Αν είσαι σε φάση δίαιτας, σίγουρα γνωρίζεις καλά, πως πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή και στα ποτά που πίνεις, αφού σου προσφέρουν θερμίδες χωρίς φειδώ.Υπάρχει όμως ένα ποτό που με βάση τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο  Sigulda στη Λετονία, όχι μόνο δεν θα σε παχύνει, αλλά θα επιταχύνει κιόλας το μεταβολισμό σου.

Πρόκειται για το τζιν, ένα ποτό που θα απολαύσεις κάθε εποχή του χρόνου, δεν θα σε βαρύνει, δεν θα σε ζαλίσει (πρόσθεσε μερικά παγάκια και απόλαυσέ το).

Καίει τις θερμίδες

Σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Sigulda στη Λετονία, το τζιν μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό και να βοηθήσει το σώμα να κάψει θερμίδες πιο αποτελεσματικά.


Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο χρησιμοποίησαν δύο ξεχωριστές ομάδες ποντικών, την ίδια ποσότητα τζιν ή νερού. Έπειτα, μέτρησαν τις δυνατότητες των ποντικιών για καύση θερμίδων.

Αύξηση στο μεταβολικό ρυθμό

Τα ποντίκια που κατανάλωσαν το τζιν παρουσίασαν μια εντυπωσιακή αύξηση 17% στο μεταβολικό τους ρυθμό. Εν τω μεταξύ, σε εκείνα που είχαν δώσει νερό δεν είδαν καμία αλλαγή.

Εξηγώντας τα συμπεράσματα του πειράματος, η συγγραφέας της μελέτης Thisa Lye δήλωσε: “Η κατανάλωση του τζιν είχε ως αποτέλεσμα μια σημαντική αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, πράγμα που δείχνει ότι το εν λόγω ποτό μπορεί να αδυνατίζει το σώμα”.

Τα ευρήματα πίσω από τη μελέτη φαίνεται να υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση του τζιν μπορεί να προκαλέσει κάποιο είδους αντίδραση που θα μπορούσε να αυξήσει την ταχύτητα του μεταβολισμού σας μέχρι και μια ώρα μετά την κατανάλωση.

από Σοφία Κωστάρα