Ελληνική γαστρονομία και Αττική «ταξίδεψαν» σε Ρουμανία και Σερβία

Ένα γευστικό και οπτικοακουστικό ταξίδι σε γνωστούς αλλά και νέους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν Ρουμάνοι δημοσιογράφοι, bloggers, τουριστικοί πράκτορες και επαγγελματίες της εστίασης, που συμμετείχαν στην εκδήλωση «Ταξίδι στην Ελληνική Γαστρονομία».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Βουκουρέστι στις 15 Μαΐου από την Υπηρεσία ΕΟΤ Ρουμανίας, σε συνεργασία με τη ρουμανική εταιρεία Bilancia και υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας. Στο επίκεντρο βρέθηκαν η αυθεντική γαστρονομία και η ποικιλία των τουριστικών εμπειριών που προσφέρουν οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Βορείου Αιγαίου, καθώς και η Πιερία, αφού οι περιοχές αυτές περιλαμβάνουν αγαπημένους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς των Ρουμάνων ταξιδιωτών (Πήλιο, Σκιάθο, Ολυμπιακή Ριβιέρα κ.ά.), ενώ η Λέσβος αποτελεί νέο προορισμό για το 2024 με πτήση charter από το Βουκουρέστι.

Έμπειροι σεφ προετοίμασαν αντιπροσωπευτικές συνταγές από κάθε περιοχή, ενώ στη διάρκεια masterclass προς Ρουμάνους επαγγελματίες της εστίασης, παρουσίασαν ζωντανά τις τεχνικές τους και τα ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούν. Ακόμα, πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία επιλεγμένων πιάτων και τοπικών προϊόντων, στο πλαίσιο μιας «αφήγησης» για την ιστορία, την παράδοση, το παραγωγικό μοντέλο και το τουριστικό προφίλ των συγκεκριμένων προορισμών.  

Η εκδήλωση προσέλκυσε το ζωηρό ενδιαφέρον των ρουμανικών ΜΜΕ, με πέντε τηλεοπτικά δίκτυα να πραγματοποιούν ζωντανές συνδέσεις και πολλούς δημοσιογράφους και tourism & food bloggers να μεταδίδουν απευθείας ρεπορτάζ από τον χώρο του event.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Γιάννης Αναστασίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το στέλεχος της, Παναγιώτης Πίτσιος και την Πιερία ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων, Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Ενδιαφέρον της σερβικής αγοράς για την Αττική

Παράλληλα, το έντονο ενδιαφέρον τους για τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους που διαθέτει η Αττική, εκδήλωσαν οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ΤΟs της Σερβίας, travel bloggers, influencers και τουριστικοί δημοσιογράφοι από το Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ, που παρακολούθησαν ειδική εκδήλωση της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σερβίας στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Βελιγράδι.

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου, ήταν η περαιτέρω προώθηση στη σερβική αγορά του εμπλουτισμένου τουριστικού προϊόντος της Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Σε ελληνικό νησί η πιο καθαρή παραλία του κόσμου

Σνίτσελ Μελιτζάνας: Μία πρωτότυπη συνταγή που θα την απολαμβάνετε όλο το καλοκαίρι

Σχετικά Άρθρα
«Handimals»: Ο «μάγος» του body-painting Guido Daniele για πρώτη φορά στην Ελλάδα
«Handimals»: Ο «μάγος» του body-painting Guido Daniele για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Ελληνική εταιρία διακρίνρεται σε "Great Place to Work"
Ελληνική εταιρία διακρίνεται σε “Great Place to Work”
Τα 10 φυτά που απομακρύνουν αποτελεσματικά τα κουνούπια
Τα 10 φυτά που απομακρύνουν αποτελεσματικά τα κουνούπια
Το θρυλικό «Μινιόν» των παιδικών μας χρόνων μεταμορφώνεται σε giga Zara
Το θρυλικό «Μινιόν» των παιδικών μας χρόνων μεταμορφώνεται σε giga Zara
Το φυτό του μήνα: Βασιλικός!
Το φυτό του μήνα: Βασιλικός!
Βρυσάκι: H αναβίωση μιας γειτονιάς
Βρυσάκι: H αναβίωση μιας γειτονιάς

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του