Η σημασία της σωστής επικοινωνίας γυναίκας και γυναικολόγου

Όταν ψάξει κάποια γυναίκα  για πολύτιμες σχέσεις στη ζωή της θα βρει ελάχιστες. Μια από αυτές είναι η  σχέση της με τον γυναικολόγο που την παρακολουθεί. Ο μαιευτήρας- γυναικολόγος είναι ο «ιατρός» της.

Στην πραγματικότητα, στην Ελλάδα ο γυναικολόγος δεν είναι μόνο ο ιατρός της γυναίκας. Είναι ένας πολύ κοντινός της άνθρωπος που πολλές φορές θα λειτουργήσει σαν φίλος, εξομολογητής, ψυχολόγος και συμπαραστάτης σε δύσκολες φάσεις της ζωής της.

Η σχέση αυτή ξεκινά από τότε που για πρώτη φορά η γυναίκα θα αναζητήσει γυναικολογική εξέταση και θα συνεχιστεί συνήθως για  πολλά χρόνια. Ο γυναικολόγος είναι ο πρώτος που θα σκεφτεί η κάθε γυναίκα μόλις διαπιστώσει μια εγκυμοσύνη. Σ’ αυτόν θα απευθυνθεί πρώτα σχεδόν σε οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα ακόμα κι αν αυτό δεν σχετίζεται με την γυναικολογική της υγεία.

Για πολλές γυναίκες, όμως, ο γυναικολόγος αποτελεί μια άβολη υποχρέωση που λαμβάνει χώρα μία φορά το χρόνο, ενώ δυστυχώς δεν είναι λίγες αυτές που τον αποφεύγουν εντελώς ξεχνώντας τα οφέλη του. 

Ο γυναικολόγος όμως, είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας και η σημασία της σωστής, ειλικρινούς και άνετης επικοινωνίας μαζί του εξαιρετικά σημαντική αφού μπορεί να σας γλιτώσει από πολλές «κακοτοπιές».

Η τακτική επίσκεψη στο γυναικολόγο είναι άκρως απαραίτητη! Ο κολπικός υπέρηχος, η ψηλάφηση μαστών και το τεστ Παπανικολάου προλαμβάνουν σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος του μαστού, του ενδομητρίου ή του τραχήλου της μήτρας. Καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας μπορούν εύκολα να ανευρεθούν με εξετάσεις και όχι μόνο να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την υγεία μας σε άριστο επίπεδο, αλλά επιπλέον να εξοικονομήσουμε  χρήματα που θα ξοδεύαμε, αν χρειαζόταν να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα σε μεταγενέστερο χρόνο!

Η κοπέλα που μπαίνει στην εφηβεία θα μάθει από αυτόν ό,τι χρειάζεται για το σωστό ξεκίνημα της σεξουαλικής της ζωής, θα ενημερωθεί για τις μεθόδους αντισύλληψης και για το τι πρέπει να προσέξει σε κάθε της βήμα, να μάθει το σώμα της και να μη βρεθεί αντιμέτωπη με κάποια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. 

Μεγαλώνοντας, θα μπορεί να εκμυστηρευθεί στο γυναικολόγο της τα πάντα! Κάθε ασθενής άλλωστε προστατεύεται από το ιατρικό απόρρητο, άρα δεν έχει να φοβάται κάτι. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι ένας έμπειρος γυναικολόγος έχει δει και έχει ακούσει τόσα πολλά, που τίποτα δεν του δημιουργεί αρνητική εντύπωση για την ασθενή του!

Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει ένα γυναικολόγο που να αισθάνεται άνετα να μιλά για οτιδήποτε, από σεξουαλικούς συντρόφους , παράξενα συμπτώματα και φυσικά την κύηση. Ο γυναικολόγος από την μεριά του έχει την υποχρέωση να χαλαρώσει τη γυναίκα, να αφιερώσει χρόνο στη συζήτηση, στην εξέταση και να λύσει οποιαδήποτε απορία έχει προκύψει.

Εμπιστευθείτε το γυναικολόγο σας, μιλήστε του ανοιχτά για οποιοδήποτε ανησυχία ή προβληματισμό και να είστε σίγουρη ότι μόνο κερδισμένη θα βγείτε!

Γιώργος Παναγάκης, Μαιευτήρας, Χειρουργός, Γυναικολόγος

email: [email protected]

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2107770921.

Διεύθυνση: Μιχαλακοπούλου 88, Αθήνα Τ.Κ. 11528.

Ακολουθήστε τον γιατρό σε Facebook, Instagram, TikTok

www.ogynaikologossou.gr

Σχετικά Άρθρα
Αυτοί είναι οι δύο μεγάλοι κίνδυνοι από την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων
Αυτοί είναι οι δύο σοβαρότεροι κίνδυνοι από την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων
1-000-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%ce%ad%cf%82-%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%ce%b9%ce%b5%cf%85%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%cf%8c%ce%bb0
1.000 κενές θέσεις μαιών και μαιευτών σε όλη την Ελλάδα – Πανελλαδική διαμαρτυρία για τις ελλείψεις
%cf%85%cf%80%ce%b5%cf%81-%cf%85%cf%80%ce%bf-%ce%b8%cf%85%cf%81%ce%b5%ce%bf%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%8c%ce%b6%ce%bf%ce%b9-%ce%b8%cf%85%cf%81%ce%b5%ce%bf%ce%b5%ce%b9%ce%b40
Υπερ- Υπο-θυρεοειδισμός, Όζοι θυρεοειδούς, Καρκίνος θυρεοειδούς: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε
Μη επεμβατική διέγερση του νωτιαίου μυελού βελτιώνει τη λειτουργία του χεριού σε τετραπληγικούς
Μη επεμβατική διέγερση του νωτιαίου μυελού βελτιώνει τη λειτουργία του χεριού σε τετραπληγικούς
%ce%bd%cf%8c%cf%83%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-chagas-%ce%b7-%cf%83%ce%b9%cf%89%cf%80%ce%b7%ce%bb%ce%ae-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%80%ce%bb%cf%8e0
Νόσος του Chagas: Η σιωπηλή απειλή που εξαπλώνεται
%ce%b5%ce%bf%cf%80%cf%85%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae-%ce%b30
ΕΟΠΥΥ: Ποιοι δεν πληρώνουν συμμετοχή για εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του