Ερωτικά παιχνίδια την εποχή της πανδημίας: Ποιοι αγοράζουν σαν τρελοί sex toys;

ερωτικά-παιχνίδια-την-εποχή-της-πανδη

Ριζικές είναι οι αλλαγές που έχει επιφέρει η COVID-19 σε κάθε πλευρά της ζωής μας – στην ψυχολογία και στη συμπεριφορά, στις επιλογές και στις συνήθειές μας. Η πανδημία μας έχει οδηγήσει να αντιδράμε με τρόπο περίεργο και απρόβλεπτο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς την εξαφάνιση βασικών ειδών από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων, υπό την απειλή της έλλειψής τους. Φαίνεται, όμως, πως στα χρόνια της πανδημίας και ειδικά τους μήνες που λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της, ανησυχούμε και για τη σεξουαλική μας ζωή.

Έχει παρατηρηθεί ότι η διαδικτυακή πώληση εσωρούχων και σεξουαλικών παιχνιδιών αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας απ’ άκρη σ’ άκρη της υφηλίου. Οι λόγοι θα μπορούσαν να είναι πολλοί, όπως ο φόβος για την έλλειψή τους. Είναι, επίσης, πιθανό οι άνθρωποι να άδραξαν την ευκαιρία για να εξερευνήσουν τη σεξουαλικότητά τους, λόγω του περισσότερου διαθέσιμου χρόνου. Για όσους δε, το lockdown απέκλεισε τη συνεύρεση με το ταίρι τους, η απομάκρυνση αυτή ίσως κατέστησε αντιληπτή την ανάγκη για αναζήτηση… εναλλακτικών λύσεων.

Ερωτικά παιχνίδια την εποχή της πανδημίας

Όπως έδειξε μια έρευνα που μας αποκαλύπτει το Sexopolis.gr, η πώληση διαδικτυακών κούκλων σεξ, εσωρούχων και σεξουαλικών παιχνιδιών (sex toys) διπλασιάστηκε στην Αυστραλία όταν γνωστοποιήθηκε το επικείμενο κλείσιμο των μπαρ. Παρατηρήθηκε επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια περίοδο. Η Δανία και η Κολομβία έχουν επίσης βιώσει παρόμοια φαινόμενα.

Η έκρηξη πώλησης σεξουαλικών παιχνιδιών τριπλασιάστηκε στη Νέα Ζηλανδία μετά την κήρυξη ενός πολύμηνου lockdown στη χώρα. Οι πωλήσεις παιχνιδιών σεξ στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία ξεπέρασαν τους προβλεπόμενους στόχους κατά 124%, 300% και 94%, αντίστοιχα, μόνο τον Μάρτιο του 2020.

Στην εν λόγω έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Psychosexual Health, γίνεται αναφορά σε μια δεύτερη που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία. Τα ευρήματά της αποκάλυψαν ότι οι πωλήσεις σεξουαλικών παιχνιδιών και άλλων προϊόντων για ενήλικες αυξήθηκαν κατά 65% στη χώρα μετά το lockdown. Αύξηση κατά 30% σημειώθηκε στις διαδικτυακές πωλήσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 και στη Βόρεια Αμερική, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο τον προηγούμενο χρόνο.

Οι πωλήσεις sex toys στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού από τον κορωνοϊό αυξήθηκαν κατά 177% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο του προηγούμενου έτους. Επίσης, οι εξαγωγές σεξουαλικών παιχνιδιών από τους Κινέζους εξαγωγείς αυξήθηκαν κατά 50% προς τους μεγαλύτερους καταναλωτές, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ιταλία.

Γιατί εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις των sex toys σε όλη την υφήλιο

Οι λόγοι, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ο χαρακτηρισμός των χώρων γνωριμιών και συνάντησης επίδοξων εραστών ως επικίνδυνων για την μετάδοση του SARS-CoV-2, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των εναλλακτικών πηγών ευχαρίστησης, την ανάγκη για σεξ και τη μη διαθεσιμότητα συντρόφου.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε για να ανακαλύψει τους λόγους που οδηγούν τους καταναλωτές γενικά σε αγορές “πανικού” αποκάλυψε μερικούς παράγοντες οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν ως ψυχολογικοί. Σε αυτούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αναζήτηση ασφάλειας λόγω αβέβαιων συνθηκών, η μείωση του άγχους και η ανάληψη ελέγχου του περιβάλλοντος, η συμπεριφορά της αγέλης και η έλλειψη εμπιστοσύνης.

Άλλες μελέτες ανέφεραν επίσης την αντιλαμβανόμενη έλλειψη, την απόκτηση ελέγχου, την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, την κοινωνική μάθηση, την επιρροή των μέσων ενημέρωσης, και την αντιγραφή της συμπεριφοράς.

Όποιοι κι αν ήταν οι λόγοι που οδήγησαν ένα τόσο μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να στραφούν στα ερωτικά παιχνίδια, αξιοσημείωτο είναι ότι άνοιξαν ένα νέο παράθυρο στη σεξουαλική ζωή τους. Η πανδημία πολλαπλασίασε τις πληθυσμιακές ομάδες που εντάσσουν πια τα sex toys στην ερωτική τους ζωή. Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη χρήση τους μελλοντικά, ακόμα και να αλλάξει τη σεξουαλική συμπεριφορά και των δύο φύλων μετά τη λήξη της πανδημίας.

Ίσως να δώσει και την αναγκαία ώθηση για την απελευθέρωση της σεξουαλικότητας κυρίως των γυναικών, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό τους εξακολουθεί να “συνθλίβεται” από τα ταμπού. Άλλα τις θέλουν απλά να προορίζονται για την ικανοποίηση της σεξουαλικής επιθυμίας των ανδρών και άλλα υποβιβάζουν ή παρακάμπτουν το δικαίωμά τους στην ευχαρίστηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε, ακόμα και εν έτει 2022, είναι ότι παρά τις αναρίθμητες μελέτες για τη στύση των ανδρών, εκείνες που έχουν ασχοληθεί με την κλειτορίδα παραμένουν, αναλογικά, εξαιρετικά λίγες.

Εξάλλου, η επανάσταση που έχει συντελεστεί στη βιομηχανία κατασκευής των sex toys, οι καινοτόμες και εμπνευσμένες (μερικές φορές και βραβευμένες) κατασκευές καθώς και τα φιλικά και ασφαλή προς το σώμα υλικά τους μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε προτίμηση και να βοηθήσουν στην τόνωση της σεξουαλικής ζωής.

Διαβάστε επίσης

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο δωρίζουν σπίτι με θέα την Ακρόπολη, αξίας άνω των 100.000 ευρώ – Ο απίστευτος διαγωνισμός!

Αμέλια Έρχαρτ: Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την εξαφάνιση της «βασίλισσας των αιθέρων»

Οι μύθοι του Ηρακλή και του Προμηθέα και ο εθισμός – Το σεμινάριο που δεν πρέπει να χάσετε

Σχετικά Άρθρα
6 παράγοντες κινδύνου σχετικά με το σεξ που ελάχιστοι τους γνωρίζουν
6 παράγοντες κινδύνου σχετικά με το σεξ που ελάχιστοι τους γνωρίζουν
Εσύ γνωρίζεις τι είναι το sex fasting; Μάθε τα πάντα για τη νηστεία από το σεξ!
Εσύ γνωρίζεις τι είναι το sex fasting; Μάθε τα πάντα για τη νηστεία από το σεξ!
Εαρινή αλλεργία: Ποιες γυναίκες χρειάζονται κολπικά λιπαντικά;
Εαρινή αλλεργία: Ποιες γυναίκες χρειάζονται κολπικά λιπαντικά;
Μήπως έχεις χαμηλή σεξουαλική αυτοεκτίμηση; Έτσι, θα απελευθερώσεις το ερωτικό δυναμικό σου
Μήπως έχεις χαμηλή σεξουαλική αυτοεκτίμηση; Έτσι, θα απελευθερώσεις το ερωτικό δυναμικό σου
Έτσι, θα τονώσετε τη μειωμένη λίμπιντο στην εμμηνόπαυση
Έτσι, θα τονώσετε τη μειωμένη λίμπιντο στην εμμηνόπαυση
Τι είναι το σημείο G και πώς θα το ανακαλύψετε στο σώμα σας βήμα-βήμα
Τι είναι το σημείο G και πώς θα το ανακαλύψετε στο σώμα σας βήμα-βήμα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του