Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να φτιάξετε μπισκότα χωρίς τα βασικά υλικά ψησίματος; Το αλεύρι, τα αυγά ή το βούτυρο πρωταγωνιστούν στην πλειοψηφία των συνταγών για μπισκότα, όχι όμως σε αυτή που θα σας δείξουμε σήμερα.
Έχετε όρεξη για κλασικά μπισκότα βρώμης, αλλά ξεμείνατε από βούτυρο; Αυτά τα μπισκότα με λάδι καρύδας έχουν ακριβώς την ίδια γεύση. Οι μπανάνες και η βρώμη θα δέσουν όλα τα υλικά μαζί, όπως θα έκανε το βούτυρο.
Η βρώμη προσφέρει επίσης πολλές βιταμίνες Β, όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και η νιασίνη (που είναι απαραίτητες για υγιή μεταβολισμό και νευρικό σύστημα) και τα απαραίτητα μέταλλα, όπως ο σίδηρος που είναι σημαντικός για τη μεταφορά οξυγόνου στο αίμα.
Αυτή η συνταγή είναι υγιεινή, γρήγορη και τα μπισκότα σας θα βγουν πιο νόστιμα από κάθε άλλη φορά!
Υλικά
2 μέτριες μπανάνες
2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας
Εκτέλεση
Χτυπήστε 1 φλιτζάνι βρώμη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη.
Σε έναν μεγάλο κάδο ανάμειξης, πολτοποιήστε τις μπανάνες. Προσθέστε τη βρώμη σε σκόνη, την υπόλοιπη βρώμη, τις σταφίδες, την κανέλα και το λάδι καρύδας.
Ανακατέψτε, σχηματίστε τα μπισκότα σας και τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήστε 10-13 λεπτά.
Google News