Ο έρωτας μοιάζει με το κρασί γιατί σε απελευθερώνει, σε κάνει να χαμογελάς

Κρασί από τα χείλη σου – Του Κώστα Κρομμύδα

O έρωτας μοιάζει με εκείνο το ποτήρι κρασί που σε κέρασε χαρές και λύπες, με εκείνες τις γουλιές που έπινες αχόρταγα θέλοντας να μεθύσεις από πάθος και συναίσθημα. Σε ζαλίζει, σε σπρώχνει να ακολουθήσεις το ρυθμό του ακόμα κι αν σου είναι άγνωστα τα βήματα. Παραπατάς πασχίζοντας να μείνεις ατάραχος από την ορμή του κι όμως πάντα πίνεις μια γουλιά ακόμα.

Ο έρωτας σε ωθεί να γεύεσαι και να μαγεύεσαι, όπως εκείνο το ποτήρι κρασί που απολαμβάνεις με  μάτια κλειστά και σου θυμίζει τα φιλιά που έχουν αφήσει το γλυκό σημάδι τους στα χείλη σου. 

Ο έρωτας μοιάζει με το κρασί γιατί σε απελευθερώνει, σε κάνει να χαμογελάς. Μα πέρα από εκείνες τις στιγμές της απόλυτης ευτυχίας, ακριβώς όπως το κρασί όταν είναι άγουρο, κάποιες φορές σε γεμίζει με τη στυφή του γεύση.  Κι είναι κι εκείνες οι φορές που δεν γίνεται να τον γευτείς αφήνοντάς σου την πικρή γεύση του ανεκπλήρωτου. Κι αυτό που γίνεται ακατόρθωτο είναι να ξεπεράσεις αυτά που δεν έζησες μαζί του, αυτά που ονειρεύτηκες. Ριζώνουν μέσα σου και δημιουργούν μια  ανάγκη που μένει πάντα κενή. 

Την ανάγκη αυτή που αφήνουν οι ανολοκλήρωτες σχέσεις. Είτε είναι ερωτικές, είτε είναι φιλικές, είτε έχουν να κάνουν με τους δεσμούς του αίματος.

%ce%bf-%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%bf%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%af-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%800

 Η οικογένεια είναι εκείνη που χτίζει τη βάση για όλα. Ο άνθρωπος καθώς μεγαλώνει  χρειάζεται να αναπτύξει ισχυρές ρίζες για να αντέξει όσα του φέρει η ζωή, και χρειάζεται τους ανθρώπους της οικογένειας του να τους αισθάνεται δίπλα του κι όχι απέναντί του. Να σέβονται τις επιλογές του. 

Χρειάζεται να τους έχει σύμμαχους κι όχι εχθρούς. Να μη γίνεται απόκληρος λόγω των θέλω του. Μόνο τότε δε μένει δέσμιος του γεμάτου αμφιβολίες εαυτού του και μαζεύει απόθεμα δύναμης κι αγάπης για να χαράξει την πορεία του.

Ο άνθρωπος χρειάζεται ισσοροπία, όπως το κρασί.  Ο χαρακτήρας του απαιτεί ζύμωση. Οι σχέσεις του απαιτούν ζύμωση. 

Στο πέρασμά του από τη ζωή πρέπει να μάθει να ζει τις στιγμές, να δημιουργεί στιγμές, να μην ξεχνάει στιγμές.

Στο ταξίδι που κάνει στο χρόνο πρέπει να μπορεί να νοσταλγεί εκείνες τις στιγμές που θα τον κάνουν να χαμογελά στη θύμηση τους, ανθρώπους που τον αγάπησαν κι αγάπησε, αναμνήσεις γλυκόπιοτες σαν το παλιό καλό κρασί. 

Το νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα «Κρασί από τα χείλη σου» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Εκδηλώσεις για το νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του, ο Κώστας Κρομμύδας προσκαλεί το κοινό στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το «Κρασί από τα χείλη σου» σε όλη την Ελλάδα!

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του, «μεγάλα και μικρά οινοποιεία συμμετέχουν στο μεθυστικό μας ταξίδι! Λεπτομέρειες για κάθε εκδήλωση θα βρείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί. Σας περιμένω να κουβεντιάζουμε για τη νέα ιστορία μου, αλλά και για να πιούμε εκλεκτά ελληνικά κρασιά!»

%ce%bf-%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%bf%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%af-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%802

Διαβάστε επίσης:

Η «ιπτάμενη πιανίστρια» σε μια συνεργασία – έκπληξη: Μόδα και Φύση στις Λίμνες Ζερέλια (vid)

Moulin Rouge: Η συναρπαστική ιστορία του θρυλικού καμπαρέ – Το «παλάτι του χορού και των γυναικών»

Σχετικά Άρθρα
On/off σχέσεις: Όταν πρόκειται για ανακύκλωση ας περιοριστούμε στην οικολογική
On/off σχέσεις: Όταν πρόκειται για ανακύκλωση ας περιοριστούμε στην οικολογική
Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες
Τι είναι ο «Kανόνας του Ted Bundy» και γιατί μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τις γυναίκες
Η Εποχή της Μεγάλης Εξουθένωσης: Πώς η εργασία μας ρουφά ενέργεια ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μας
Η «Εποχή της Μεγάλης Εξουθένωσης»: Πώς η εργασία μάς «ρουφά» ενέργεια ακόμη και στον ελεύθερο χρόνο μας
Έρχεται το τέλος της υπερπροβολής των σχέσεων στα social media;
Έρχεται το τέλος της υπερπροβολής των σχέσεων στα social media;
Οι λόγοι που το 80% των σχέσεων αποτυγχάνουν
Οι λόγοι που το 80% των σχέσεων αποτυγχάνουν
10 συνήθειες για να δημιουργείτε δυνατές σχέσεις
10 συνήθειες για να δημιουργείτε δυνατές σχέσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του