Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε τον δυσκολότερο μαραθώνιο του κόσμου

Ένα σχόλιο ήταν αρκετό για να την πεισμώσει ακόμη περισσότερο. Η Jasmin Paris από τη Σκωτία ολοκλήρωσε των Μαραθώνιο Barkley μόλις ένα λεπτό και 39 δευτερόλεπτα πριν από το όριο των 60 ωρών, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του αγώνα. 

Ο Μαραθώνιος του Barkley διεξάγεται κάθε χρόνο στο Tennessee και είναι γνωστός για την ακραία δυσκολία του.

Αποτελείται από μια διαδρομή περίπου 160 χιλιομέτρων που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 60 ώρες. Περιλαμβάνει την πλοήγηση μέσα σε δύσβατο έδαφος, συχνά χωρίς μονοπάτια, με συνολική υψομετρική αύξηση που ισοδυναμεί με την ανάβαση του όρους Έβερεστ δύο φορές.

Από την έναρξή του,το 1986, είναι γνωστός για τις σκληρές συνθήκες και τους ιδιαίτερους κανόνες του, αλλά και το γεγονός ότι πολύ λίγοι συμμετέχοντες έχουν ποτέ ολοκληρώσει τη διαδρομή εντός του χρονικού ορίου, καθιστώντας τον μια από τις πιο σκληρές προκλήσεις αντοχής στον κόσμο.

Σχεδόν 20 άτομα έχουν καταφέρει να φτάσουν στο τέλος του αγώνα μέσα στις 60 ώρες που προβλέπονται από τότε που ο αγώνας επεκτάθηκε στα 160 χλμ το 1989.

Η 40χρονη κτηνίατρος, Jasmin Paris, έπρεπε να διασχίσει αχαρτογράφητα εδάφη, συνεχίζοντας να τρέχει ακόμα και μέσα στη νύχτα. Οι φωτογραφίες στη γραμμή τερματισμού του αγώνα την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, δείχνουν τα πόδια της γδαρμένα από τους αιχμηρούς θάμνους, και γεμάτα πληγές από τα χτυπήματα σε απότομες πλαγιές γεμάτες βράχους. Ήταν η μία, ανάμεσα στους πέντε, που κατόρθωσαν να τερματίσουν τον φετινό αγώνα.

Η πρώτη γυναίκα που τερματίζει τον μαραθώνιο εντός χρονικού ορίου

Πριν από τον φετινό αγώνα, μόνο 17 άνδρες – και καμία γυναίκα – είχαν ολοκληρώσει και τους πέντε κύκλους του αγώνα μέσα στο όριο των 60 ωρών που απαιτείται.

Η Jasmin Paris έχει επαναπροσδιορίσει αυτό που πολλοί πίστευαν ότι ήταν αδύνατο στους Μαραθώνιους Barkley – ακόμη και ο διοργανωτής του αγώνα Gary Cantrell, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι «πολύ δύσκολος για τις γυναίκες».

Αυτό ήταν ένα από τα σχόλια που πείσμωσαν ακόμη περισσότερο την Paris.

«Ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου διαφορετικό από έναν άνδρα όσον αφορά το τι μπορώ να πετύχω. Είμαι πραγματικά χαρούμενη για το γεγονός ότι μια γυναίκα τερμάτισε τον αγώνα, αλλά ήθελα να αποδείξω και στον εαυτό μου ότι μπορούσα να το κάνω… Και ποτέ δεν ένιωσα ότι το ότι είμαι γυναίκα ήταν εμπόδιο σε αυτό», λέει στο CNN Sport.

Η μητέρα δύο παιδιών ολοκλήρωσε τον τελευταίο της γύρο με δραματικό τρόπο, φτάνοντας στον τερματισμό του αγώνα σε 59 ώρες, 58 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα – μόλις 99 δευτερόλεπτα εντός του χρόνου των 60 ωρών.

Έκανε ένα απελπισμένο σπριντ στα τελευταία στάδια πριν φτάσει στο τέρμα και σωριαστεί στο έδαφος εξαντλημένη.

«Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να αναπνεύσω και αυτό ήταν το μόνο που φώναζε το σώμα μου: να ξαπλώσω και να αναπνεύσω. Αυτό το τελευταίο χιλιόμετρο ήταν το πρώτο σημείο, νομίζω, όπου πραγματικά άρχισα να αμφιβάλλω ότι θα τα κατάφερνα. Πίστευα στον εαυτό μου μέχρι εκείνο το σημείο και τότε ξαφνικά σκέφτηκα: “Θα φτάσω πραγματικά μέχρι τέλους;”», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Τμήμα του Άρραφου Χιτώνος του Ιησού στον Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Μία… Cordella σου λύνει τα χέρια για δώρα γάμου ή βάφτισης

Σχετικά Άρθρα
%cf%86%cf%81%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b5%cf%82-%cf%8c%ce%bc%ce%b7%cf%81%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf0
Φρίκη: Πέντε γυναίκες όμηροι κακοποιούνται από τους απαγωγείς
Δώρα Χρυσικού: «Η ζωή που νικάει το φόβο... Χρόνια μου πολλά λοιπόν»
Δώρα Χρυσικού: «Η ζωή που νικάει το φόβο… Χρόνια μου πολλά λοιπόν»
Συγκίνηση στη Χίο: Γνώρισε τον άνθρωπο που της χάρισε τη ζωή ως δότης μυελού των οστών
Συγκίνηση στη Χίο: Γνώρισε τον άνθρωπο που της χάρισε τη ζωή ως δότης μυελού των οστών
Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ: Ποιος είναι ο θετός αδελφός της Τατιάνα Μπλάτνικ που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς
Ατίλιο Μπρίλεμπουργκ: Ποιος είναι ο θετός αδελφός της Τατιάνα Μπλάτνικ που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς
Συγκλονίζει η Καίτη Φίνου: «Σάπισαν τα δόντια μου, έφυγαν τα νύχια και τα μαλλιά μου»
Συγκλονίζει η Καίτη Φίνου: «Σάπισαν τα δόντια μου, έφυγαν τα νύχια και τα μαλλιά μου»
Παραμορφώθηκε στη γέννησή της, σταμάτησε τις επώδυνες επεμβάσεις και τώρα «μοιράζει» τη δύναμή της
Παραμορφώθηκε στη γέννησή της, σταμάτησε τις επώδυνες επεμβάσεις και τώρα «μοιράζει» τη δύναμή της

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του