κουταλιές αλάτι και αφήνουμε το νερό να πάρει βράση. Προσθέτουμε τις πατάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά. Τις στραγγίζουμε τις βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με το καπάκι και κουνάμε δυνατά για 5 δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια, μεταφέρουμε προσεκτικά τις πατάτες σε μια σχάρα πάνω σε ταψί και τις αφήνουμε να στεγνώσουν για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε το λάδι σε άλλο ταψί, κουνάμε για να πάει σε όλη την επιφάνεια και το βάζουμε στον φούρνο για 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνει καυτό.
Τοποθετούμε τις πατάτες προσεκτικά στο ταψί με το λάδι και ψήνουμε για 45 λεπτά με μία ώρα, γυρνώντας τες με μια λαβίδα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές απ’ έξω και κρεμώδεις, μαλακές από μέσα.
Τις αλατίζουμε, προσθέτουμε μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστές.
Google News