Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό, με τα πιο γευστικά λαχανικά του σε μια πολύ ιδιαίτερη γευστική πανδιασία.
Yλικά:
6 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 κουταλιά ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κούπες ντοματοχυμός
1/2 κούπα δυόσμος και μαϊτανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Zεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίξτε το ρύζι και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε τον ντοματοχυμό, το ξίδι και τη ζάχαρη και σιγοβράστε ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα, ώσπου να βράσει το ρύζι για περίπου 5 λεπτά. Κατεβάστε το σκεύος από τη φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Στρώστε τον πάτο ενός μεγάλου πυρέξ με φέτες ντομάτας τοποθετημένες κοντά η μία στην άλλη. Ρίξτε το ρύζι από πάνω και στρώστε το ομοιόμορφα με μια κουτάλα. Βάλτη άλλη μια στρώση από φέτες ντομάτες και ραντίστε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήστε το φαγητό στους 180ο για 45 λεπτά.
Google News