Γιατί αυτές οι δύο εναλλακτικές παραλίες της Ελλάδας βρίσκονται στο Top 10 των ασφαλέστερων προορισμών στην Ευρώπη;

γιατί-αυτές-οι-δύο-εναλλακτικές-παραλ

Το καλοκαίρι είναι σε απόσταση αναπνοής και οι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένοι Ευρωπαίοι αναζητούν λύσεις για να χαλαρώσουν και να ξεχαστούν από την τραγωδία που οι περισσότεροι έζησαν στις χώρες τους λόγω της πανδημίας. Στο τραπέζι άρχισαν να πέφτουν, λοιπόν, οι ασφαλέστεροι και φυσικά ομορφότεροι προορισμοί. Πάμε να δούμε ποιες δύο, αχανείς, παραλίες της πατρίδας μας επιλέχθησαν και για ποιο λόγο.

Η Ελλάδα, η οποία ως τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι πάντα κατέχει μια πολύ καλή θέση παγκοσμίως, έχει φέτος ένα ακόμη ασύγκριτο πλεονέκτημα στην προσέλκυση τουριστών. Και αυτό δεν είναι άλλο από την ασφάλεια που προφανώς μπορεί να παρέχει σε όποιον την επιλέξει για τις διακοπές του, λαμβάνοντας υπόψη τον πολύ χαμηλό αριθμό κρουσμάτων.

“Γαλάζιες Σημαίες” και Ασφάλεια

Μετά την τεράστια διάκριση με τις «γαλάζιες σημαίες», όπου η Ελλάδα βρέθηκε στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, τώρα περιοχές της χώρας μας κερδίζουν και στον παράγοντα ασφάλεια, για το φετινό καλοκαίρι.

Το Forbes αναδημοσίευσε την Τρίτη τη λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη, βασιζόμενο στην έρευνα του EBD (European Best Destinations – Οργανισμός Καλύτερων Προορισμών στην Ευρώπη) το οποίο βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του δικτύου EDEN (Εξαιρετικοί Ευρωπαϊκοί Προορισμοί) της Κομισιόν. Στη δεκάδα, εκτός από τις δύο ελληνικές παραλίες περιλαμβάνονται παραλίες στην Πορτογαλία, την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής που επίσης σημείωσαν μειωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Πώς έγινε η επιλογή

Το EBD λοιπόν συνέταξε μια λίστα στην οποία περιλαμβάνει προορισμούς ανά την Ευρώπη όπου είναι πιο ασφαλές για τον τουρίστα να ταξιδέψει και να απολαύσει τη θάλασσα και τις διακοπές του. Σύμφωνα με τον οργανισμό, η επιλογή έγινε με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα (από 10 ως και 600 φορές λιγότερα κρούσματα, όπως σημειώνει), το μέγεθος της παραλίας και τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να απολαύσει κάθε άτομο σε αυτή.

Επιπλέον, η επιλογή έγινε με βάση τις παροχές και τα τουριστικά καταλύματα στην περιοχή πέριξ της παραλίας και συγκεκριμένα την επιλογή ιδιωτικών εξοχικών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών και μεσαίου μεγέθους ξενοδοχείων που διασφαλίζουν έτσι την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης στους επισκέπτες τους.

Το πρωτόκολλο υγείας των ξενοδοχείων

Σημείο κλειδί για την επιλογή, αποτελεί σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό και το πρωτόκολλο υγείας των ξενοδοχείων (κάτι που η Ελλάδα έχει αναπτύξει διεξοδικά για το σύνολο της Επικράτειας), αλλά και η ύπαρξη νοσοκομείων ή άλλων μονάδων υγείας στην περιοχή που δεν έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό ασθενών.

Κάπως έτσι προέκυψε το Τοπ 10, στο οποίο η Ελλάδα διαθέτει δύο προορισμούς, ομολογουμένως όχι από τους πιο προφανείς σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Οι πιο εναλλακτικοί προορισμοί φαίνεται να ξεχωρίζουν φέτος, με δεδομένες τις δυσκολίες που προβάλει ο κορωνοϊός, κάτι που σημειώνεται και σε άλλα δημοσιεύματα ξένου Τύπου, όπως εκείνο της BILD, τη Δευτέρα.

%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb0

2 εναλλακτικοί προορισμοί

Πρώτη, πρώτη στη λίστα του EBD βρίσκεται η παραλία Μονολίθι Πρεβέζης, καθώς όπως σημειώνει η δημοσίευση η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που επηρεάστηκαν λιγότερο από τον κορωνοϊό (σχεδόν 50 φορές λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα).

Στην περιγραφή, πριν οι ενδιαφερόμενοι τουρίστες παρακολουθήσουν τα υπέροχα νερά της Δυτικής Ελλάδας, αναφέρεται πως τα φίλτρα των κλιματιστικών στα καταλύματα αντικαθίστανται κάθε φορά που στο δωμάτιο μπαίνει νέος επισκέπτης, αλλά και η υποχρεωτική τήρηση 4 μέτρων από ομπρέλα σε ομπρέλα.

Τα γαλαζοπράσινα νερά στην ακτογραμμή της Πρέβεζας αποτελούν εγγύηση εναλλακτικού και ασφαλούς τουρισμού φέτος το καλοκαίρι

Το Μονολίθι περιγράφεται ως μια από τις πιο μακριές παραλίες στην Ευρώπη, με 22χλμ ακτογραμμής και πλάτος τουλάχιστον 80 μέτρων. Η καμπάνια “Πρέβεζα 2020 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!” όπως λανσαρίστηκε από το Δήμο Πρέβεζας στα πρώτα τηλεοπτικά αφιερώματα προβολής της Πρέβεζας για το 2020, αφορά το κεντρικό concept του μοναδικού συνδυασμού ασφάλειας και ελευθερίας που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες ο Δήμος Πρέβεζας, το φετινό διαφορετικό καλοκαίρι.

Αυτό αναπτύσσεται χάριν στην ασφαλέστερη και ατελείωτη παραλία ενιαίας αμμουδιάς αλλά και τα αμέτρητα τετραγωνικά μέτρα αμμουδιάς σε όλες τις πανέμορφες παραλίες καθώς και του μη βιομηχανικού μαζικού αλλά οικογενειακού τουριστικού σκηνικού με υψηλό επαγγελματισμό και ποιότητα παροχών, το οποίο απλώνεται γεωγραφικά σε όλη την παραλιακή, πεδινή, ορεινή και αστική ζώνη του «νησιού της Ηπείρου» όπως πλέον αποκαλείται η Πρέβεζα.

%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bb2

Η δεύτερη παραλία της Ελλάδας στο Τοπ 10

Μια λωρίδα άμμου στην Κέρκυρα, η αχανής παραλία Χαλικούνας  καταλαμβάνει μια θέση ανάμεσα στις ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη για την ατελείωτη αμμουδιά της και το γεγονός πως βρίσκεται στη φύση, μακριά από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες στον Χαλικούνα της Κέρκυρας μπορούν να έχουν την απαραίτητη απόσταση.

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κέρκυρα κοντά στο χωριό Άγιος Ματθαίος του οποίου αποτελεί και κομμάτι, και σε απόσταση περίπου 26 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο. Έχει καφέ ψιλή άμμο και μόνιμα κύματα, ό,τι πρέπει για ιστιοπλοΐα και αθλητικές δραστηριότητες.

Λόγω της λιμνοθάλασσας των Κορισσίων είναι προστατευμένη περιοχή natura, δεν έχει ξενοδοχεία ούτε εστιατόρια, υπάρχει μια καντίνα στη μέση περίπου της παραλίας, αλλά το καλύτερο θα είναι για όσους θέλουν να περάσουν εκεί μερικές αξέχαστες ώρες να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα.

Σχετικά Άρθρα
Η γαλλική Le Figaro αποθεώνει τις ομορφιές της Μήλου
Η γαλλική Le Figaro αποθεώνει τις ομορφιές της Μήλου
Volotea: Οκτώ νέα δρομολόγια προς τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία από βασικά ελληνικά αεροδρόμια
Volotea: Οκτώ νέα δρομολόγια προς τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία από βασικά ελληνικά αεροδρόμια
Η Air Canada ξεκινά τις απευθείας πτήσεις της μεταξύ Ελλάδας και Καναδά
Η Air Canada ξεκινά τις απευθείας πτήσεις της μεταξύ Ελλάδας και Καναδά
Solo female traveling: Οι γυναίκες τολμούν να ταξιδεύουν μόνες - Ιδέες για να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία
Solo female travelling: Οι γυναίκες τολμούν να ταξιδεύουν μόνες – Ιδέες για να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία
Αλυκή της Νάξου: Ο σπάνιος και εντυπωσιακός υγρότοπος των Κυκλάδων
Αλυκή της Νάξου: Ο σπάνιος κι εντυπωσιακός υγρότοπος των Κυκλάδων
ΙΤΑ Airways: Η πιο «πράσινη» αεροπορική εταιρεία πετά σε νέους διηπειρωτικούς προορισμούς
ΙΤΑ Airways: Η πιο «πράσινη» αεροπορική εταιρεία πετά σε νέους διηπειρωτικούς προορισμούς

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του