Έπειτα από μία πυρκαγιά σε οικία στο Νιου Φέρφιλντ του Κονέκτικατ, οι πυροσβέστες πόσταραν δύο φωτογραφίες από δύο εικόνες που αντίκρισαν μέσα στο ίδιο σπίτι. Στόχος τους να βοηθήσουν τον κόσμο να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να κοιμούνται με κλειστή την πόρτα στα υπνοδωμάτια.

Κι όμως, οι περισσότεροι μέσα στα σπίτια μας κοιμόμαστε με την πόρτα του υπνοδωματίου μας ανοιχτή, καθένας για το δικό του λόγο, που είναι μάλιστα έτοιμος να τον στηρίξει και με επιχειρήματα. Για παράδειγμα, αν συμβεί κάτι να είναι έτοιμος να πεταχτεί προς τα έξω ή οι γονείς θέλουν να έχουν την προσοχή τους στο δωμάτιο των παιδιών κ.ά.

Οι εν λόγω πυροσβέστες όμως, θέλοντας να επιστήσουν την προσοχή του κοινού και να δείξουν γιατί είναι σημαντικό να κοιμόμαστε με την πόρτα του υπνοδωματίου κλειστή, μοιράστηκαν δύο φωτογραφίες, που σοκάρουν.

Η εμπειρία τους συγκλονίζει

Στα τέλη Ιανουαρίου, η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία στο Νιου Φέρφιλντ έπρεπε να τρέξει για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε μια κατοικία. Η φωτιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές.


Μπροστά σε μια εικόνα όμως οι πυροσβέστες έμειναν άναυδοι. Όταν αντίκρισαν την ίδια πόρτα από μέσα και απ’ έξω.

Όταν ο καπνός και οι φλόγες τύλιξαν την εξωτερική πλευρά μιας πόρτας υπνοδωματίου, η εσωτερική πλευρά της πόρτας έμεινε σχεδόν άθικτη – γεγονός που αποδεικνύει ότι απλά κλείνοντας μια πόρτα υπνοδωματίου, μπορεί να αποβεί σωτήριο.

This morning members of New Fairfield’s Fire Departments along with mutual aid departments responded to a residential…

Gepostet von Town Of New Fairfield's Fire Marshal's Office am Sonntag, 27. Januar 2019

 

Οι εικόνες μιλούν μόνες τους

Οι εικόνες αναρτήθηκαν στον λογαριασμό στο Facebook της πυροσβεστικής υπηρεσίας με το εξής κείμενο: «Σήμερα το πρωί, τα μέλη του πυροσβεστικού τμήματος του Νιου Φερφιλντ ανταποκρίθηκαν σε μια πυρκαγιά οικίας. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού και ο σκύλος τους είναι όλοι καλά. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της σημασίας που έχει να παραμένει κλειστή η πόρτα του υπνοδωματίου. Η πόρτα που εικονίζεται οδηγεί σε μια κρεβατοκάμαρα. Ενώ το μπροστινό μέρος της πόρτας έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, το γεγονός ότι ήταν κλειστή προστάτευσε το υπνοδωμάτιο και τα περιεχόμενά του. Αν σε αυτό το δωμάτιο κοιμόταν κάποιος, η κλειστή πόρτα θα μπορούσε να του είχε σώσε τη ζωή».

Θα αναρωτηθείτε, βέβαια, τι θα γινόταν αν η πυρκαγιά κατέκαιε την ξύλινη πόρτα. Οι πυροσβέστες εδώ απαντούν ότι οι περισσότεροι θάνατοι και τραυματισμοί που οφείλονται σε πυρκαγιά στην πραγματικότητα προκαλούνται από την εισπνοή καπνού. Επειδή ήταν όμως κλειστή, το εσωτερικό του υπνοδωματίου διασώθηκε σχεδόν ακέραιο.

Η ανάρτηση έγινε viral και πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να την σχολιάσουν. «Αυτή η φωτογραφία με σόκαρε» έγραψε μια γυναίκα. «Οι γιοι μου θέλουν πάντα να κοιμούνται με κλειστή την πόρτα κι εγώ μαλώνω συνέχεια μαζί τους γιατί θέλω να μένει ανοιχτή ώστε να ανανεώνεται ο αέρας. Και πάντα πίστευα ότι εάν όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές, μπορούμε να ακούσουμε ο ένας τον άλλον αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Αλλά αυτή η ανάρτηση, μου άνοιξε τα μάτια».

Φωτογραφίες: Facebook/ Town Of New Fairfield’s Fire Marshal’s Office

 

από Σοφία Κωστάρα