Κοροναϊός: Κι όμως, προς το παρόν, η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα από άλλες χώρες – Δείτε γιατί

κοροναϊός-κι-όμως-προς-το-παρόν-η-ελλά

Παρά τα προβλήματα και τις γνωστές ελλείψεις προσωπικού και πόρων φαίνεται πως η ανταπόκριση στη χώρα μας είναι καλύτερη από ό,τι σε άλλες χώρες. Για παράδειγμα, στη Βρετανία για να ληφθεί δείγμα από τη μαθήτρια του κολλεγίου Αθηνών χρειάστηκε να περάσουν 5 ημέρες, ενώ στην Ελλάδα ο μέσος όρος είναι μόλις 5 ώρες!

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εδώ και εβδομάδες δουλεύει με φρενήρεις ρυθμούς. Είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε στιγμή που το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε 1.800 κλήσεις σε 20 λεπτά.

Για να έχουμε και μία σύγκριση, πριν λίγες μέρες στη Σουηδία το κέντρο κατέρρευσε για 24 ώρες! Ο μέσος χρόνος αναμονής στον ΕΟΔΥ είναι περίπου 30 λεπτά και από χθες τέθηκε σε λειτουργία και η τετραψήφια γραμμή 1135.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και το Σάββατο το βράδυ στελέχη της επιδημιολογικής επιτήρησης έκαναν ιχνηλάτιση επαφών σε διάφορα σημεία της χώρας: Από την Ζάκυνθο μέχρι τη Βόρεια Εύβοια. Συνολικά, έχει γίνει ιχνηλάτιση και λήψη δειγμάτων πάνω από 1.500 επαφών μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Βέβαια, ως είθισται εν Ελλάδι, προβάλλονται κυρίως η γκρίνια και τα αρνητικά. Η κριτική εστιάζεται στην απάντηση που δόθηκε για το αν είναι επικίνδυνη η Θεία Κοινωνία. Είναι κρίμα μία ατυχής στιγμή να κρίνει την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν δεκάδες στελέχη του οργανισμού.

Πηγή: virus.com.gr

Σχετικά Άρθρα
Τα εμβόλια mRNA δεν επηρεάζουν το σπέρμα
Τα εμβόλια mRNA δεν επηρεάζουν το σπέρμα
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%85-%cf%80%ce%bf%cf%8d-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%cf%890
ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται σήμερα Κυριακή δωρεάν έλεγχοι για covid-19
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας - Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας – Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του