«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε εικόνα Δεκαπενταύγουστου στα πλοία» – Από το ΣΚ θα εξαρτητεί η απαγόρευση κυκλοφορίας

δεν-είναι-δυνατόν-να-έχουμε-εικόνα-δε

Ο λοιμωξιολόγος κ.  Σωτήρης Τσιόδρας, χθες, κατά τυτη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσή του αναφέρθηκε με οργή και στους… ταξιδιώτες στα νησιά λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου», επισημαίνοντας πως δημιουργούνται κίνδυνοι για τους ηλικιωμένους νησιώτες.

Αυτές οι δύο εβδομάδες θα καθορίσουν το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από αυτό τον πόλεμο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες ή θα βρεθεί στο έλεος της πανδημίας που θα δοκιμάσει τις αντοχές του συστήματος υγείας και εν τέλει της ίδιας της κοινωνίας. Καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει η ατομική ευθύνη των πολιτών και η τήρηση των μέτρων που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός κρούει τον κώδωνα για απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει όλες τις πολιτικές για την ανάσχεση του φονικού ιού και χθες, με το μήνυμα του, έκρουσε το καμπανάκι της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε περίπτωση που παρατηρηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά, παρόμοια με αυτήν που παρατηρήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρωινό καφέ που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε δεχθεί εισηγήσεις από στενούς συνεργάτες του να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση σε αυτά τα δραστικά μέτρα.

Η μαζική έξοδος πολιτών από τα αστικά κέντρα, ειδικά της Αθήνας, προς την επαρχία και τα νησιά θορύβησε πολλά κυβερνητικά στελέχη. Επισήμαναν τον κίνδυνο να υπάρξει διάδοση του ιού σε περιοχές της χώρας που δεν έχουν πληγεί και ταυτόχρονα, όσοι νοσήσουν να μην μπορούν να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα, καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, ιδίως στην νησιωτική χώρα.

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να δείξει εμπιστοσύνη στους πολίτες και γι’ αυτό απευθύνθηκε για τρίτη φορά με προσωπικό μήνυμα σε αυτούς. Παρουσίασε όλα τα δεδομένα της κατάστασης και προειδοποίησε για τις συνέπειες σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοπεριορισμός. Στην φαρέτρα της κυβέρνησης υπάρχουν και μέτρα περιορισμού στην δυναμικότητα των πλοίων σε ό,τι αφορά την τη μεταφορά προς τα νησιά. Επίσης, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα αεροδρόμια για πτήσεις εξωτερικού. Όμως, δεν προχώρησε αυτή η πρόταση καθώς ήδη οι πτήσεις έχουν μειωθεί κατά 90% και το κλείσιμο των αεροδρομίων αποτελεί μια απόφαση που θα παρθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για όλα τα κράτη μέλη.

Σχετικά Άρθρα
%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b9-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b2%cf%8e0
Σήμερα γιορτάζει η Παναγία – Τι ακριβώς τιμά η Εκκλησία;
%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b5-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ad-%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5%ce%af-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%ba0
Αλήθεια, το είχατε ποτέ σκεφτεί; “Μια κηδεία που έγινε γιορτή…..”
Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Χάρης Χουρμούζης
Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Χάρης Χουρμούζης
Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης
Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης
Φωτιά στην Εύβοια: Έγινε στάχτη το σπίτι του Κώστα Χατζή - Εικόνες από την καταστροφή
Φωτιά στην Εύβοια: Έγινε στάχτη το σπίτι του Κώστα Χατζή – Εικόνες από την καταστροφή
%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b8%ce%ac%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b90
Ραγίζουν καρδιές από τον θάνατο της μικρής Αναστασίας – Συγκλονίζουν τα μηνύματα της οικογένειάς της

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του