Λίμνη Πλαστήρα: Το “στολίδι” της Καρδίτσας είναι σαν πίνακας ζωγραφικής – Εικόνες που μαγεύουν!

λίμνη-πλαστήρα-το-στολίδι-της-καρδί

Την αποκαλούν το “στολίδι της Καρδίτσας” και όχι τυχαία. Η θέα της κόβει την ανάσα, η ομορφιά του τοπίου της μπορεί να σε ταξιδέψει νοερά παντού, ενώ αυτός ο «πίνακας» απαράμιλλης ομορφιάς θα εντυπωθεί βαθιά μέσα στο μυαλό σου και θα αποτελέσει το «μυστικό» και αγχολυτικό σου καταφύγιο.

Ο λόγος για την πανέμορφη λίμνη Πλαστήρα μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας που είναι ιδανική για απόδραση όλες τις εποχές του χρόνου. Τον χειμώνα οι βουνοκορφές που την περιτριγυρίζουν ντύνονται στα λευκά, ενώ την άνοιξη όλος ο τόπος γύρω πρασινίζει σαν να περπατά εκεί η Περσεφόνη στην άνοδό της από τον Άδη χαρίζοντας στη φύση την αναγέννηση. Το βλέμμα μαγνητίζουν τα φιόρδ και το κατάφυτο νησάκι που καθρεφτίζονται σα γαλαζοπράσινα νερά της.

%ce%bb%ce%af%ce%bc%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%af0

Τη λίμνη τριγύρω στολίζουν δεκάδες φιλόξενα γραφικά χωριουδάκια με ειδυλλιακή θέα προς αυτή. Εκεί μπορείτε και να διαμείνετε «χαρίζοντας» στον εαυτό σας ένα σκηνικό κινηματογραφικών προδιαγραφών. Η λίμνη Πλαστήρα ενδείκνυται απόλυτα για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού που επιθυμούν να συνδυάσουν τη δράση στη φύση με την αναψυχή.

Ένα φυσικό θαύμα- όραμα του Νικόλαου Πλαστήρα

Η λίμνη δημιουργήθηκε στην τοποθεσία όπου κατά την αρχαιότητα ο ποταμός Ταυρωπός κυλούσε τα νερά του για να συναντήσει στα νότια τον Αχελώο.

%ce%bb%ce%af%ce%bc%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%af2

Σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού ή Μέγδοβα, η ιδέα δε για την κατασκευή της αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, όταν το 1935 που επισκέφθηκε την γενέτειρά του, και είχαν σημειωθεί καταστροφικές πλημμύρες στη περιοχή και την Μακεδονία από συνεχείς βροχοπτώσεις, βλέποντας τον χώρο φέρεται να είπε πως “εδώ μια μέρα θα γίνει λίμνη”, απ’ όπου και το πιο γνωστό της όνομα.

%ce%bb%ce%af%ce%bc%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%af%ce%b4%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%af4

Η χρηματοδότησή της έγινε από χρήματα που χρωστούσε η Ιταλία στην Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις) και την κατασκευή ανέλαβε γαλλική εταιρεία. Σήμερα τη διαχείριση του φράγματος έχει αναλάβει η ΔΕΗ. Πριν την κατασκευή της λίμνης, υπήρχε στο οροπέδιο το λεγόμενο αεροδρόμιο Νεράιδας, που δημιουργήθηκε κατά την κατοχή από τους Άγγλους, όπου και προσγειώθηκε στην κατεχόμενη Ελλάδα το πρώτο συμμαχικό αεροπλάνο (Αύγουστος 1943).

Διαβάστε επίσης

Ταξιάρχης Μιχαήλ: Η συγκλονιστική ιστορία της ανάγλυφης εικόνας του Αρχαγγέλου στον Μανταμάδο

Το Μουσείο του Ρίτσου και 4 ακόμα λόγοι για ένα φθινοπωρινό τριήμερο στη Μονεμβασιά

Φθινοπωρινή απόδραση στην Αρεόπολη – Εκεί όπου η ιστορία συναντά την παράδοση

Σχετικά Άρθρα
Πάσχα στην Κέρκυρα: Ένα μοναδικό ταξίδι στην ομορφιά και την παράδοση!
Πάσχα στην Κέρκυρα: Ένα μοναδικό ταξίδι στην ομορφιά και την παράδοση!
25η Μαρτίου: 5 ψαροταβέρνες για φοβερό μπακαλιάρο πάνω στο κύμα
25η Μαρτίου: 5 ψαροταβέρνες για φοβερό μπακαλιάρο πάνω στο κύμα
Το κτήμα του ζωγράφου Νίκου Νικολάου στην Αίγινα, είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φιλότεχνους ταξιδιώτες!
Το κτήμα του ζωγράφου Νίκου Νικολάου στην Αίγινα, είναι ο ιδανικός προορισμός για τους φιλότεχνους ταξιδιώτες!
Οι καλύτεροι προορισμοί στην Ελλάδα για ταξίδια μέσα στην άνοιξη
Οι καλύτεροι προορισμοί στην Ελλάδα για ταξίδια μέσα στην άνοιξη
Λειψοί: Ύμνοι από Γερμανία, Ιταλία και Αυστρία για το ελληνικό νησί!
Λειψοί: Ύμνοι από Γερμανία, Ιταλία και Αυστρία για το ελληνικό νησί!
Τι συμβαίνει, επιτέλους, με το Ναυάγιο Ζακύνθου; Για ποιο λόγο κλείνει ξανά
Τι συμβαίνει, επιτέλους, με το Ναυάγιο Ζακύνθου; Γιατί κλείνει ξανά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του