Οι αναζητήσεις της Κακαράντζουλα: “Ποιο φάρμακο μπορεί να προκαλέσει ανακοπή καρδιάς», «Πώς μπορεί να προκαλέσει κάποιος έμφραγμα»

οι-αναζητήσεις-της-κακαράντζουλα-πο

Σοκάρουν οι αναζητήσεις της 36χρονης Έφης Κακαράντζουλα στο Διαδίκτυο. «Πού πουλάνε υδροκυάνιο», «ποιο φάρμακο μπορεί να προκαλέσει ανακοπή καρδιάς», «πώς μπορεί να προκαλέσει κάποιος έμφραγμα», «σε πόση ώρα δρα η ατροπίνη», «ενδοφλέβια ένεση με αέρα», «φάρμακα που προκαλούν θάνατο», «επίθεση με οξύ», ήταν μόνο κάποιες από αυτές τις αναζητήσεις της κατηγορούμενης στο Ίντερνετ, πριν αλλά και μετά την επίθεση.

Το «ραντεβού» της με δικαστικές και ενόρκους, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας, είναι για την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση.

Κατά την απολογία της η κατηγορούμενη, έχει να αντικρούσει σημαντικά στοιχεία της δικογραφίας αλλά και καταθέσεις μαρτύρων που καταδεικνύουν ανθρωποκτόνο δόλο.

Τα όσα θα υποστηρίξει στη δίκη, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η ίδια ακόμη δεν έχει μιλήσει για τους λόγους που επιτέθηκε στην Ιωάννα. Αντίθετα, προκάαλεσε τη δεύτερη ημέρα της δίκης, όταν ζήτησε το λόγο από το δικαστήριο για να πει ότι «αυτό που έγινε» δεν ήταν σωστό. Στη συνέχεια, όμως, απευθυνόμενη στο θύμα της είπε: «Εσύ όμως Ιωάννα ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό…».

Τι θα πει (μάλλον) στο δικαστήριο

Εικάζεται, πάντως, ότι την ερχόμενη Πέμπτη, κατά την απολογία της στο δικαστήριο, θα ζητήσει συγνώμη για τις πράξεις της αλλά θα δηλώσει ότι δεν αποδέχεται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας αλλά αυτό της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς δεν ήθελε να σκοτώσει την 35χρονη κοπέλα αλλά να την πονέσει.

Ωστόσο, ενώπιον της ανακρίτριας η 36χρονη δεν είχε απαντήσει σε κρίσιμα ζητήματα της υπόθεσης, ενώ είχε αφήσει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι θα ανοίξει τα χαρτιά της στο δικαστήριο. «Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ…

Δεν αποδέχομαι την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Αποδέχομαι το αδίκημα της σωματικής βλάβης. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αμετανόητη και ανάλγητη. Θέλω να ζητήσω ειλικρινή και ταπεινή συγγνώμη για το κακό και τη θλίψη που προκάλεσα στην ίδια και στην οικογένειά της την οποία ελπίζω και να αποδεχτούν» είχε καταθέσει η κατηγορουμένη.

Παρ’ όλα αυτά, η 36χρονη δεν είχε θελήσει να απαντήσει στην ανακρίτρια για τους λόγους της πράξης της. Περιορίστηκε μόνο να πει τα εξής στην απολογία της: «Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό. Προς το παρόν παραμένω σε όσα είπα ως τώρα».

“Δεν ήταν μεγάλη η ποσότητα οξέος”

Ερωτηθείσα για το λόγο που έριξε στο θύμα της τόση μεγάλη ποσότητα θεϊκού οξέος στη Ιωάννα, η 36χρονη είχε αναφέρει: «Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ήταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά».

Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν θα μπορούσε να γνωρίζει το μέγεθος του κακού που μπορούσε να προκληθεί διότι, όπως είχε καταθέσει δεν είναι χημικός! «Για την πράξη ανεύρεσης και την προμήθεια του καυστικού υλικού είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη και κανείς άλλος. Δεν θέλω να απαντήσω από πού το προμηθεύτηκα» είχε προσθέσει.

Η κατάθεση του ψυχιάτρου συγκλονίζει

Από τη χθεσινή διαδικασία ξεχώρισε, πάντως, η κατάθεση του ψυχιάτρου που παρακολουθεί την Ιωάννα. Ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος, ανέφερε ότι η άτυχη κοπέλα φοβάται πλέον για το αύριο ενώ αναφερόμενος στην πρώτη του συνάντηση με την Ιωάννα κατέθεσε πως εκείνη έκλαιγε και έπρεπε με μια μπατονέτα να σηκώνει τα καμένα της βλέφαρα.

«Έχω συναντήσει ανθρώπους χωρίς χέρι, χωρίς πόδι, χωρίς σάλπιγγα, αλλά ποτέ άνθρωπο χωρίς πρόσωπο» ανέφερε ο ψυχίατρος της κοπέλας για να προσθέσει: «Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα ένα άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο.

Την υποχρέωναν επί τρία τέταρτα να γυρίζει τα βλέφαρά, ένιωθε πόνο και διάθεση να αυτοκτονήσει. Καθήκον μου είναι να κρατήσω την Ιωάννα στη ζωή. Γίνεται προσπάθεια να ανακοπεί αυτή η κατάσταση. Έκλαιγε δεν κοιμόταν, είχε χάσει 15 κιλά, καθόταν κουλουριασμένη χωρίς να μιλά, χρειάστηκε να προσπαθήσω να της δώσω ελπίδα».

Ο κ. Κοντοάγγελος κατέθεσε πως η Ιωάννα λαμβάνει αντικαταθλιπτικά και αγχολυτικά και πλέον η όλη προσπάθεια που καταβάλλεται στο πλαίσιο της θεραπείας της είναι για φύγουν από το μυαλό της οι σκέψεις αυτοκτονίας που την κατατρέχουν. «Η αίσθηση της αυτοκτονίας ήταν επειδή δε θα γίνει ποτέ καλά, κλεισμένη στο σκοτάδι έχει μόνο πάρα τη μητέρα της και τις φίλες της.

Μέσα από αυτή τη βάρβαρη πράξη αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή μετά – τραυματική διαταραχή» ανέφερε ο ψυχίατρος και συνέχισε: «Όσοι παθαίνουν βαριά τραύματα από βιασμό, κακοποίηση τροχαίο κ.λπ. βιώνουν ξανά και ξανά το τραύμα και τη στιγμή του θανάτου. Ο εγκέφαλος της έχει καταγράψει το τραύμα σαν μια βλάβη που δεν φεύγει. Τα ρούχα της μυρίζουν ακόμα μετά από. Τόσο καιρό βιτριόλι. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποτέ τι έφταιξε».

Τέλος, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ενδεικτικό των ψυχικών τραυμάτων που η κοπέλα αντιμετωπίζει είναι το γεγονός ότι στο σπίτι της «υπάρχει ένας τεράστιος καθρέφτης που είναι καλυμμένος γιατί δεν θέλει να κοιτάει τον εαυτό της».

Διαβάστε επίσης

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Κυνήγησα την Ελένη Ράντου δύο χρόνια και την κέρδισα»

Σάνεν Ντόχερτι: Μοιράζεται στιγμές από τη μάχη της με τον καρκίνο και συγκλονίζει!

Άγριες Μέλισσες: Τι φταίει και η σειρά φέτος δεν έχει τηλεθέαση;

Σχετικά Άρθρα
«Μόλις έβγαλα τη στολή, στάζω, διψάω, φοβάμαι μαμά» - Συγκλονίζει το μήνυμα νοσηλεύτριας στον Γεννηματά
«Μόλις έβγαλα τη στολή, στάζω, διψάω, φοβάμαι μαμά» – Συγκλονίζει το μήνυμα νοσηλεύτριας στον Γεννηματά
Η Κρις Γκαλέρα παντρεύτηκε τον εαυτό της και τώρα τον χωρίζει γιατί… βρήκε άλλον
Η Κρις Γκαλέρα παντρεύτηκε τον εαυτό της και τώρα τον χωρίζει γιατί… βρήκε άλλον
Άννα Μαρία Βέλλη: Σοκάρει με την εξομολόγησή της για τη βία που δέχθηκε από πρώην σύντροφό της
Άννα Μαρία Βέλλη: Σοκάρει με την εξομολόγησή της για τη βία που δέχθηκε από πρώην σύντροφό της
«Έπρεπε να του ικανοποιώ κάθε επιθυμία»- Μία γυναίκα δραπετεύει με τον γιο της από έναν αρρωστημένο γάμο
«Έπρεπε να του ικανοποιώ κάθε επιθυμία»- Μία γυναίκα δραπετεύει με τον γιο της από έναν αρρωστημένο γάμο
Διάσημες που μίλησαν ανοιχτά για τη βία που έζησαν μέσα σε σχέση
Διάσημες που μίλησαν ανοιχτά για τη βία που έζησαν μέσα σε σχέση
Παντρεύτηκε για χάρη του πατέρα της, έμεινε παράλυτη, σήμερα είναι μία γυναίκα σύμβολο
Παντρεύτηκε για χάρη του πατέρα της, έμεινε παράλυτη, σήμερα είναι μία γυναίκα σύμβολο

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του