Αρχική > Featured > Φάγαμε παγωτό στην πιο πολυσυζητημένη τζελατερία της πλατείας Μαβίλη

Φάγαμε παγωτό στην πιο πολυσυζητημένη τζελατερία της πλατείας Μαβίλη

Αν τύχει και περάσετε από τη πλατεία Μαβίλη, ιδιαίτερα τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα δείτε κόσμο συγκεντρωμένο έξω από μία μικρή τζελατερία, που είναι κυριολεκτικά κρυμμένη ανάμεσα στη δημοφιλή Pizza Flower και τα λαοφιλή μπαρ «Κύριος» και «Μπρίκι».

Ο λόγος για το Epik Gelato μια μικρή τζελατερία με χειροποίητο παγωτό που παρασκευάζεται από γάλα, χωρίς σκόνες, χημικά και πρόσθετα, που οι ιδιοκτήτες του προμηθεύονται από την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού έξω από την Κόρινθο.

Εμείς κάναμε μία στάση για να δοκιμάσουμε τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το παγωτό για το οποίο σχηματίζονται κάθε μέρα ολόκληρες ουρές.

Στα ψυγεία του Epik Gelato υπάρχουν ξεχωριστοί και ιδιαίτεροι συνδυασμοί, όπως το καϊμάκι με σαλέπι Ηπείρου και μαστίχα Χίου, το τριαντάφυλλο με γλυκό τριαντάφυλλο, ο χαλβάς με βιολογικό ταχίνι, αλλά και πιο κλασικές όπως βανίλια Μαδαγασκάρης, πραλίνα από φουντούκια Πέλλης ή το φιστίκι με φιστίκι Αιγίνης. Επίσης, όλα τα RASPBERRY σορμπέ είναι φτιαγμένα με φρέσκα κόκκινα σμέουρα από Σέρρες, χωρίς χρώματα, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά.

Ο κατάλογος ιντριγκάρει από την πρώτη…ματιά, καθώς οι γεύσεις είναι ιδιαίτερες, παραδοσιακές και ιδιαίτερα ευφάνταστες. Τις εντυπώσεις έκλεψε ο συνδυασμός Χαλβάς & Ταχίνι gelato (φτιαγμένο με βιολογικό ταχίνι, βιολογικό χαλβά ‘Το Περίβολι’ και 60 % σοκολάτα) και το Τριαντάφυλλο & LOKUM (gelato φτιαγμένο με lokum από Σύρο, ροζέ πέταλο γλυκό του κουταλιού και νιφάδες καρύδας). Την καρδιά μας ωστόσο κέρδισε με διαφορά το νοστιμότατο παγωτό σύκο που φτιάχνεται με κατίκι Δομοκού και γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο της οικογένειας Τέσκου από την Ικαρία. Έχει απαλό πράσινο χρώμα λόγω μιας μικρής ποσότητας από το σιρόπι του γλυκού που προστίθεται στο παγωτό.

Αξίζει να δοκιμάσει κάποιος το Epik Gelato; Ασυζητητί. Οι γεύσεις του είναι ακαταμάχητες, ευφάνταστες και μοναδικές.

Info:

Epik Gelato

Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη,