Η ιστορία του Tonny και της Sofiia, του Βρετανού που έφυγε από την οικογένειά του και της Ουκρανής φιλοξενούμενης

η-ιστορία-του-tonny-και-της-sofiia-του-βρετανού-π

Ο Βρετανός Tonny, παντρεμένος με παιδιά, και η Ουκρανή πρόσφυγας Sofiia που βρήκε μια ζεστή αγκαλιά και κατάλυμα στο σπίτι του Tonny, της Lorna και των παιδιών τους.

Τα πράγματα όμως πήραν μια τροπή, που η δύστυχη Lorna, με τίποτε δεν μπορούσε να φανταστεί ότν άνοιγε το σπιτικό για να φιλοξενήσει την Ουκρανή που άφησε το σπίτι της και έφυγε από την εμπόλεμη χώρα της. Η συνάντηση του Tonny με την Sofiia απέβη μοιραία, αφού λίγες ημέρες μόνο μετά την άφιξη της Sofiia στο σπίτι της οικογένεαις Garnett στο Bradford του West Yorkshire τον Μάιο, ο Tonny το έσκασε μαζί της.

Μηνύματα μίσους

Τώρα επανέρχεται στην ιστορία τους, που είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τα βρετανικά ΜΜΕ, μιλάει για τα μηνύματα μίσους που δέχθηκαν αλλά και τη δύσκολη περίοδο που περνούν, καθώς η Sofiia τουλάχιστον προσωρινά έχει χάσει μέρος της όρασής της και πολύτιμος βοηθός της για την επιβίωσή της είναι πλέον ο Tonny.

Ο Tony Garnett, 29 ετών, επέλεξε να εγκαταλείψει την οικογένειά του για να νοικιάσει ένα σπίτι με την Ουκρανή πρόσφυγα Sofiia Karkadym, 22 ετών, μόλις 10 ημέρες αφότου έφτασε στην Αγγλία και τη φιλοξένησαν στο σπίτι τους.

Η Sofiia έφτασε στο σπίτι της οικογένειας Garnett στο Bradford του West Yorkshire τον Μάιο, αφού διέφυγε από τις συγκρούσεις στην πατρίδα της, την Ουκρανία, αλλά μέσα σε λίγες ημέρες έγινε ζευγάρι με τον άνθρωπο που την φιλοξένησε.

Η μητέρα των παιδιών του Garnett, η Lorna, ζήτησε από τη Sofiia να φύγει και την κατηγόρησε ότι φλέρταρε τον σύζυγό της, αλλά ο Garnett αποφάσισε να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει μαζί της…

Μια ιστορία που έγινε viral

Ο 29χρονος δηλώνει τώρα στη «Sun» ότι ο ίδιος και η νέα του αγαπημένη δέχτηκαν έναν χείμαρρο χυδαιοτήτων και μίσους στο διαδίκτυο για την απόφασή τους να φύγουν μαζί, ενώ κάποιοι απείλησαν ότι θα προσπαθήσουν να απελάσουν τη Sofiia.

«Δεν έχουν ιδέα. Είμαι αρκετά χοντρόπετσος… Η Sofiia δέχεται βρισιές, οι άνθρωποι την αποκαλούν αντροχωρίστρα και κάποιοι λένε ότι θα κάνουν αιτήσεις για να επελαθεί».

Ο Garnett αποκάλυψε επίσης ότι εγκατέλειψε την εργασία του για να φροντίζει τη Sofiia, η οποία τυφλώθηκε μερικώς μετά από μια εγχείρηση στα μάτια, και είπε ότι η άφιξή της τον ώθησε να διακόψει τη σχέση του με τη Lorna, η οποία είχε από καιρό αλλάξει.

«Δεν γνωριστήκαμε και αποφασίσαμε επιτόπου να φύγουμε. Θα έφευγα έτσι και αλλιώς, γιατί δεν μπορούσα να μείνω άλλο με τη Λόρνα, η οποία τα έβαλε αμέσως με τη Σοφία», δήλωσε στη Metro ο Garnett.

Η Sofiia υπέστη μια μόλυνση στο μάτι στη Γερμανία καθ’ οδόν προς το Ηνωμένο Βασίλειο, υπεβλήθη σε εγχείριση και θα χρειαστεί ένα εξάμηνο για να αποθεραπευτει και να αναρρώσει.

Εν τω μεταξύ, η Sofiia επιμένει ότι δεν είναι αντροχωρίστρα και δεν ανάγκασε τον Garnett να εγκαταλείψει τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στη σελίδα της στο Instagram, η Ουκρανή μίλησε για όσα συνέβησαν και παρουσίασε τα γεγονότα από τη δική της πλευρά.

Είπε ότι η απόφαση του Garnett να εγκαταλείψει τη σύντροφό του ήταν «συνειδητή και μελετημένη».

Αρνήθηκε και πάλι ότι τον «έκλεψε» από την σύζυγό του και επιτέθηκε στα ΜΜΕ για τον τρόπο που κάλυψαν την ιστορία τους, ο οποίος τρόπος, όπως είπε, ήταν «σαφώς υπερβολικός» και η ιστορία «δωσμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο δραματική».

«Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι δεν έκλεψα κανέναν από την οικογένειά του. Ήταν η συνειδητή και μελετημένη η απόφασή του, η απόφαση ενός 29χρονου άνδρα που έχει το δικαίωμα να ερωτευτεί, έχει το δικαίωμα να είναι ευτυχισμένος και έχει το δικαίωμα να επιλέξει με ποιον θα είναι μαζί», έγραψε η Sofiia.

«Το δεύτερο πράγμα που θέλω να θίξω είναι το θέμα του ”κίτρινου τύπου”. Πιστεύετε πραγματικά ότι κάποιος μπορεί να… απαχθεί από μια ευτυχισμένη οικογένεια μέσα σε 10 ημέρες;» αναρωτήθηκε αρχικά και πρόσθεσε:

«Επομένως, όσοι με στήριξαν από την αρχή και ήξεραν ότι πίσω από κάθε μου πράξη υπάρχει κάτι αληθινό και υπέροχο – σας ευχαριστώ. Οι υπόλοιποι – θα απογοητευτείτε από τα δικά σας συμπεράσματα)».

Εν τω μεταξύ, η Lorna Garnett – η οποία δεν ήταν παντρεμένη με τον πατέρα των παιδιών της αλλά επέλεξε να αλλάξει το επώνυμό της – δήλωσε στη Sun on Sunday ότι πιστεύει πως η Sofiia έβαλε από την αρχή στο στόχαστρό της τον άντρα της.

Η Lorna είπε: «Δεν την ένοιαζε η καταστροφή που άφησε πίσω της. Όλα όσα ήξερα ανατράπηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες».

Η Lorna δήλωσε στην εφημερίδα ότι είχε επιφυλάξεις για τη φιλοξενία της, αλλά θεώρησε ότι ήταν το σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνει αφού είδε την «τρομακτική» κατάσταση στην Ουκρανία στις ειδήσεις.

Έτσι με ξεπλήρωσε

Είπε: «Αποφάσισα ότι ήταν το σωστό να δώσω στέγη σε κάποιον και να τον βοηθήσω όταν είχε απελπιστική ανάγκη. Και έτσι η Sofiia με ξεπλήρωσε που της έδωσα ένα σπίτι».

Η οικογένεια είχε φιλοξενήσει τη Σοφία αφού έφυγε από τη Δυτική Ουκρανία εν μέσω της ρωσικής εισβολής, με τον Tony Garnett να λέει στη Sun ότι «ήθελε να κάνει το σωστό» και ότι ήταν το πρώτο άτομο που επικοινώνησε μαζί του σε μια σελίδα στο Facebook, όπου προσφέρθηκε να στεγάσει έναν πρόσφυγα στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος.

Η Sofiia πέταξε στο Μάντσεστερ στις 4 Μαΐου, αφού περίμενε επί εβδομάδες στο Βερολίνο για να εγκριθεί η βίζα της για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Garnett δήλωσε ότι αυτός και η φιλοξενούμενή του ανέπτυξαν γρήγορα μια σχέση, και ενώ οι κόρες του την συμπάθησαν επίσης, η επί 10 χρόνια σύντροφός του όχι.

Καθώς περνούσαν οι μέρες, η Sofiia πήγαινε με τον Garnett στο γυμναστήριο και μιλούσαν στο αυτοκίνητό του, ενώ στο σπίτι ήρθαν σωματικά πιο κοντά.

«Στο σπίτι συνειδητοποίησα ότι βρίσκαμε δικαιολογίες για να αγγίζουμε και να ακουμπάμε ο ένας τον άλλον, ήταν φλερτ, αλλά τίποτα περισσότερο από αυτό δεν συνέβη σε εκείνη τη φάση», είπε.

«Αν και ήταν αρκετά αθώο, προκαλούσε καυγάδες. Μπορώ να το καταλάβω αυτό. Όταν επέστραφα το βράδυ από τη δουλειά ήταν η Sofiia που είχε ετοιμάσει λίγο φαγητό για εμένα.

Η Lorna δεν ενθουσιάστηκε ποτέ με την ιδέα να φιλοξενήσουμε έναν πρόσφυγα στο σπίτι μας, επειδή αυτό σήμαινε ότι τα κορίτσια έπρεπε να μετακομίσουν σε ένα δωμάτιο».

Καυγάς μεταξύ των δύο γυναικών

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα μετά από έναν εκρηκτικό καβγά μεταξύ των δύο γυναικών, που έκανε τη Sofiia να κλαίει και να λέει ότι δεν θέλει πλέον να ζει σε αυτό το σπίτι.

Ο Garnett είπε ότι «κάτι μέσα μου έκανε κλικ» και είπε στην επί χρόνια σύντροφό του: «Αν φύγει αυτή, θα φύγω κι εγώ».

Τότε μάζεψαν τις βαλίτσες τους και μετακόμισαν στη μητέρα και τον πατέρα του, αλλά τώρα νοίκιασαν στο σπίτι τους στο Μπράντφορντ.

Μετά το τέλος της 10ετούς σχέσης του μέσα σε μόλις 10 ημέρες, ο Tony δήλωσε ότι αισθάνεται άσχημα και ότι η Lorna δεν φταίει.

«Λυπάμαι πολύ για όσα περνάει η Lorna, δεν έφταιγε εκείνη και δεν πρόκειται για κάτι που έκανε λάθος. Ποτέ δεν αποφασίσαμε να το κάνουμε αυτό, δεν ήταν προγραμματισμένο και δεν θέλαμε να πληγώσουμε κανέναν».

Διαβάστε επίσης

Σασμός: Απογοήτευση στο Twitter με το τέλος της σειράς – “Μα φινάλε ήτανε τούτονε;”

Έφτασε η στιγμή να αφήσεις τον πόνο πίσω σου σε χρόνο dt

Viral στην Ίο: Οι τουρίστες πληρώνουν στα μπαρ για να πιουν σφηνάκι και να φάνε ένα “χρωματιστό” χαστούκι

Σχετικά Άρθρα
Μάθιου Μακόναχι: Συγκλονίζει η εξομολόγηση για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στην εφηβεία του
Μάθιου Μακόναχι: Συγκλονίζει η εξομολόγηση για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στην εφηβεία του
Απίστευτη ιστορία: Πήγε στην Τουρκία για πλαστική στήθους και της το... έβαλαν ανάποδα!
Απίστευτη ιστορία: Πήγε στην Τουρκία για πλαστική στήθους και της το… έβαλαν ανάποδα!
Βίκυ Χαντζή: Καθηλώνει η ανάρτησή της για τον πατέρα της που δίνει μάχη με τον καρκίνο
Βίκυ Χαντζή: Καθηλώνει η ανάρτησή της για τον πατέρα της που δίνει μάχη με τον καρκίνο
GNTM: Συγκινεί η ιστορία της 47χρονης μητέρας που εργάζεται σε απορριμματοφόρο - Ξέσπασε σε κλάματα η Βίκυ Καγιά
GNTM: Συγκινεί η ιστορία της 47χρονης μητέρας που εργάζεται σε απορριμματοφόρο – Ξέσπασε σε κλάματα η Βίκυ Καγιά
Έμαθε στο Facebook ότι ο επί 25 χρόνια σύζυγός της είχε δεύτερη οικογένεια κι ετοιμαζόταν για γάμο!
Έμαθε στο Facebook ότι ο επί 25 χρόνια σύζυγός της είχε δεύτερη οικογένεια κι ετοιμαζόταν για γάμο!
Μαρία Κάλλας: 10 άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης ζωής της ντίβας της Όπερας!
Μαρία Κάλλας: 10 άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης ζωής της ντίβας της Όπερας!

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του