Η Παπαστράτος στο πλευρό των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Έναν πολύτιμο σύμμαχο στην καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας αποτελέι η Παπαστράτος με την κοινωνική δράση της εταιρείας να συνεχίζεται και φέτος με τη δημιουργία ακόμα 45 νέων ειδικών γραφείων για την αντιμετώπιση της.

Η δράση αυτή ξεκίνησε το 2019, όταν η Παπαστράτος στήριξε την καμπάνια «Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου». Η συνεργασία με το Υπουργείο συνεχίστηκε το 2021 με τη δημιουργία των πρώτων 6 γραφείων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την επόμενη χρονιά άνοιξαν ακόμα 12 γραφεία σε 11 πόλεις της Ελλάδας και πλέον η Παπαστράτος υποστηρίζει τη δημιουργία 45 νέων γραφείων.

Τα 63 συνολικά γραφεία θα λειτουργήσουν σε 55 πόλεις της Ελλάδας κι έτσι, οι πολίτες έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες τους, ακόμα κι αν βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Το Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης μεταξύ της Παπαστράτος και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπογράφηκε στις 5 Ιουνίου, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Γιώργο Μαργώνη, και τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο γραφείο αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Για το ζήτημα μίλησε σχετικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφτηκε το πιο πάνω γραφείο ανήμερα της υπογραφής του Μνημονίου Κατανόησης (μαζί τους ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτρης Μάλλιος): «Θέλω να ευχαριστήσω και την εταιρεία Παπαστράτος για την ευγενική χορηγία να διαμορφώσουμε αυτούς τους χώρους, όπως βλέπετε, λίγο διαφορετικούς από ένα συνηθισμένο αστυνομικό τμήμα. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Γιατί σκεφτείτε να έρθει μία γυναίκα τραυματισμένη, στρεσαρισμένη και κατά κανόνα με μεγάλη ψυχολογική πίεση και να θέλει να βρει έναν χώρο ο οποίος να της είναι οικείος. Μπορεί να έρθει με τα παιδιά της. Είναι δύσκολα περιστατικά αυτά τα οποία διαχειρίζεστε. Και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κάνουμε αυτούς τους χώρους διαφορετικούς, θα έλεγα πιο φιλόξενους από το συνηθισμένο αστυνομικό τμήμα, γιατί ακριβώς εδώ κάνετε κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ σημαντικό».

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο Ανδρέας Γεωργίου: «Η μητέρα μου πέθανε από AIDS, ο κόσμος μας απέφευγε»

Σοκάρει η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα: «Μου έριξε γροθιά, το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα, τα κατάπινα»

Σχετικά Άρθρα
Η φαρμακοβιομηχανία ELPEN στους 10 καλύτερους εργοδότες της Ελλάδας!
Η φαρμακοβιομηχανία ELPEN στους 10 καλύτερους εργοδότες της Ελλάδας!
%ce%b5%ce%bf%cf%86-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af-%cf%86%ce%ac%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af0
ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακο για τη χοληστερίνη
Πέθανε η Ντέμη Γεωργίου πρώην παίκτρια του MasterChef
Πέθανε η Ντέμη Γεωργίου πρώην παίκτρια του MasterChef
Παγκόσμιο χάος από το πρόβλημα της Microsoft - Καθυστερήσεις πτήσεων και στην Ελλάδα
Παγκόσμιο χάος από το πρόβλημα της Microsoft – Καθυστερήσεις πτήσεων και στην Ελλάδα
%cf%83%ce%b5-%ce%bb%ce%af%ce%b3%ce%b5%cf%82-%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b1%ce%ba%cf%84%cf%8d%ce%bb0
Σε λίγες ώρες αποχαιρετάμε τον Δακτύλιο στην Αθήνα – Πότε μπαίνει σε off mode
Τι θα γίνει με τη ζέστη; «Κολλημένος» στους πάνω από 40 ο υδράργυρος
Τι θα γίνει με τη ζέστη; «Κολλημένος» στους πάνω από 40 ο υδράργυρος

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του