Χρυσοχοΐδης: Χθες είχαμε 61 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε 550 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Ανέφερε ότι εξ αυτών προέκυψαν 350 συλλήψεις, ενώ, όπως σημείωσε, χθες βράδυ σημειώθηκαν 61 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, από τα οποία τα μισά στην Αττική.

Ακολούθως ανέφερε ότι υπάρχουν 63 γραφεία για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε αστυνομικά τμήματα, σχεδόν ένα ανά νομό. Επίσης ανά νομό υπάρχει ένα safe house τη διεύθυνση του οποίου γνωρίζει μόνο η Αστυνομία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα και για παιδιά και για ηλικιωμένους να αποκτήσουν panic button.

Χρυσοχοΐδης: Ενισχύονται οι δυνάμεις στα νησιά

Αναφερόμενος στο θέμα των νησιών δήλωσε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις, όπως στη Μύκονο όπου υπηρετούν μόνιμα 50 αστυνομικοί, ενισχύθηκαν με 120, ενώ θα προστεθούν και άλλοι.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην εντατικοποίηση των τροχαίων ελέγχων, λέγοντας πως πολλοί ασυνείδητοι νοικιάζουν οχήματα σε ανήλικους, με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολλά τροχαία και να δυσφημείται και η χώρα.

Έρχονται προσλήψεις ειδικών φρουρών

Προανήγγειλε, δε, την πρόσληψη 300 ειδικών φρουρών και αναδιάταξη των δυνάμεων της Αστυνομίας, ώστε να γίνει πιο λειτουργική.

Επίσης, ο υπουργός δήλωσε ότι έχουν περιοριστεί οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια και ότι στα γήπεδα η οπαδική βία μετά τον Φεβρουάριο που άνοιξαν και πάλι τα γήπεδα, έχει υποχωρήσει. Όπως σημείωσε, στόχος είναι τα γήπεδα να μπορούν να προσελκύσουν γονείς με παιδιά και να γίνουν χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Για τη βία των ανηλίκων τόνισε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν μειωθεί κατά 20% τα περιστατικά, μετά από στοχευμένους ελέγχους, κατά κύριο λόγο γυναικών αστυνομικών και περιμετρικά αυτών δυνάμεις με πολιτικά. Έχουν γίνει συλλήψεις γονέων που έχουν την ευθύνη. «Πάει καλά» το θέμα δήλωσε ο υπουργός, αλλά χρειάζονται επιπλέον αντίμετρα, καθώς και το bullying στα σχολεία. «Έχουμε μια καλή εξέλιξη, αλλά συνεχίζω να ανησυχώ πολύ», ανέφερε. Απέδωσε τα φαινόμενα της βίας ανηλίκων σε παραστάσεις που έχουν από την καθημερινή τους ζωή, τονίζοντας και πάλι τις ευθύνες των γονέων. Είπε πως στα φαινόμενα βίας ανηλίκων, οι αρπαγές κινητών και οι «βεντέτες» είναι οι πιο συχνές αφορμές.

Είπε ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι δυνάμεις της Τροχαίας και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι. Χαρακτήρισε ως πιο σοβαρές αιτίες για τα τροχαία ατυχήματα την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και την ομιλία στο κινητό. Επίσης, η μέθη και η μη χρήση κράνους αποτελούν βασικές αιτίες δυστυχημάτων.

Τέλος, για τις «κόντρες» που γίνονται με μεγάλες ταχύτητες μέσα στις πόλεις, κυρίως με μηχανές μεγάλου κυβισμού, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι γίνονται διώξεις δικαστικές, αλλά και κατασχέσεις σε αυτές τις περιπτώσεις. Προανήγγειλε, δε, αυξημένη παρουσία της Τροχαίας από τον Σεπτέμβριο, λέγοντας πως θα είναι πολύ περισσότερο παρούσα.

Διαβάστε επίσης

Η Κασέτα του Μελωδία για τον Μάνο Ελευθερίου στον Λυκαβηττό

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Με 12 μαχαιριές κατακρεούργησε τη σύζυγό του ο 81χρονος

Σχετικά Άρθρα
La Rοche-Posay & ΑγκαλιάΖΩ: Kοινή δράση σε 4 ακριτικά νησιά
La Rοche-Posay & ΑγκαλιάΖΩ: Kοινή δράση σε 4 ακριτικά νησιά
ΟΤΕ: Σημαντική πρόοδος στην κλιματική ουδετερότητα και στη δημιουργία ψηφιακής κοινωνίας για όλους
ΟΤΕ: Σημαντική πρόοδος στην κλιματική ουδετερότητα και στη δημιουργία ψηφιακής κοινωνίας για όλους
"Garage Sale": To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
“Garage Sale”: To φιλανθρωπικό παζάρι των Φίλων της Μέριμνας
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
«Thessaloniki Future Leaders Lab»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα από το Alba
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Ποιος φοβάται τα Χριστούγεννα;
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα
Μις Γαλλία 2024: Αντιδράσεις για τη νικήτρια με το «ανδρόγυνο» κούρεμα

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του