Υπάρχουν κάποιες τροφές που θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας μας και στο ψυγείο ανά πάσα στιγμή!
Αυτές οι τροφές είναι οικονομικές, εύκολες στη χρήση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές και διαφορετικές συνταγές, καθιστώντας τις τέλειες για γρήγορα και υγιεινά γεύματα.
Η Διατροφολόγος Μαρία Παρίση, μας λέει ποιες είναι οι 10 τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα μας.
- Βρώμη: Ιδανική για πρωινό και smoothies. Πλούσια σε φυτικές ίνες που κρατούν την ενέργεια σταθερή.
- Αυγά: Πηγή πρωτεΐνης και εύκολα στο μαγείρεμα. Μπορείτε να τα απολαύσετε βραστά, ομελέτα ή με λαχανικά.
- Γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό): Ιδανικό για πρωινό, σνακ ή βάση για ντρέσινγκ.
- Κατεψυγμένα Λαχανικά: Εύκολη και θρεπτική προσθήκη σε οποιοδήποτε γεύμα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τη φρεσκάδα τους.
- Φακές και Όσπρια: Πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, τέλειες για σαλάτες, σούπες ή σαν κυρίως γεύμα.
- Ξηροί καρποί: Εύκολα σνακ με υγιεινά λιπαρά. Μπορείτε να τους προσθέσετε σε γιαούρτι, σαλάτες ή σνακ.
- Φρούτα (κατά προτίμηση φρέσκα ή κατεψυγμένα): Τέλειο για ενδιάμεσα γεύματα και smoothies.
- Ελαιόλαδο: Για να προσθέσετε γεύση και υγιεινά λιπαρά στις σαλάτες και τα γεύματά σας.
- Κινόα: Ιδανική για σαλάτες και συνοδευτικό πιάτο, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.
- Τυρί (κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών): Ιδανικό για σνακ, σαλάτες και σάντουιτς
Διαβάστε επίσης
- Γιατί τρώμε όταν βαριόμαστε; – Ποια τρόφιμα να προτιμούμε για “τσιμπολόγημα”
- Αυτά είναι τα 6 πιο βλαβερά σνακ για την υγεία μας – Τι να προτιμούμε
Σχετικά Άρθρα
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News