Αρχική > News > Φάρμα με 50.000 κροκόδειλους ετοιμάζει ο οίκος Hermès για τις διάσημες τσάντες του

Φάρμα με 50.000 κροκόδειλους ετοιμάζει ο οίκος Hermès για τις διάσημες τσάντες του

Ο κορυφαίος γαλλικός οίκος Hermès θέλει να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες φάρμες στην Αυστραλία, όπου θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 50.000 κροκόδειλους αλμυρού νερού, προκειμένου να μετατραπούν σε πολυτελή είδη όπως τσάντες και παπούτσια.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή δέχθηκε πυρά από ομάδες προστασίας ζώων, που αναφέρουν ότι άλλοι οίκοι μόδας δεν χρησιμοποιούν πλέον δέρματα εξωτικών ζώων για λόγους σκληρότητας. Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα Guardian, ανησυχούν για την ευημερία των κροκοδείλων και επισημαίνουν πως η εκτροφή τους για πολυτελή αγαθά δεν είναι πλέον μοντέρνα.

Η κυβέρνηση της βόρειας επικράτειας της Αυστραλίας, έχει ήδη χορηγήσει την έγκριση ανάπτυξης του έργου, με έγγραφα να δείχνουν ότι η φάρμα θα περιλαμβάνει ένα εργαστήριο επώασης αυγών, εκκολαπτήριο και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.

Σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν στην Αρχή Προστασίας Περιβάλλοντος της περιοχής, το αγρόκτημα του οίκου Hermès θα απασχολεί 30 άτομα και θα ξεκινήσει αρχικά με 4.000 κροκόδειλους ενώ θα φτάσει τους 50.000, πράγμα που σημαίνει πως θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγροκτήματα κροκοδείλων στην Αυστραλία.

Βάναυση η μεταχείριση των κροκοδείλων

Η δρ. Τζεντ Γκουντφέλοου, ανώτερη αξιωματικός πολιτικής της οργάνωσης RSPCA Australia, δήλωσε ότι η κοινωνία παραμένει αντίθετη στη θανάτωση οποιουδήποτε ζώου, «όπου ο σκοπός του θανάτου του είναι πρωτίστως για την παραγωγή ενός μη απαραίτητου είδους πολυτελείας όπως γούνα ή δέρμα». Πρόσθεσε επίσης ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες των πρακτικών που θα χρησιμοποιηθούν στο συγκεκριμένο αγρόκτημα.

Πηγή κεντρικής φώτο: Instagram @hermes_ginza_xiaoma