Ανακαλύψαμε το απόλυτο wearable για υγεία και καλύτερη ζωή

ανακαλύψαμε-το-απόλυτο-wearable-για-υγεία-και

Η επανάσταση των «έξυπνων» συσκευών, από τα tablet μέχρι τα κινητά τηλέφωνα, μάς έχει διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό σε πολλούς τομείς της ζωής μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε μία πληθώρα υποχρεώσεων. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, αυτές οι smart συσκευές μπορούν να αποτελούν… τα πιο hi-tech αξεσουάρ μας. 

Έτσι, και κάθε σύγχρονος άνθρωπος χρειάζεται έναν πολύτιμο σύμμαχο, που θα βρίσκεται στη διάθεσή του για να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες. Και τι καλύτερο από ένα Apple Watch

Κομψά, σε απίθανα σχέδια και χρώματα, καθώς επίσης και με πλήθος χρήσιμων και εύχρηστων εφαρμογών, είναι τα wearable που σου δίνουν κυριολεκτικά τα πάντα στα χέρια σου, ενώ αποδεδειγμένα μπορούν να σου σώσουν τη ζωή. 

Τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς Apple Watch έγιναν με το event της Apple, όπου παρουσιάστηκαν τα καινούργια μοντέλα της οικογένειας, επισημαίνοντας με χειροπιαστές αποδείξεις και μαρτυρίες χρηστών του ρολογιού, ότι πραγματικά σώζουν ζωές.

Το Apple Watch Series 8 είναι το πιο γερό και ασφαλές όλων, ενώ το Apple Watch SE σχεδιάστηκε για να προσφέρει όλες τις δυνατότητες που κάνουν το ρολόι να ξεχωρίζει. Και φυσικά, σε προσιτή τιμή. Παράλληλα, το Apple Watch Ultra είναι το πρώτο ρολόι της Apple που κατασκευάστηκε ειδικά για περιπετειώδεις χρήστες.

Apple Watch Series 8: Πιο «έξυπνο» και ανθεκτικό από ποτέ

Τα ρολόγια της τελευταίας γενιάς Apple Watch Series 8 διαθέτουν προηγμένους αισθητήρες που επιτρέπουν τη μέτρηση του οξυγόνου στο αίμα, ανιχνεύουν τις διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, πραγματοποιούν ηλεκτροκαρδιογράφημα, ενώ μετρούν τη θερμοκρασία, που κυρίως για τις γυναίκες αποτελεί εργαλείο – «κλειδί» για τον έλεγχο της ωορρηξίας.

Η υγεία και η ασφάλειά σου είναι σε πρώτο πλάνο και οι καινοτομίες που προσφέρει η νέα σειρά ολοκληρώνονται με την προσθήκη της λειτουργίας Ανίχνευσης Σύγκρουσης. Αν, εκτός των άλλων, οδηγείς κιόλας, τότε πραγματικά αυτή η λειτουργία αποδεικνύεται σωτήρια!

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%bf-wearable-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b90

Το Apple Watch έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί, αν βρίσκεσαι μπροστά σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Εμφανίζει ειδοποίηση επείγουσας κλήσης και στη συνέχεια καλεί αυτομάτως τα επείγοντα, μετά από 20 δευτερόλεπτα. Η λειτουργία αυτή υπάρχει σε όλα τα νέα μοντέλα της Apple, συμπεριλαμβανομένων των σειρών iPhone 14 και iPhone 14 Pro.

Το Apple Watch SE δεύτερης γενιάς αξίζει και δεν κοστίζει

To event της Apple έφερε και την ανανέωση της σειράς του Apple Watch SE που παρέχει όλες τις δυνατότητες που κάνουν ένα Apple Watch αξιόπιστο σύμμαχο υγείας και καλής φυσικής κατάστασης με λιγότερα χρήματα. Διαθέτει τη λειτουργία Ανίχνευσης Σύγκρουσης που είδαμε στο Apple Watch Series 8, εξίσου φωτεινή οθόνη Retina, τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και νέο S8 chip. 

Το νέο βασικό μοντέλο της οικογένειας προσφέρει τις λειτουργίες υγείας που κάνουν ένα Apple Watch να ξεχωρίζει, όπως η μέτρηση οξυγόνου και καρδιακού ρυθμού, καθώς και η παρακολούθηση της περιόδου. Περιλαμβάνει, ταυτόχρονα, πυξίδα, επιταχυνσιόμετρο, αλτίμετρο, γυροσκόπιο, καθώς και τη δυνατότητα εντοπισμού πτώσης. 

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%bf-wearable-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b92

Παράλληλα, οι προηγμένες μετρήσεις και οι λειτουργίες άσκησης δίνουν κίνητρο στον χρήστη να παραμένει υγιής και δραστήριος. Σε συνδυασμό με το λειτουργικό watchOS 9 το νέο Apple Watch SE γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας με εφαρμογές, χαρακτηριστικά και λειτουργίες που το κάνουν να είναι πολλά παραπάνω από μία απλή συσκευή. 

Τα νέα μοντέλα Apple Watch διατίθενται σε χρώματα Silver, Midnight και Starlight ενώ η σειρά 8 είναι έρχεται και σε (PRODUCT) RED έκδοση

Η υγεία σου είναι στο χέρι σου

Εφαρμογή «Καταγραφή Κύκλου»

Αναμφισβήτητα, κάθε γυναίκα είναι απαραίτητο να γνωρίζει το πόσο σταθερός ή όχι είναι ο κύκλος της, προκειμένου να προλάβει οποιαδήποτε ενδεχόμενη διαταραχή.

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%bf-wearable-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b94

Κι ενώ οι ρυθμοί της καθημερινότητας κυλούν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και η γυναίκα του σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη των προηγούμενων ετών. Προκειμένου να αντεπεξέλθουμε, λοιπόν, στις υποχρεώσεις μας, συχνά καταληγουμε να παραμελούμε τρόπον τινά τον εαυτό ή τον οργανισμό μας. Πολλές φορές θα ξεχάσουμε να τραφούμε σωστά, δεν θα προλάβουμε να ασκηθούμε, να κοιμηθούμε καλά ή θα παραλείψουμε να καταγράψουμε τον κύκλο μας.

Κι εδώ έρχεται ξανά το Apple Watch Series 8 που με την εφαρμογή της Καταγραφής κύκλου που επιτρέπει την συλλογή δεδομένων της εμμήνου ρύσεως, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό για κάθε γυναίκα, για τη γονιμότητα, τη σωματική και ψυχική της ευεξία ή τη γενικότερη ποιότητα ζωής της. Η εφαρμογή επιτρέπει την προσθήκη πληροφοριών ροής ή συμπτωμάτων.

Έτσι έχεις πρόσβαση στα δεδομένα προηγούμενων κύκλων και ειδοποίηση πρόβλεψης έναρξης της επόμενης περιόδου ή της ωορρηξίας. Το app αξιοποιεί έξυπνα ακόμα και τα δεδομένα των καρδιακών σου παλμών για τη βελτίωση των προβλέψεων.

Σε περίπτωση του Apple Watch Series 8 το βράδυ η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη θερμοκρασία του καρπού σου, προκειμένου να βελτιώνει τις προβλέψεις περιόδου και να παρέχει αναδρομικές εκτιμήσεις ωορρηξίας.

Παράλληλα, σου δίνει τη δυνατότητα να κοινοποιήσεις το ιστορικό κύκλου σου στον πάροχο υπηρεσιών υγείας σου για πιο εμπεριστατωμένες συζητήσεις.

Και το σημαντικότερο όλων: Τα δεδομένα της Καταγραφής Κύκλου σου παραμένουν στη συσκευή σου και κρυπτογραφούνται όταν το τηλέφωνό σου είναι κλειδωμένο με κωδικό, Touch ID ή Face ID.

Εφαρμογή «Ύπνος»

Κι επειδή η σύγχρονη γυναίκα είναι ταυτόχρονα επαγγελματίας, σύντροφος, μητέρα, όλες τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει θέλει να τις φέρνει εις πέρας και δεν είναι λίγες οι φορές που, εκτός από τον κύκλο, απορρυθμίζεται και το πολυτιμότερο αγαθό για την υγεία και την ηρεμία μας: τον ύπνο.

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%bf-wearable-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b96

Έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι ο ύπνος επτά έως οκτώ ώρες κάθε νύχτα είναι απαραίτητος για να κρατήσει τον εγκέφαλο μας υγιή, μειώνει το στρες και απομακρύνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και καρδιαγγειακών προβλημάτων. 

Και φυσικά μέσα στην «τρελή» καθημερινότητα, με ωράρια και δραστηριότητες που ξεκινούν νωρίς το πρωί και τελειώνουν αργά το βράδυ οι ώρες ύπνου έχουν μειωθεί δραματικά, με συνέπεια την απορρύθμιση του βιολογικού μας ρολογιού.

Και εδώ η «έξυπνη» τεχνολογία του Apple Watch Series 8 με την επιπρόσθετη λειτουργία «Ύπνος» της εφαρμογής «Υγεία».

Αυτή η λειτουργία σε βοηθά να ορίσεις στόχους ύπνου και να παρακολουθείς με την πάροδο του χρόνου την πορεία σου, σχετικά με την επίτευξη των στόχων αυτών.

Ο ποιοτικός ύπνος σού επιτρέπει να έχεις συγκέντρωση και περισσότερη ενέργεια. Ο ρόλος των έξυπνων συσκευών είναι να φέρνουν ξανά στο προσκήνιο ό,τι μικρό ή μεγάλη έχει αξία, όσο γεμάτη κι αν είναι η καθημερινότητά σου.

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%88%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%bf-wearable-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b98

Apple Watch Ultra:  Ανεβάζει τον πήχη σε αντοχή και ικανότητες

Αν είσαι της εξερεύνησης και της περιπέτειας, τότε η Apple δημιούργησε ένα ολοκαίνουριο μοντέλο σχεδιασμένο ακριβώς για αυτόν τον σκοπό και με… τιτάνια αντοχή. Το Apple Watch Ultra διαθέτει κάσα τιτανίου 49mm αεροδιαστημικής ποιότητας και ασύλληπτη αντοχή στη διάβρωση.

Η διάρκεια λειτουργίας της μπαταρίας του φτάνει τις 36 ώρες με δυνατότητα ρύθμισης χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας για ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία.

Εξοπλισμένο με σύστημα ακριβείας GPS διπλής συχνότητας, αντοχή στο νερό έως 100 μέτρα, Action button και εξαιρετική αντοχή σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, το Apple Watch Ultra προσαρμόζεται πλήρως στις ανάγκες χρηστών που λατρεύουν τις extreme δραστηριότητες σε προστασία ή μετρήσεις.

Θα μπορούσες να φανταστείς ποτέ ότι ένα ρολόι θα έκανε πολύ πιο εύκολη την καθημερινή σου ζωή με ένα άγγιμα ή απλά καταγράφοντας τους παλμούς της καρδιάς σου;

Μην περιμένεις, λοιπόν. Όλα είναι στο χέρι σου!

΄*Οι νέες σειρές είναι διαθέσιμες από 319€ στο επίσημο δίκτυο εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών Apple της iSquare: iStorm, Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Public, Media Markt, Electronet, You.gr, Document και iSystem