Σνίτσελ κοτόπουλου στο φούρνο – Εύκολα και γρήγορα

snitsel kotopoylo

Μια κλασική αγαπημένη συνταγή. Ένα φαγητό το οποίο αγαπούσαμε πολύ ως παιδιά γίνεται εύκολα, δεν λερώνει πολύ την κουζίνα μας και παραμένει γευστικότατο!

Φτιάξτε, λοιπόν, σνίτσελ κοτόπουλου και θυμηθείτε τα παλιά. Συνοδεύστε το με γευστική σαλάτα λαχανικών, ρύζι ή πατάτες και απολαύστε…

Υλικά:

1 κουταλιά ελαιόλαδο

6 στήθη κοτόπουλο, κομμένα στην μέση

3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

2 κούπες τρίμματα χωμιού, με αλατοπίπερο

1 κουταλιά πάπρικα

1 μεγάλο λεμόνι και το ξύσμα του

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220ο και απλώνεται στη σχάρα του φούρνου χαρτί ψησίματος. Πάνω της στρώστε λίγο αλουμινόχαρτο και λαδώστε το ελαφρά. Τοποθετήστε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο στον φούρνο.

Χτυπήστε το κοτόπουλο ώστε να γίνει ακόμα πιο λεπτό και αλατοπιπερώστε. Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατέψτε την πάπρικα και το αλεύρι. Σε ένα άλλο πιάτο ανακατέψτε τα τρίμματα του ψωμιού με το λεμόνι και σε ένα τρίτο χτυπήστε τα αυγά με το αλατοπίπερο. Βουτύξτε το κοτόπουλο πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στα τρίμματα ψωμιού.

Βγάλτε τη σχάρα από τον φούρνο και τοποθετήστε πάνω στη λαδόκολλα τα στήθη κοτόπουλου. Πασπαλίστε με λίγο λάδι ακόμα και βάλτε τα στον φούρνο για 5-6 λεπτά. Γυρίστε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά και συνεχίστε το ψήσιμο για 5-6 λεπτά ακόμα. Τα σνίτσελ σας είναι έτοιμα όταν η σάρκα τους είναι λευκή και τα τρίμματα του ψωμιού χρυσίζουν.

Τηγανητά φιλέτα αλά κρέμ. Plus: Τι, ακριβώς, είναι το ψαρονέφρι;

Κοτόπουλο με μανιτάρια: Το αγαπημένο φαγητό της Λιζ Τέιλορ γίνεται μέσα σε 40 λεπτά!

Τραγανό κοτόπουλο στο τηγάνι. Plus: Τι μας προσφέρει το σιμιγδάλι;

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του