Μια κλασική αγαπημένη συνταγή. Ένα φαγητό το οποίο αγαπούσαμε πολύ ως παιδιά γίνεται εύκολα, δεν λερώνει πολύ την κουζίνα μας και παραμένει γευστικότατο!
Φτιάξτε, λοιπόν, σνίτσελ κοτόπουλου και θυμηθείτε τα παλιά. Συνοδεύστε το με γευστική σαλάτα λαχανικών, ρύζι ή πατάτες και απολαύστε…
Υλικά:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
6 στήθη κοτόπουλο, κομμένα στην μέση
3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
2 κούπες τρίμματα χωμιού, με αλατοπίπερο
1 κουταλιά πάπρικα
1 μεγάλο λεμόνι και το ξύσμα του
Εκτέλεση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220ο και απλώνεται στη σχάρα του φούρνου χαρτί ψησίματος. Πάνω της στρώστε λίγο αλουμινόχαρτο και λαδώστε το ελαφρά. Τοποθετήστε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο στον φούρνο.
Χτυπήστε το κοτόπουλο ώστε να γίνει ακόμα πιο λεπτό και αλατοπιπερώστε. Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατέψτε την πάπρικα και το αλεύρι. Σε ένα άλλο πιάτο ανακατέψτε τα τρίμματα του ψωμιού με το λεμόνι και σε ένα τρίτο χτυπήστε τα αυγά με το αλατοπίπερο. Βουτύξτε το κοτόπουλο πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στα τρίμματα ψωμιού.
Βγάλτε τη σχάρα από τον φούρνο και τοποθετήστε πάνω στη λαδόκολλα τα στήθη κοτόπουλου. Πασπαλίστε με λίγο λάδι ακόμα και βάλτε τα στον φούρνο για 5-6 λεπτά. Γυρίστε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά και συνεχίστε το ψήσιμο για 5-6 λεπτά ακόμα. Τα σνίτσελ σας είναι έτοιμα όταν η σάρκα τους είναι λευκή και τα τρίμματα του ψωμιού χρυσίζουν.
Τηγανητά φιλέτα αλά κρέμ. Plus: Τι, ακριβώς, είναι το ψαρονέφρι;
Κοτόπουλο με μανιτάρια: Το αγαπημένο φαγητό της Λιζ Τέιλορ γίνεται μέσα σε 40 λεπτά!
Τραγανό κοτόπουλο στο τηγάνι. Plus: Τι μας προσφέρει το σιμιγδάλι;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News