Αρχική > Τι Νέα; > Ευθυμία Στεργίου: Η 77χρονη υποψήφια των πανελλαδικών εξετάσεων που διεκδικεί μια θέση στο πανεπιστήμιο

Ευθυμία Στεργίου: Η 77χρονη υποψήφια των πανελλαδικών εξετάσεων που διεκδικεί μια θέση στο πανεπιστήμιο

PANELLADIKESΗ 77χρονη Ευθυμία Στεργίου είναι ίσως η μοναδική… μαμά που δεν συνοδεύει το παιδί της στο σχολείο για τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά τη συνοδεύει ο γιός της, αφού είναι εκείνη υποψήφια για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι η γυναίκα που πάντα ήθελε να σπουδάσει αλλά οι συνθήκες της ζωής της δεν της το επέτρεψαν. Και μπορεί τα χρόνια να πέρασαν αλλά εκείνη δεν εγκατέλειψε ποτέ το όνειρό της. Και πριν από σχεδόν δυο χρόνια αποφάσισε να γραφτεί σε ένα εσπερινό λύκειο όχι μόνο για να πάρει απολυτήριο αλλά και να διεκδικήσει τη θέση της σε κάποιο πανεπιστήμιο!

Η Ευθυμία Στεργίου είναι από τη Σαμοθράκη και είναι μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αλεξανδρούπολης. Το πρωί της Δευτέρας (16.05.2016) ήταν ανάμεσα στους μαθητές που κάθισαν στο θρανίο για να γράψουν έκθεση. Είχε φτάσει η στιγμή να «αγγίξει» το παιδικό της όνειρο!

Ο γιος της Σάββας Στεργίου, εκείνος που τη συνόδευσε στο σχολείο για να δώσει εξετάσεις, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια του σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Αφού της εύχεται καλή επιτυχία στην προσπάθειά της στη θεωρητική κατεύθυνση, αναφέρει πως ήταν εκείνος που την παρότρυνε πριν δύο χρόνια να επιστρέψει στα σχολικά θρανία, γνωρίζοντας από τις εξιστορήσεις της το πόσο πολύ ήθελε να είχε συνεχίσει το σχολείο και μετά την πέμπτη τάξη δημοτικού, για να γίνει δασκάλα.

Δηλώνει περήφανος για την προσπάθειά της, για τη συνέπεια και τον ζήλο που επέδειξε επί δύο χρόνια μέχρι την αποφοίτησή της από εσπερινό λύκειο, καθώς και για την ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζει τις πολυπόθητες γι’ αυτήν εξετάσεις. «Δεν έχω άγχος. Περιμένω την ώρα και τη στιγμή παιδί μου που θα καθίσω σε εκείνο το θρανίο και θα πάρω το στυλό για να γράψω την πρώτη γραμμή στην κόλλα των εξετάσεων» ήταν η απάντηση στο γιο της όταν τη ρώτησε πώς νιώθει, συνοδεύοντάς την στο εξεταστικό κέντρο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενό του.

Μάλιστα στη σχετική ανάρτηση του περήφανου γιου απάντησε και ο διευθυντής του Εσπερινού Λυκείου Αλεξανδρουπόλεως κος Νίκος Ρηγόπουλος, που φοιτά η κα Στεργίου “Σάββα, Για δύο χρόνια που έβλεπα την μητέρα σου στο σχολείο με εντυπωσίασε και με ενθουσίασε το πόσο άνετα στεκόταν στο μάθημα και πόσο άνετα διαχειριζόταν την σχολική ζωή.Ήταν άψογη απέναντι στους καθηγητές στους συμμαθητές της και δημιούργησε παράδειγμα για το σχολείο μας το Εσπερινό Λύκειο Αλεξανδρούπολης.Σήμερα το πρωί πάλι τυπική προσπαθούσε να εμψυχώσει τους νεώτερους συμμαθητές της.Να είναι Γερή και εσείς Γεροί να την χαίρεστε.Μπράβο!.”