Ένα φρούτο αγαπημένο σε πολλούς η μπανάνα έχει πολλά να δώσει στον οργανισμό μας. Πώς γίνεται, όμως, να τις διατηρήσουμε φρέσκες για περισσότερο; Ναι, είναι δύσκολο να τις κρατήσουμε κίτρινες για καιρό, αλλά όχι ακατόρθωτο!

Αν θέλετε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε τις μπανάνες σε γλυκό, όπως εμείς σήμερα, καλό θα ήταν να τις βουτήξετε σε λίγο χυμό λεμονιού ή κάποιον χυμό φρούτου για να παραμείνει κίτρινη για περισσότερο!


Υλικά:

Βάση:

300 γρ. μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ

250 γρ. βούτυρο λιωμένο

Γέμιση:

3 μπανάνες λιωμένες

300 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Γαρνίρισμα:

250 γρ. κουβερτούρα

50 γρ. βούτυρο

Κερασάκια ή berries γλασέ

Εκτέλεση: Τρίβετε τα μπισκότα στο μπλέντερ, λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε με αυτό τα μπισκότα. Ανακατεύετε καλά και στρώνετε τη βάση στη φόρμα! Λιώνετε τις μπανάνες και τις ανακατεύετεμε την πραλίνα.

Στρώνετε με το μείγμα σοκολάτας τα μπισκότα και λιώνετε σοκολάτα υγείας σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά και γεμίζετε ένα κορνέ με την λιωμένη σοκολάτα! Το αφήνετε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει ελαφρώς και στην συνέχεια γαρνίρετε με την σοκολάτα την τάρτα σας. Στολίζετε με τα φρούτα.

Τάρτα frangipane με δαμάσκηνα και γλάσο από limonchello. Plus: Γιατί τα δαμάσκηνα θεωρούνται υπερτροφή;

Εύκολη τάρτα κοτόπουλου με φύλλο κρούστας. Plus: Ποια η ιστορία αυτού του φύλλου;

Σοκολατένια τάρτα με φράουλες!

Εύκολη τάρτα με τυρί. Plus: Γιατί την λέμε quiche lorraine;

από sstrempa