18edf01_e_vert

Το quiche lorraine είναι γνωστό ως η αυθεντική συνταγή από την οποία προήλθαν όλες οι άλλες παραλλαγές του quiche. Η ονομασία έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά στην πόλη Nancy, πρωτεύουσα της Λωρραίνης, το 1605. Αρχικά, η γέμιση αποτελούνταν μόνο από αυγά και κρέμα γάλακτος. Κατά το 19ο αιώνα, πρόσθεσαν μικρές λωρίδες μπέικον που χαρακτηρίζει το quiche Lorraine του σήμερα.

Το όνομά του, όμως, δεν έχει καμία σχέση με το φιλί, αλλά με τη γαλλική περιοχή της Λωραίνης! Η καταγωγή της λέξης είναι γερμανική. Küchen και σημαίνει κέικ. Στη γαλλική επαρχία, όμως, την έκαναν quiche!


Ψήνεται και σερβίρεται στο ίδιο μπολ είναι έτοιμο σε 15 λεπτά και δεν χρειάζεται φούρνο!

Υλικά:

1 μεγάλο αυγό

4 ντοματίνια

1 κ.σ. (15ml) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1/8 φλιτζανιού ψωμί σε κομματάκια

1 ½ κ.σ. πλήρες γάλα ή κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. τριμμένο τυρί ημίσκληρο

1 κ.σ.  φρέσκο κρεμμυδάκι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση: 

Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και το ψωμί σε μικρά κομματάκια. Σπάστε το αυγό σε ένα βαθύ σκεύος. Προσθέστε το γάλα, το βούτυρο και αλατοπιπερώστε. Χτυπήστε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίξτε το τυρί και προσθέστε το ψωμί και τα ντοματίνια σε στρώσεις. Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμυδάκι, αλλά μην ανακατεύετε. Ψήστε στον φούρνο μικροκυμάτων, σε υψηλή θερμοκρασία, για ένα λεπτό. Συνεχίστε το ψήσιμο ανά διαστήματα 15 δευτερολέπτων μέχρι να ψηθεί το αυγό και να φουσκώσει ελαφρώς η κις.

 

 

από sstrempa