Μοιάζει αρκετά περίπλοκο και όμως γίνεται μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Το σημερινό μας φαγητό είναι εύκολο, γρήγορο, αλλά κυρίως νόστιμο!




Θα εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του, αλλά δεν θα σας κουράσει καθόλου. Γιατί;

Επειδή αυτό που ουσιαστικά κάνετε είναι να ανακατεύετε κους κους με μερικά πολύ νόστιμα, ζουμερά και γευστικά υλικά της κουζίνας σας!

Υλικά:

Για το κους – κους

1 κούπα ζωμός κοτόπουλο

1 1/4 της κούπας κους-κους

3/4 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι

Για τα συνοδευτικά

2 κονσέρβες τόνος σε λάδι

500 γρ. τομάτες τσέρι κομμένες στη μέση

1/2 κούπα πιπεριές Τοσκάνης κομμένες

1/4 της κούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

1/4 της κούπας κάπαρη

1 λεμόνι κομμένο στα τέσσερα

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Βράστε το ζωμό και αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίξτε το κους κους στον ζωμό και ανακατέψτε. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη. Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατέψτε τον τόνο, τις τομάτες, τον μαϊντανό, την κάπαρη και τις πιπεριές. Ανακατέψτε το κους  κους με ένα πηρούνι, ρίξτε λίγο λάδι και αλατοπιπερώστε. Γαρνίρετε με το μείγμα του τόνου και συνοδέψτε με τις φέτες λεμονιού!

Συνταγή και μυστικά από τη Martha Stewart -Πώς να προετοιμάσετε Κους κούς!

Γαρίδες με κους κους. Plus: Σκόρδο και άλλες 4 τροφές που χαρίζουν μακροζωία!

Τόνος με σπανάκι και grapefruit. Plus: Πώς μας χορταίνει το grapefruit;

από sstrempa