Η ταινία «Grease» που άφησε εποχή με τη μουσική, τις χορογραφίες και τα εντυπωσιακά κοστούμια της, επιστρέφει και κάνει τους φανατικούς θαυμαστές της να παραληρούν! Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο σεναριογράφος John August ετοιμάζει ένα prequel της διαχρονικής ταινίας του 1978 με τίτλο «Summer Loving».

Η πλοκή της νέας ταινίας

Μπορεί ο σκηνοθέτης και το καστ να μην έχουν αποκαλυφθεί ακόμα, όμως γνωρίζουμε μερικά στοιχεία για το σενάριο. Η ταινία αντλεί την πλοκή της από το τραγούδι «Summer Nights» που ακούγεται στην πρώτη ταινία, το οποίο περιγράφει το σύντομο αλλά ρομαντικό φλερτ ανάμεσα στους χαρακτήρες του John Travolta και της Olivia Newton-John, Danny Zuko και Sandy Olsson. Αν δεν έχετε ακούσει το τραγούδι ή δεν έχετε δει την θρυλική ταινία, οι στίχοι περιγράφουν το καλοκαίρι του Danny και της Sandy, καθώς αφηγούνται στους φίλους τους πώς γνωρίστηκαν.

Ενώ λοιπόν η Sandy θυμάται το φλερτ σαν μια αθώα ιστορία αγάπης, σύμφωνα με τους στίχους του τραγουδιού («Μου έπιασε φιλικά το χέρι… Ήταν γλυκός, ήταν μόλις 18»), ο Danny μιλάει για εκείνη στους φίλους του με περισσότερα υπονοούμενα!


Αξίζει να σημειωθεί ότι το soundtrack της ταινίας, με επιτυχίες όπως το «Hopelessly Devoted to You», το «Summer Nights» και το «You’re the One That I Want», είναι ένα από εκείνα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Η ταινία έκανε την Olivia Newton-John παγκόσμιο αστέρι της υποκριτικής και απέδειξε ότι ο John Travolta είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Το «Grease 2» κυκλοφόρησε τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη ταινία αλλά δεν σημείωσε την ίδια επιτυχία.

από Μαρία Ιωαννάτου