Το παγωτό πρωταγωνιστεί πλέον στις επιλογές μας όταν θέλουμε κάτι γλυκό, ειδικά τώρα που η θερμοκρασία «σκαρφαλώνει» σιγά σιγά στα ύψη. Όμως σήμερα δε θα το σερβίρουμε σκέτο, αλλά ως συνοδευτικό σε μία εναλλακτική συνταγή για brownies λευκής σοκολάτας που θα σας συναρπάσει!
Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά brownies, το μείγμα παρασκευάζεται με λιωμένη λευκή σοκολάτα. Όσο απλή και αν είναι, η συνταγή αυτή δεν μοιάζει με καμία άλλη! Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε κάλεσμα, σε πάρτι στη δουλειά, σχολικές εκδηλώσεις και γενέθλια.
Υλικά
7 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
250 γρ. λευκή σοκολάτα
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
1 κούπα σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι. Στρώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και βουτυρώνουμε ξανά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε από τη φωτιά όταν λιώσει και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα λευκής σοκολάτας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά δυνατά για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη στα αυγά και χτυπάμε για 2-3 λεπτά έως ότου το μείγμα γίνει ανοιχτόχρωμο.
Σταματάμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα, τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Δεν θέλουμε να τα χτυπήσουμε υπερβολικά μόλις προστεθεί το αλεύρι, γιατί αυτό θα κάνει τα brownies σκληρά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα και τις σταγόνες σοκολάτας.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν τουλάχιστον για 4 ώρες για να επιτύχουμε την καλύτερη υφή.
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News