Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος μέσω τεχνητής νοημοσύνης γίνεται το “κλειδί” για την αντιμετώπιση της νόσου

η-έγκαιρη-διάγνωση-του-καρκίνου-του-δέ

Κι ενώ η επίσκεψη στον δερματολόγο εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας για την έγκαιρη διάγνωση και τη σωτήρια θεραπευτική παρέμβαση στη συνέχεια σε ό,τι αφορά τον καρκίνο τουν δέρματος,  η χρήση αλγορίθμων στα χέρια των ιατρών έρχεται να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο χαρτογράφησης και εκτίμησης των σπίλων σε όλο το σώμα άμεσα και ταχύτητα.

 

Το μελάνωμα αποτελεί έναν από τους πλέον επιθετικούς καρκίνους, με τη εύκολη μετάσταση μέσω του λεμφικού συστήματος να αποτελεί κύριο παράγοντα κινδύνου για τον ασθενή. Η πρόληψη θεωρείται και εδώ απαραίτητη, αλλά η έγκαιρη διάγνωση με την αναγνώριση των πρώιμων σημείων του μελανώματος καθώς και το θεραπευτικό πρωτόκολλο που θα ακολουθηθεί να αποτελούν το «κλειδί» για την αντιμετώπιση της νόσου.

Σήμερα, η έγκαιρη διάγνωση του συγκεκριμένου καρκίνου, με ανάλυση και εκτίμηση των δερματικών αλλοιώσεων, γίνεται πλέον πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με παλαιότερες μεθόδους και διευκολύνεται αφάνταστα με ένα πρωτοποριακό σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που διαθέτει μια τεράστια «δεξαμενή» πληροφοριών και εικόνων, χάρις στο λογισμικό ολόσωμης χαρτογράφησης σπίλων DermaGraphix®.

 

Το σύστημα αυτό, έχοντας «εκπαιδευτεί» σε περισσότερες από 66.000 πρότυπες δερματοσκοπικές εικόνες βλαβών με τη χρήση αλγορίθμων, συγκεντρώνει και απεικονίζει όλους τους σπίλους που υπάρχουν στο σώμα του εκάστοτε ασθενή, σε μία μόνο σπειροειδή φωτογραφία. Έτσι, καθίσταται πιο εύκολη η μέτρηση και σύγκρισή τους, ώστε να αποκαλύπτονται νέες και εξελισσόμενες αλλοιώσεις. Συγχρόνως, με τη χρήση κατάλληλου φακού, μεγεθύνονται οι μικροσκοπικές λεπτομέρειες του δικτύου της μελαγχρωματικής βλάβης και επιτρέπεται έτσι στον εξεταστή να διακρίνει τις απλές άτυπες βλάβες από τις καλοήθεις μελανοκυτταρικές.

Το ηλεκτρονικό σύστημα με το ειδικό λογισμικό  του Αμερικανικού Οίκου Canfield που αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την Ελλάδα η PAPAPOSTOLOU HEALTHCARE TECHNOLOGIES, ανοίγει το δρόμο στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Έτσι, για μια ακόμη φορά η Ελλάδα ακολουθώντας την τεχνολογική ανάπτυξη στην υπηρεσία της υγείας , συμβάλλει με τις διευκολύνσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, ώστε  να «θωρακιστούν» ακόμα πιο έγκυρα οι διαγνώσεις με επακόλουθο την αποτελεσματικότερη θεραπεία.

Σχετικά Άρθρα
Τα εμβόλια mRNA δεν επηρεάζουν το σπέρμα
Τα εμβόλια mRNA δεν επηρεάζουν το σπέρμα
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Ημικρανίες: 10λογος αυτοβοηθείας για εσένα που υποφέρεις
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
Πού θα κάνετε σήμερα, 26/7, δωρεάν test για Covid-19
%ce%b5%ce%bf%ce%b4%cf%85-%cf%80%ce%bf%cf%8d-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%cf%890
ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται σήμερα Κυριακή δωρεάν έλεγχοι για covid-19
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας - Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μπορούν να αλλάξουν τα γονίδιά μας – Μένουν στο σώμα μας μερικές μέρες
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό
ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται σήμερα Σάββατο δωρεάν έλεγχοι για κορωνοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του