“Η ιστορία του Αλέξη”: Ένα animation για να προλάβεις τον καρκίνο του πνεύμονα

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Υγεία Πνευμόνων” για την ευαισθητοποίηση απέναντι στις πνευμονικές παθήσεις και τον καρκίνο του πνεύμονα, η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα δημιουργεί ένα σύντομο animation video με πρωταγωνιστή έναν φανταστικό ήρωα, τον 56χρονο Αλέξη, πατέρα 2 παιδιών, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα σε αρχικό στάδιο. 

Η ιστορία του Αλέξη είναι ένα κάλεσμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Μας προτρέπει να αναγνωρίσουμε τα σημάδια και τα συμπτώματα και να αναζητήσουμε εγκαίρως ιατρική βοήθεια. 

Ταυτόχρονα, είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δύναμης, καθώς μας υπενθυμίζει πως με τη γνώση και τη σωστή προαγωγή της υγείας, μπορούμε να προλάβουμε, να έχουμε έγκαιρη διάγνωση και πολλές πιθανότητες βέλτιστης έκβασης της θεραπείας.

Η ευαισθητοποίηση για την πρόληψη της νόσου και η ένταξη του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα στο Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης “Σπύρος Δοξιάδης” ήταν και παραμένουν βασικοί πυλώνες των δράσεων της FairLife L.C.C. από την ίδρυση του φορέα.

Γνωρίστε τον Αλέξη και την ιστορία του μέσα από το σύντομο animation video που δημιούργησε η FairLife L.C.C.:

Ένα video με την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Ελληνικής Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής και Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος – Καρδίας – Αγγείων.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της FairLife L.C.C., Κορίνα Πατέλη Bell: “Μέσα από την τέχνη του animation, o Αλέξης μας δείχνει τον δρόμο της πρόληψης, της παρακολούθησης της υγείας μας και μας υπενθυμίζει την αξία της έγκαιρης διάγνωσης. Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μια σοβαρή πρόκληση. Σήμερα, υπάρχουν πλέον τα εφόδια για να την προλάβουμε αλλά και να την εντοπίσουμε έγκαιρα, αρκεί να είμαστε ενημερωμένοι, ευαισθητοποιημένοι και να “ακούμε” το σώμα μας, όταν μας δίνει τα πρώτα συμπτώματα.”

Το βίντεο δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία των Roche Hellas & MSD. 

FairLife- Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

H «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα»  είναι o πρώτος και μοναδικός μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο του πνεύμονα – την 1η αιτία θανάτου από καρκίνο στη χώρα μας και παγκοσμίως.

Αποστολή του φορέα είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα καθώς και η ολιστική στήριξη ασθενών και των οικογενειών στη διαδρομή τους με την ασθένεια.

Ειδικότερα:

  • Ενημερώνει για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τον προσυμπτωματικό έλεγχο με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας.
  • Ευαισθητοποιεί για την αξία ενός ολοκληρωμένου μοριακού ελέγχου
  • Παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ασθενείς, φροντιστές και μέλη οικογενειών.
  • Ενθαρρύνει και εκπαιδεύει ασθενείς, φορείς και το γενικό κοινό για την αξία των κλινικών μελετών και την πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες.
  • Εργάζεται για την καταπολέμηση του στίγματος που σχετίζεται με το κάπνισμα.
  • Ενεργοποιεί τη νέα γενιά και το ευρύ κοινό για τη θετική επίδραση του καθαρού περιβάλλοντος στην υγεία των πνευμόνων μας. Για τον σκοπό αυτό, προωθούμε την περιβαλλοντική συνείδηση, δράσεις αειφορίας  και βιώσιμες πρακτικές στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Η FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα ιδρύθηκε στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Διαβάστε επίσης:

Βλέφαρα: Πόσο κινδυνεύουν από τον ήλιο;

Ας δωρίσουμε φάρμακα και προϊόντα υγείας που δεν χρειαζόμαστε

Σχετικά Άρθρα
%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bb%ce%b7-%cf%840
Κινδυνεύει ο άνθρωπος από την πανώλη των αιγοπροβάτων;
%cf%85%cf%80-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%af%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%ce%b5-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c0
Υπ. Υγείας για τις ελλείψεις σε Ιατρικό Προσωπικό στα Κέντρα Υγείας Πελοποννήσου
Φλεβίτιδα: Υπάρχει Θεραπεία;
Φλεβίτιδα: Υπάρχει Θεραπεία;
%ce%ba%ce%b1%cf%8d%cf%83%cf%89%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%83%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%cf%850
Καύσωνας: Υποφέρουν περισσότερο οι γυναίκες;
Υπερδιέγερση ωοθηκών: ένας κίνδυνος που πλέον εκλείπει
Υπερδιέγερση ωοθηκών: ένας κίνδυνος που πλέον εκλείπει
%cf%84%ce%b9-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b10
Τι είναι η θερμική καταπόνηση των εργαζομένων

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του