“Αγαπητές Γυναίκες, έχετε το δικαίωμα να τα θέλετε όλα και την υποχρέωση στον εαυτό σας να τα διεκδικήσετε αναπολογητικά”

αγαπητές-γυναίκες-έχετε-το-δικαίωμα

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και είναι η μέρα που γίνεται κατά κάποιον τρόπο κι ένας… απολογισμός με έρευνες και επίσημα στοιχεία σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ισότητα των φύλων και τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.

Και είναι κάθε χρόνο θλιβερό, το γεγονός ότι η πρόοδος που σημειώνεται δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Όμως, δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, το συναντάμε και οι ίδιες στην καθημερινότητά μας, όπου αντιμετωπίζουμε προκαταλήψεις και δυσκολίες. Όπου συχνά μας λένε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε, ότι δεν είμαστε αρκετά δυνατές ή αρκετά έξυπνες. Και απογοητευόμαστε.

Όμως, δεν είναι έτσι. Η life coach, dr Νάνσυ Μαλλέρου, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, μοιράζεται με τις αναγνώστριες του Infowoman.gr, ένα σημαντικό μήνυμα ενθάρρυνσης κι εμπιστοσύνης στον εαυτό μας και την αξία μας ως Γυναίκες!

Έχετε το δικαίωμα να τα θέλετε όλα και την υποχρέωση στον εαυτό σας να τα διεκδικήσετε αναπολογητικά

“Αγαπητές γυναίκες,

Απευθύνομαι σήμερα σ’ εσάς για να σας πω πόσο περήφανη είμαι που είστε γυναίκες. Είμαι εδώ για να σας ενθαρρύνω και να σας υποστηρίξω σε αυτήν την πορεία που λέγεται ζωή.

Πολλές φορές, οι γυναίκες αντιμετωπίζουμε προκαταλήψεις και δυσκολίες στη ζωή μας. Συχνά μας λένε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε, ότι δεν είμαστε αρκετά δυνατές ή αρκετά έξυπνες. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο κόσμος χρειάζεται τη φωνή σας, τις ιδέες σας και την ενέργειά σας.

Ξέρω ότι μερικές φορές ο ρόλος της γυναίκας ορίζεται ως ένας συγκεκριμένος ρόλος. Μπορεί να σας έχουν πει ότι η θέση σας είναι στο σπίτι, κατώτερα στην ιεραρχία, στο πλευρό του συντρόφου σας, στη φροντίδα κάποιου άλλου ή όλων μαζί. Αλλά σας λέω σήμερα, ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Είστε πολύ περισσότερα από αυτό.

Κάθε μία από εσάς έχει το δικό της ταλέντο και τη δική της δύναμη. Μπορεί να είστε καλλιτέχνιδες, επιχειρηματίες, εργάτριες, εκπαιδευτικοί, μηχανοδηγοί, ηγέτες, πολιτικοί, γιατροί, ηλεκτρολόγοι ή αστροφυσικοί. Μπορεί να είστε μητέρες, κόρες, αδελφές ή φίλες. Ό,τι και όσα κι αν είστε, σας ενθαρρύνω να ακολουθήσετε τα όνειρά σας και να εκφράσετε τη φωνή σας.

Οι γυναίκες έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία και συνεχίζουν να το κάνουν. Οι γυναίκες φέρνουν μια μοναδική προοπτική και πολύτιμες δεξιότητες στον κόσμο. Διαθέτουν μια αντιληπτική φύση που τους επιτρέπει να συνδέονται με άλλους σε βαθύτερο επίπεδο. Είναι δημιουργικές, εντυπωσιακές και προσαρμοστικές, και εξαίρονται σε πεδία που απαιτούν συνεργασία και ομαδικότητα φέρνοντας πολύ υψηλά ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα. Οι γυναίκες είναι ηγέτες, αντέχουν στην αλλαγή, είναι ανθεκτικές και προσαρμοστικές και η συνεισφορά τους είναι ουσιώδης για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, θέλω να μιλήσω σε όλες εσάς, γιατί είμαι πεπεισμένη ότι κάθε μία από εσάς είναι μια ξεχωριστή και αξιόλογη προσωπικότητα. Όλες μας έχουμε δικό μας ταλέντο, δικές μας ιδιαιτερότητες και δυνατότητες. Σήμερα, θέλω να σας ενθαρρύνω και να σας δώσω τη δύναμη να ακολουθήσετε τα όνειρά σας και να καταφέρετε ό,τι θέλετε.

Έχετε το δικαίωμα να τα θέλετε όλα και την υποχρέωση στον εαυτό σας να τα διεκδικήσετε αναπολογητικά.

Ο κόσμος χρειάζεται το σθένος και την εσωτερική ομορφιά σας

Ποτέ μην το ξεχνάτε!”.

%ce%b1%ce%b3%ce%b1%cf%80%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b3%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%ba%ce%b5%cf%82-%ce%ad%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bc%ce%b10

Η Dr Νάνσυ Μαλλέρου δραστηριοποιείται στον χώρο του Coaching και της ψυχικής υγείας από το 2006. Είναι CEO της Life Clinic Group, συγγραφέας 2 βιβλίων best seller, από τις κορυφαίες coaches και περιζήτητη οµιλήτρια. Το 2021 ίδρυσε το Nama Tribe, την πρώτη ελληνική συνδροµητική πλατφόρµα Coaching & Wellbeing, µε παρουσία σε 11 χώρες του κόσµου, που τιµήθηκε µε το βραβείο «Wellbeing Expert of the Year».

Διαβάστε επίσης

Οι Chórεs δεν είναι μία απλή χορωδία – Είναι η δύναμη της γυναικείας Φωνής

“Women can Fight”: Οι γυναίκες μπορούν να μάχονται σε κάθε τομέα της ζωής (Περιστέρι 26/3)

Σχετικά Άρθρα
Η Σοφία Μουτίδου ποζάρει με μαγιό και δείχνει το σώμα της χωρίς ρετούς - Το σημαντικό μήνυμα που στέλνει
Η Σοφία Μουτίδου ποζάρει με μαγιό και δείχνει το σώμα της χωρίς ρετούς – Το σημαντικό μήνυμα που στέλνει
Γιώργος Μπένος: "Έλεγαν ότι είμαι γκέι, δεχόμουν bullying και απειλές"
Γιώργος Μπένος: “Έλεγαν ότι είμαι γκέι, δεχόμουν bullying και απειλές”
Τι αποκαλύπτει για έναν άνδρα η ηλικία της γυναίκας που επιλέγει;
Τι αποκαλύπτει για έναν άνδρα η ηλικία της γυναίκας που επιλέγει;
Έλενα Παπαρίζου: Οι αμφιβολίες για τη σεξουαλικότητά της και τα... άφυλα παιδιά!
Έλενα Παπαρίζου: Οι αμφιβολίες για τη σεξουαλικότητά της και τα παιδιά που γεννιούνται…άφυλα!
Παγκόσμια υπόκλιση στον Άλεξ Ρόκα: Με 76% εγκεφαλική παράλυση τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης!
Παγκόσμια υπόκλιση στον Άλεξ Ρόκα: Με 76% εγκεφαλική παράλυση τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βαρκελώνης!
Αποκάλυψη-βόμβα από Ανδρέα Μικρούτσικο: «Ήμουν ο πρώτος άνδρας της Όλγας Τρέμη»
Αποκάλυψη-βόμβα από Ανδρέα Μικρούτσικο: «Ήμουν ο πρώτος άνδρας της Όλγας Τρέμη»

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του