Αρχική > Featured > Eurovision 2019: Ελλάδα και Κύπρος στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου

Eurovision 2019: Ελλάδα και Κύπρος στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου

Κι ενώ τα στοιχήματα τις τελευταίες μέρες μάς είχαν απογοητεύσει, μετά την ολοκλήρωση του Α’ ημιτελικού της Eurovision η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονταν στην πρώτη 10άδα που οδηγείται στον τελικό του Σαββάτου.

Δεκαεπτά χώρες εμφανίστηκαν στη σκηνή του Τελ Αβίβ, στον πρώτο αυτό ημιτελικό της Eurovision για μια θέση στον τελικό του Σαββάτου. Μόνο δέκα όμως μπορούσαν να πάρουν το εισιτήριο μετά την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών, αλλά και του τηλεοπτικού κοινού, μεταξύ των οποίων και η Τάμτα και η Κατερίνα Ντούσκα.

Οι παρουσιαστές της Eurovision έλαβαν στα χέρια τους τα αποτελέσματα και ανακοίνωσαν τα ονόματα των χωρών που κατάφεραν να προκριθούν.

Οι δέκα χώρες που προκρίνονται είναι

Ελλάδα

Λευκορωσία

Σερβία

Κύπρος

Εσθονία

Τσεχία

Αυστραλία

Ισλανδία

Σαν Μαρίνο

Σλοβενία

Πρώτη πέρασε η Ελλάδα στον τελικό

Σύμφωνα με τα στοιχήματα λίγο πριν ξεκινήσει ο ημιτελικός και Ελλάδα και Κύπρος αναμένεται να περάσουν στον μεγάλο τελικό της Eurovision. Η Κατερίνα Ντούσκα, μάλιστα, αν και αντιμετώπισε προβλήματα στη δεύτερη πρόβα φαίνεται πως εντυπωσίασε με την ιδιαίτερη φωνή της και περνά πρώτη στον τελικό του Σαββάτου, αφήνοντας πίσω της την Τάμτα, σύμφωνα με τις στοιχηματικές αποδόσεις.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς σαφέστατα, ο αποκλεισμός της Ουγγαρίας, ενώ εντός δεκάδας το Σαν Μαρίνο, που οι στοιχηματικές αποδόσεις έδιναν στην 15η θέση, όπως και η Λευκορωσία που εμφανιζόταν εκτός τελικού και στην 13η θέση.

Πρώτη συμμετοχή στον Α’ Ημιτελικό, στο Τελ Αβίβ, η Τάμτα που εντυπωσίασε το βράδυ της Τρίτης.

Παρά τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών, που στοίχισαν στην Κύπρο έξι θέσεις στην κατάταξη με βάση τα γραφεία στοιχημάτων, η Τάμτα και η ομάδα της φαίνεται πως κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό που παρακολούθησε από κοντά τον ημιτελικό της Eurovision.

Ρομαντική και ιδιαίτερη η εμφάνιση της Κατερίνας Ντούσκα

Λίγο πριν κλείσουν οι 17 χώρες, στην 16η θέση, η Ελλάδα και η Κατερίνα Ντούσκα έβαλαν ρομαντισμό στον ημιτελικό της Eurovision, με το κομμάτι Better Love και τα ξεχωριστά φωνητικά της ελληνικής συμμετοχής.