“Ο πατριός της τη βίαζε από τα 15 της” – Η ιστορία της 20χρονης από την Πάρο που “εξαφανίστηκε” για να γλιτώσει από τον εφιάλτη

ο-πατριός-της-τη-βίαζε-από-τα-15-της-η

Ήταν πριν από μια εβδομάδα, όταν στις αστυνομικές Αρχές σήμανε συναγερμός. Οι γονείς μίας 20χρονης κοπέλας από την Πάρο δήλωσαν την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Και οι προσευχές όλων μας από την πρώτη στιγμή, ήταν το κορίτσι να βρεθεί και αν επιστρέψει στην ασφάλεια του σπιτιού της.

Όμως, λίγες ώρες μετά ήρθε η φρικτή ανατροπή. Και το σπίτι μόνο ασφαλές δεν ήταν για την 20χρονη Νεκταρία, η οποία στην πραγματικότητα δεν εξαφανίστηκε, αλλά αποφάσισε να ανοίξει τα ληγωμένα της φτερά και να πετάξει μακριά από τον εφιάλτη που ζούσε από τότε που ήταν μικρό κορίτσι. Γιατί, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο της τον πατριό, όταν ήταν ακόμη ανήλικη.

Ο εφιάλτης της νεαρής κοπέλα στα χέρια του πατριού της – Ο ρόλος της μητέρας της

Η Νεκταρία, λοιπόν, έφυγε από την Πάρο παίρνοντας το πλοίο για Αθήνα, ώστε να φιλοξενηθεί σε σπίτι συγγενικού της προσώπου στα Καμίνια. Όταν διαπίστωσε πως την αναζητούσαν, εμφανίστηκε στο τμήμα Ασφαλείας, λέγοντας στους αστυνομικούς πως είναι καλά στην υγεία της.

Η 20χρονη κατήγγειλε ότι ο πατριός της την βίαζε από το 2016, δηλαδή από τότε που ήταν 15 ετών. Μάλιστα, έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του ενώ, όπως είπε, είχε φύγει από το σπίτι της στην Πάρο άλλες δύο φορές στο παρελθόν, για τον ίδιο λόγο.

Στην εκπομπή «Tlive» του Alpha είχε μιλήσει η δικηγόρος της 20χρονης, δηλώνοντας τα εξής: «Έστω και πολύ καθυστερημένα, τα στόματα άνοιξαν. Έχω δεχθεί τηλεφωνήματα και μηνύματα, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς της Νεκταρίας. Δεν έχει καλό όνομα ο κύριος στην περιοχή, κάποιοι μάλιστα τον φοβούνται. Από τα 14 της, έχει δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμό και ψυχολογική κακοποίηση».

«Υπάρχει συγκρότηση και συνοχή στον λόγο της. Δεν έχω καμία αμφιβολία για όσα λέει. Και κάτοικοι του νησιού μου τηλεφωνούν και μου είπαν για ένα συμβάν πριν από δύο χρόνια, για ξυλοδαρμό. Το κορίτσι είχε υποστεί και νευρικό κλονισμό. Ψέματα ότι η μητέρα της δεν γνωρίζει. Η Νεκταρία ήθελε από τα 14 της να κάνει μήνυση και τη σταμάτησε η μητέρα», προσέθεσε η δικηγόρος της 20χρονης.

Χαμόγελο του Παιδιού: Οι αναφορές για σωματική κακοποίηση των παιδιών από τον πατριό και τη μητέρα

Με αφορμή το δημοσίευμα «Πάρος: Ανατροπή στην εξαφάνιση της 20χρονης – Καταγγέλλει ότι τη βίαζε ο πατριός της», το Χαμόγελο του Παιδιού με ανακοίνωσή του, δηλώνει τη στήριξή του στο νεαρό κορίτσι, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Το Χαμογελο του Παιδιού», ως Κέντρο Αναφοράς εκατοντάδων υποθέσεων για κάθε μορφής κακοποίηση και εξαφάνιση, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο:

Επισημαίνει, για μία ακόμη φορά, την αδιαφορία και κωλυσιεργία κινητοποίησης και συνεργασίας των αρμόδιων φορεών και αρχών για την έγκαιρη προστασία και φροντίδα ενός ανθρώπου που από την ανήλικη, μάλιστα, ζωή του, βρισκόταν σε κίνδυνο.

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή όλων στον αντίκτυπο που έχει η μη ανάληψη δράσης στον κύκλο της ζωής ενός εύλωτου παιδιού που υποφέρει, και συνεχίζει να υποφέρει και ως ενήλικας.

Μια ακόμη υπόθεση, ένα ακόμη παιδί που συνεχίζει στην ενήλικη ζωή του να ταλαιπωρείται εξαιτίας της αδιαφορίας να βρεθεί έγκαιρα η λύση.

Η ζωή της 20χρονης, σήμερα, κοπέλας συνέχισε να καταστρέφεται έως την ενηλικίωσή της, πέφτοντας πλέον συστηματικά θύμα εκμετάλλευσης, στερούμενη την ευκαιρία που κάθε παιδί, κάθε άνθρωπος έχει στη ζωή, τη φροντίδα και την ευημερία.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το ιστορικό της υπόθεσης, όπως καταγράφεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ενήλικη δεν εξαφανίστηκε αλλά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια, έφυγε με τη θέλησή της από την οικία της λόγω σεξουαλικής κακοποίησης που δεχόταν από τον πατριό της από το 2016, δηλαδή, από την ηλικία των 15 ετών. Η ενήλικη έχει φύγει για τον ίδιο λόγο στο παρελθόν άλλες δύο φορές και έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του πατριού της.

Για την εν λόγω υπόθεση στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017» «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε κλήσεις που επιβεβαίωσαν πληροφορίες για την κακοποίηση που δεχόταν η ενήλικη από την ηλικία των 15 ετών από συγγενικό της πρόσωπο. Έχουν καταγραφεί αναφορές ότι η ενήλικη έχει φύγει για τον ίδιο λόγο άλλες 2 φορές στο παρελθόν, έχοντας καταγγείλει η ίδια το συγγενικό της πρόσωπο.

Στη συνέχεια, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος του τόπου καταγωγής της ενήλικης, ο οποίος επιβεβαίωσε τις επαναλαμβανόμενες φυγές της κοπέλας, καθώς και το γεγονός η εν λόγω οικογένεια παρακολουθείται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, και η ίδια η κοπέλα από Ψυχολόγο. Στην επικοινωνία αυτή ο Οργανισμός ανέφερε ότι η ενήλικη πιθανόν να βρίσκεται σε ενδεχόμενο κίνδυνο, δηλώνοντας τη διαθεσιμότητά του, ώστε να βοηθήσει στην εύρεσή της. Επιπλέον, ανέφερε ότι σε περίπτωση εντοπισμού της, «Το Χαμόγελο τουν Παιδιού» είναι διατεθειμένο να την στηρίξει ολιστικά σε ό,τι χρειαστεί.

Τέλος, για την εν λόγω οικογένεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε και μεταβίβασε στην Αρμόδια Εισαγγελία δύο αναφορές, το 2013 και το 2016. Οι αναφορές αυτές αφορούσαν σε σωματική κακοποίηση των παιδιών από τον πατριό και τη μητέρα, καθώς και σε πιθανή σεξουαλική εκμετάλλευση των ανήλικων κοριτσιών από τρίτα άτομα εν γνώσει της μητέρας.

Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:

● Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

● Μέσω της Εφαρμογής CHAT1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017», καθώς και μέσω του Μissing Alert App (προηγμένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που συμβάλει στον ταχύτερο εντοπισμό αγνοουμένων) βρίσκεται καθημερινά, όλο το 24ωρο στη διάθεση κάθε πολίτη, και φυσικά των Αρχών για κάθε πληροφορία και κατεύθυνση που αφορά σε εξαφάνιση ενηλίκων”.

Διαβάστε επίσης

Eλληνικό MeToo: Ξεκινά η πρώτη δίκη για βιασμό ανήλικης αθλήτριας- Μάρτυρας η Σοφία Μπεκατώρου

Τζένη Καρέζη: Η Finos Film θυμάται τα πιο όμορφα μάτια του ελληνικού σινεμά

Η Νόνη Δούνια έγινε 50 ετών και καλωσορίζει τη “μέση ηλικία” με ένα υπέροχο κείμενο!

Σχετικά Άρθρα
%ce%b7-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%b9%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%86%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b8%cf%8d0
Η τραγική ειρωνεία με την αδελφή του Θύμιου και το τρέιλερ της Αγγελικής Νικολούλη που προκαλεί οργή
Στάθης Ψάλτης: Έγινε εκταφή του ηθοποιού και δεν ήταν κανείς δικός του εκεί - Ξέσπασε η χήρα του Ανδρέα Μπάρκουλη
Στάθης Ψάλτης: Έγινε εκταφή του ηθοποιού και δεν ήταν κανείς δικός του εκεί – Ξέσπασε η χήρα του Ανδρέα Μπάρκουλη
Η δημοσιογράφος του Star που τα άφησε όλα και μετακόμισε στη Ν. Κορέα για τον έρωτα
Η δημοσιογράφος του Star που τα άφησε όλα και μετακόμισε στη Νότια Κορέα για τον έρωτα
%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%af%ce%bd%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b1-7-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%be%ce%ad%cf%81%cf%89-%ce%b10
«Ξεκίνησα να πίνω από τα 7 μου, δεν ξέρω αν θα είχα επιβιώσει χωρίς το αλκοόλ» – Σοκάρει η διάσημη ηθοποιός
Τα βασανιστικά συμπτώματα νεαρής που έχει αλλεργία στο νερό - "Η έλλειψη πληροφόρησης δυσκολεύει την κατάσταση"
Τα βασανιστικά συμπτώματα νεαρής που έχει αλλεργία στο νερό – “Η έλλειψη πληροφόρησης δυσκολεύει την κατάσταση”
Έμεινε έγκυος από τον βιαστή της, τον παντρεύτηκε και 2 χρόνια μετά βρήκε τη δύναμη να τον στείλει φυλακή!
Έμεινε έγκυος από τον βιαστή της, τον παντρεύτηκε και 2 χρόνια μετά βρήκε τη δύναμη να τον στείλει φυλακή!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του